Κινηματογράφος

Όσκαρ; Who cares?

Το 82ο οσκαρικό ραντεβού στο Kodak Theater δεν θα έχει και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον! Από τη στιγμή μάλιστα που ο Τζέιμς Κάμερον «απείλησε» ότι για να βγει στις μεγάλες αίθουσες δεύτερο και τρίτο «Avatar», πρέπει να ανταμειφθούν οι κόποι του εμπράκτως, μάλλον εκπλήξεις δεν χωράνε σε τούτη την απονομή! Έτσι, γρήγορα έστρεψα αλλού το ενδιαφέρον μου! Σε άλλα Όσκαρ!

Χαράς ευαγγέλια για τους σινεφίλ.. Ανακοινώθηκαν, λέει, οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ με το «Avatar» να κατέχει τη μερίδα του λέοντος, έχοντας ήδη συγκεντρώσει εννέα υποψηφιότητες. Βασικότερη αντίπαλος του Τζέιμς Κάμερον η πρώην σύζυγος του, Κάθριν Μπίγκελόου, με το -πολύ χαμηλότερης παραγωγής- «The hurt locker». Περισσότερο για να δημιουργηθεί ίντριγκα προσθέτω εγώ, παρά για το ποιος θα αναδειχθεί νικητής στην οικογενειακή μονομαχία για την καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία! Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Γιατί μην μου πείτε ότι δεν φαντάζεστε τον νικητή! Είναι τόσο προβλέψιμο, όσο και ότι τα κανάλια θα ασχολούνται τουλάχιστον ένα δεκαήμερο ακόμα με το «Εθνικό» διαζύγιο Μενεγάκης-Λάτσιου!! Ασχέτως αν η χώρα μας έχει φτάσει στον πάτο του βαρελιού οικονομικά. Αλλουνού παππά ευαγγέλιο όμως αυτό… Στο θέμα μας…

Με τη ματιά του Βαγγέλη Αυγουστή

Οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τις υποψηφιότητες και τις βραβεύσεις, γενικώς όσοι αποφασίζουν για το ποια προσπάθεια θα επαινέσουν, ποια ερμηνεία θα ξεχωρίσουν και γενικότερα ποια ταινία έκρυβε τα περισσότερα μηνύματα, αρέσκονται στις εκπλήξεις την ημέρα της απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας. Από τη στιγμή δε, που και η βραδιά των Όσκαρ έχει απασχολήσει τους μπουκ του στοιχήματος, ολοένα και συχνότερα γίνεται κάποια έκπληξη και το θεωρητικά φαβορί δεν αποκτά το χρυσό αγαλματίδιο.

Όμως την Κυριακή 7 Μαρτίου η πορεία της τελετής μοιάζει προδιαγεγραμμένη! Το «Avatar» και ο δημιουργός του, Τζέιμς Κάμερον, θα σαρώσει ότι βρεθεί στο διάβα του! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιβραβευτεί η ταινία που μας περνάει σε μία νέα εποχή προβολής ταινιών! Μοιάζει απίθανο μην βραβευτούν τα 161 λεπτά που χάρισαν τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών!

Συνεπώς, το 82ο οσκαρικό ραντεβού στο Kodak Theater δεν θα έχει και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον! Από τη στιγμή μάλιστα που ο Τζέιμς Κάμερον «απείλησε» ότι για να βγει στις μεγάλες αίθουσες δεύτερο και τρίτο «Avatar», πρέπει να ανταμειφθούν οι κόποι του εμπράκτως, μάλλον εκπλήξεις δεν χωράνε σε τούτη την απονομή! Έτσι, γρήγορα έστρεψα αλλού το ενδιαφέρον μου! Σε άλλα Όσκαρ!

Στα «Χρυσά Βατόμουρα» πήγε το μυαλό σας; Αμ δε! Αν και η υποψηφιότητα της Σάντρα Μπούλοκ για τη χειρότερη ερμηνεία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παράλληλη υποψηφιότητά της και για την καλύτερη στα Όσκαρ -παγκόσμια πρωτοτυπία αν βραβευτεί ταυτοχρόνως- δεν προκύπτει κάτι άλλο ενδιαφέρον! Μόνο αν πάει στην τελετή η Μέγκαν Φοξ θα αξίζει η βραδιά, αν και δύσκολα παρευρίσκεται κάποιος σε έναν θεσμό που του δίνουν τον τίτλο του χειρότερου όλων! Κατά τα λοιπά, όσοι ασχολούνται έστω και λίγο με το σινεμά, θα ξέρουν ότι οι Μπιγιονσέ, Παρίς Χίλτον, Μαντόνα, Μαράια Κάρεϊ, Τζόνας Μπράδερς έχουν γίνει γνωστοί για άλλα… καμώματά τους και -προς θεού- όχι για τις υποκριτικές τους ικανότητες!

Εμένα άλλα βραβεία με απασχόλησαν και είμαι σίγουρος ότι θα απασχολήσουν (τις επόμενες χρονιές) και όσους διαβάζουν αυτό το κείμενο! Ποια είναι αυτά; Μα τα AVN Adult Movie Awards, φυσικά!!

Πρόκειται για τα πιο cult βραβεία της χρονιάς, στον ετήσιο διαγωνισμό-θεσμό-συνανωνισμό (όπως θέλετε πείτε το) με τις πιο σέξι πρωταγωνίστριες! Εκεί, όπου βραβεύονται οι καλύτερες ακατάλληλες ταινίες της χρονιάς και οι καλύτερες-οι.. «ηθοποιοί»! Διαγωνισμός τσόντας για να το πούμε λαϊκά!

Κι’ όμως! Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Palms Casino στο Λας Βέγκας πραγματοποιήθηκε ο πιο αμφίρροπος διαγωνισμός από όσους έχουμε συνηθίσει! Δεν υπήρχαν νικητές και χαμένοι! Νικητής ήταν το σεξ, σε μια… αισθησιακή βραδιά όπου τα κοπλιμέντα και η αναγνώριση για τις καλύτερες επιδόσεις έδιναν και έπαιρναν! Όλες οι σταρς και αυτές που μας έχουν αναστατώσει κάποια βράδια ήταν εκεί. Μάλιστα, ήταν έτσι όπως δεν τις έχουμε συνηθίσει! Ντυμένες δηλαδή…

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, φαινόταν άρτια οργανωμένη βραδιά, δίχως να υπάρχουν προγνωστικά και φαβορί! Πρόκειται για τον μοναδικό θεσμό παγκοσμίως που ο θεατής μένει ικανοποιημένος, όποιος κι αν είναι στο τέλος ο νικητής! Με κατηγορίες επιπέδου… Όσκαρ (best sex comedy, γυναίκα της χρονιάς, καλύτερο δίδυμο, καλύτερο γυναικείο ομαδικό σεξ, το καλύτερο «τέρας» του 2009, κ.τ.λ.) άπαντες έμοιαζαν χαρούμενοι ενώ και εσύ χαμογελούσες διαρκώς οπουδήποτε κι αν εστίαζε ο σκηνοθέτης!

Όταν μάλιστα οι σεξοβόμβες ανέβαιναν στο βήμα ως οι μεγάλες νικήτριες του θεσμού, οι δηλώσεις τους ήταν… απολαυστικές! «Είμαι πολύ πολύ ευτυχισμένη γιατί σε κάτι που κάνει όλη η ανθρωπότητα έχω αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες. Θα θυμάμαι αυτό το βραβείο σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε η Τζίνα Χέιζ όταν αναδείχθηκε καλύτερη performer της χρονιάς. Εμφανώς… συγκινημένη και η Αλέξις Τέξας, που είπε: «Ευχαριστώ κάθε άνθρωπο που… αυνανίζεται μαζί μου. Δούλεψα πολύ σκληρά γιατί έκανα πάνω από 50 ταινίες φέτος και χαίρομαι που ανταμείφθηκε η προσπάθεια μου». «Έφαγα πολλούς… beep! Αλλά λατρεύω τους συνεργάτες μου! Είναι οι καλύτεροι και θα ανοίγω πάντα τα πόδια μου για αυτούς» αποφάνθηκε η Τόρι Μπλακ, ως τιμώμενο πρόσωπο για την καλύτερη ταινία του 2009 (τίτλο δεν συγκράτησα, συγχωρέστε με)! Μερικές, από τις πιο… κομψές δηλώσεις που ακούστηκαν!
Κατά τα άλλα, τα AVN Adult Movie Awards είχαν απ’ όλα! Τραγούδια, χορευτικά και φυσικά καυτά φιλάκια μεταξύ των αιθέριων υπάρξεων στο κοινό, όταν αυτές αντιλαμβανόντουσαν τα κοντινά πλάνα του σκηνοθέτη! Αφού μάθαμε και με ποιον τρόπο θα σωθεί ο πλανήτης από την οικονομική κρίση (με την μεγαλύτερη ανάπτυξη της βιομηχανίας του πορνό), ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με ευχές για ακόμα περισσότερο σεξ! Ήδη, αναζητώ τον τρόπο για να βρεθώ στους καλεσμένους των επόμενων βραβείων AVN! Άλλωστε, αυτά τα Όσκαρ είναι για… φίλημα!

Για οποιαδήποτε θεματολογία, σχόλια ή μια… άλλη ματιά: vaggelakis1windowslive.com

Υ.Γ. Έχουν και εκεί… κόκκινο χαλί:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x