Κινηματογράφος

Ο Κυνόδοντας «δαγκώνει» και στα Όσκαρ!

Ελληνικό στοιχείο θα έχει η 83η απονομή βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί στις 27/02 στο Kodak Theatre. Ο Κυνόδοντας, απέσπασε την υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που έχει ήδη κερδίσει 9 βραβεία, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη συγκεκριμένη κατηγορία έπειτα από 33 χρόνια. Η τελευταία ήταν το 1978 με την Ιφιγένεια του Κακογιάννη. Δείτε όλες τις υποψηφιότητες.

Ελληνικό στοιχείο θα έχει η 83η απονομή βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου στο Kodak Theatre. Ο Κυνόδοντας, απέσπασε την υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που έχει ήδη κερδίσει εννέα βραβεία, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη συγκεκριμένη κατηγορία έπειτα από 33 χρόνια. Η τελευταία ήταν το 1978 με την Ιφιγένεια του Μιχάλη Κακογιάννη.

Το «The King's Speech» οδηγεί την κούρσα των περισσότερων υποψηφιοτήτων με 12, ενώ ακολουθεί το «True Grit» με δέκα. Από οκτώ συγκέτρωσαν τα «Inception» και «The Social Network». Δείτε αναλυτικά εδώ.

Υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Biutiful (Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ινιάριτου– Μεξικό)
Κυνόδοντας (Γιώργος Λάνθιμος- Ελλάδα)
In a Better World (Σουσάνε Μπίερ– Δανία)
Incendies (Ντενί Βιλνέβ– Καναδάς)
Outside the Law (Ρασίντ Μουσαρέμπ– Αλγερία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x