Κινηματογράφος

Βασίλεψαν τα πιο όμορφα μάτια του Χόλιγουντ

Πέθανε την Τετάρτη η διάσημη ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε ηλικία 79 ετών, μετέδωσαν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαίωσε και ο ατζέντης της.

Πέθανε την Τετάρτη η διάσημη ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε ηλικία 79 ετών, μετέδωσαν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαίωσε και ο ατζέντης της.

Η Λιζ όπως την φώναζαν οι φίλοι της έγινε διάσημη για την αγάπη της για τα διαμάντια αλλά και για τους οκτώ γάμους της (!) Η Τέιλορ, η γυναίκα με τα ωραιότερα ίσως μάτια της μεγάλης οθόνης, αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια πολλά προβλήματα υγείας.

Είχε πρωταγωνιστήσει σε κορυφαίες ταινίες του Χόλιγουντ, όπως η «Κλεοπάτρα» «Η Λυσσασμένη Γάτα» και το «Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ». Είχε παντρευτεί επτά άνδρες, ενώ από τους πιο διάσημους γάμους της (…σε δύο φάσεις) ήταν εκείνος με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον με το ταραχώδες ειδύλλιο τους να απασχολεί για χρόνια εφημερίδες και περιοδικά.

Η Τέιλορ γεννήθηκε στο Χάμπσεντ της Βρετανίας από Αμερικανούς γονείς και από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο. Η πρώτη της εμφάνιση στο πανί έγινε ο 1943 με την ταινία «Σιωπηλός κατήγορος». Τη δεκαετία του 1950 αναδείχθηκε σε μεγάλη σταρ, με τη συμμετοχή της σε πολλές ταινίες.

Προτάθηκε για Όσκαρ πέντε φορές και κέρδισε το βραβείο δύο ερμηνείες της-για το «Ζήσαμε στην Αμαρτία» το 1960 και για το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» το 1966. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου είχε κατατάξει την Τέιλορ έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x