Κινηματογράφος

Δεν είναι φάρσα… Είναι ταινία!

Στο Χόλυγουντ τα πράγματα είναι αλλιώτικα… Ένας μάνατζερ είδε μία όμορφη κοπέλα στο μετρό ή έναν νεαρό περαστικό στο δρόμο με θεληματικό πηγούνι και τον έκανε τον επόμενο κινηματογραφικό αστέρα δίνοντας του πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα blockbuster. Στην Ελλάδα πάλι τα πράγματα κάθε άλλο παρά έτσι είναι. Για να σε εμπιστευτεί ένας σκηνοθέτης δίνοντας σου τον κεντρικό ρόλο πρέπει να είσαι ή πολύ γνωστός ώστε να του εγγυάσαι την επιτυχία ή να «το’ χεις»…

Στο Χόλυγουντ τα πράγματα είναι αλλιώτικα… Ένας μάνατζερ είδε μία όμορφη κοπέλα στο μετρό ή έναν νεαρό περαστικό στο δρόμο με θεληματικό πηγούνι και τον έκανε τον επόμενο κινηματογραφικό αστέρα δίνοντας του πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα blockbuster. Στην Ελλάδα πάλι τα πράγματα κάθε άλλο παρά έτσι είναι. Για να σε εμπιστευτεί ένας σκηνοθέτης δίνοντας σου τον κεντρικό ρόλο πρέπει να είσαι ή πολύ γνωστός ώστε να του εγγυάσαι την επιτυχία ή να «το’ χεις»…

Ο Κώστας Αποστολάκης, πρωταγωνιστής της ταινίας «I Love Karditsa», ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Για να γίνει πρωταγωνιστής πέρασαν περίπου δύο δεκαετίες! Γεννημένος στην Κρήτη το 1969, αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου και εκ τότε βρίσκεται στο θεατρικό σανίδι. Στην μεγάλη οθόνη αυτή είναι η τρίτη του δουλειά, με τα «Λούφα και απαλλαγή Ι-4» και «Ο Ηλίας του 16ου» να προηγούνται του «I Love Karditsa». Πολλές και οι εμφανίσεις του σε επιτυχημένα τηλεοπτικά σίριαλ με τελευταία αυτή στο «Η ζωή της άλλης» που προβάλλεται στο MEGA.

Ο πρωταγωνιστής του «Ι Love Karditsa» μίλησε για την ταινία, τον ίδιο αλλά και την αγαπημένη του ομάδα στην εκπομπή του Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 «Δάσκαλε που Δίδασκες» του Θανάση Λαζαρίδη και των αποφοίτων του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Στην ταινία που σκηνοθετεί ο Στράτος Μαρκίδης και το σενάριο της υπογράφουν οι Διονυσία Τσιτιρίδου και Αντώνης Παλιόπουλος, πρωταγωνιστεί και συμμετέχει πληθώρα γνωστών ηθοποιών. Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας, Σοφία Βογιατζάκη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Τιτίκα Σριγκούλη, Ιωσήφ Μαρινάκης, Θανάσης Ευθυμιάδης, Ναταλία Δραγούμη και Σταύρος Ζαλμάς είναι κάποια από τα ονόματα του ηχηρού καστ.




Συνέντευξη στη Φλώρα Μιχαλοπούλου


Το «I Love Karditsa» έκανε πρεμιέρα στις 14 Ιανουαρίου στις ελληνικές αίθουσες και μέχρι στιγμής έχει κόψει περισσότερα από 250.000 εισιτήρια. Ο Κώστας Αποστολάκης έχει διπλή αποστολή αφού υποδύεται τόσο τον Γρηγόρη Κανιά όσο και τον συνεπώνυμο του και κλώνο του Μάικ: «Κάνω έναν άνθρωπό από την Αμερική, από την Αστόρια, που είναι προϊόν κλωνοποίησης. Ο θείος του πήρε ένα γονίδιο από τον κανονικό που είναι στην Καρδίτσα, όταν γεννήθηκε, το έβαλε στο εργαστήριο και έτσι δημιούργησε τον Μάικ. Ο κλώνος, σαν τύπος είναι υποχείριο του θείου του. Κάνει αυτά που του λέει, ανήκει στη μαφία, αλλά δεν είναι έξυπνος και κάνει όλο γκάφες. Και για αυτό προσπαθεί να τον κρύψει ο θείος του, τον φέρνει στην Ελλάδα για να τον ανταλλάξει με τον κανονικό που είναι στην Καρδίτσα, γνήσιος Καρδιτσιώτης. Από εκεί και πέρα αρχίζει το στόρι της ταινίας όπου γίνονται όλο ευτράπελα».

Στην πρώτη κινηματογραφική του απόπειρα, και μάλιστα στην πρώτη του κωμωδία, ο Στράτος Μαρκίδης τον επέλεξε για πρωταγωνιστή και μάλιστα σε διπλό ρόλο. Γνωστός από τις τηλεοπτικές του επιτυχίες ο σκηνοθέτης «Θα μπορούσε να δώσει το ρόλο σε ένα μεγάλο όνομα που με αυτόν τον τρόπο θα είχε πιο «εξασφαλισμένα» τα εισιτήρια. Όμως είδε την παράσταση που έκανα πέρυσι στο θέατρο με την Δήμητρα Παπαδοπούλου το «Δεν θέλω να μείνω μόνη μου», που υποδυόμουν ένα Κρητικό και πίστεψε ότι θα το κάνω πάρα πολύ ωραία αυτό. Τον ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκε…», μας λέει ο Κώστας Αποστολάκης και προσθέτει: « Ο Στράτος μάζεψε όλο αυτόν τον κόσμο κάνοντας ένα πολύ καλό κάστινγκ. Έδωσε στον καθένα το ρόλο που του ταιριάζει».

Η εισπρακτική επιτυχία ήταν για εκείνον αναμενόμενη αλλά συνάμα και λίγο απροσδόκητη: «Την πρώτη εβδομάδα κάναμε περίπου 75.000 εισιτήρια και τώρα κλείνοντας δύο εβδομάδες προβολών έχουμε φτάσει στις 250.000. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα μέσα σε δύο εβδομάδες να κάνει τέτοιον αριθμό εισιτηρίων, αλλά συνολικά πίστευα ότι θα πάει καλά. Είναι μια πολύ καλή δουλεία που έχει σαν στόχο της να μπει ο κόσμος μέσα στο σινεμά και να γελάσει, να διασκεδάσει, να περάσει ωραία, να περάσει δύο ώρες ευχάριστες. Δεν είναι μία ταινία που θα γράψει ιστορία, αλλά είναι μία πολύ καλή κωμωδία».





Η προσέλευση του κόσμου στις κινηματογραφικές αίθουσες οφείλεται παράλληλα και σε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο γεγονός αφού πραγματοποιήθηκαν τέσσερις πρεμιέρες της ταινίας: «Πήγαμε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ηράκλειο και Αθήνα. Επειδή η ταινία αναφέρεται στην ελληνική περιφέρεια, προτίμησε ο Μαρκίδης σε συνεργασία με την ODEON και την MS MEDIA, να το ξεκινήσει από την περιφέρεια γιατί το θέμα είναι λίγο «χωριάτικο». Πίστεψε ότι θα είναι πιο σωστό να πιάσει πρώτα το κοινό της επαρχίας».

Ο κόσμος δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα έχει την προκατάληψη ότι οι καλλιτέχνες γενικότερα "υποτιμούν" τον αθλητισμό και δη το ποδοσφαίρου. Ο Κώστας Ασποστολάκης δεν είναι ένας από αυτούς, για την ακρίβεια δηλώνει «Παναθηναϊκός ως το κόκκαλο», με δεύτερη αγαπημένη του ομάδα τον Εργοτέλη μα πάνω από όλα λάτρης της «στρογγυλής θεάς»: «Παίζω 5χ5 με φίλους και όποτε μπορώ παίζω και μπάσκετ με το Σωματείο των ηθοποιών. Πηγαίνω γήπεδο όταν μου το επιτρέπουν οι συνθήκες, δηλαδή όταν δεν έχω παραστάσεις. Είχα διαρκείας για πολλά χρόνια, αλλά από τότε που άρχισα να παίζω στο θέατρο σχεδόν σε καθημερινή βάση μόνο σε κανένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι μπορώ να πάω. Μου αρέσει όμως πολύ το ποδόσφαιρο και τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και το επίπεδο στην Ελλάδα. Φέρνουν ξένους παίκτες, ξένους προπονητές, ρίχνουν χρήματα και νομίζω ότι μέσα σε πέντε χρόνια έχει αλλάξει άρδην η εικόνα του και χαίρομαι για’ αυτό. Και η διαιτησία έχει διορθωθεί πάρα πολύ και αυτό με κάνει να παρακολουθώ περισσότερο αλλά αυτό είναι που βοηθάει και τον κόσμο να πηγαίνει και στο γήπεδο».

Πάντως δεν είναι από τους φίλους του «τριφυλλιού» που έχουν χρίσει την ομάδα ήδη πρωταθλήτρια σχολιάζοντας για την παρούσα κατάσταση: «Η εικόνα που έχει με Νιόπλια και Βαζέχα είναι πάρα πολύ καλή γιατί φαίνεται μέσα στο γήπεδο ότι είναι τονωμένο το ηθικό των ποδοσφαιριστών και αυτό κάνει τον καθένα ξεχωριστά πρωταγωνιστή. Είναι σε πολύ καλό δρόμο. Δεν έχει να κάνει με τον αν θα πάρει πρωτάθλημα ή όχι. Εγώ είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν τις ελληνικές ομάδες στους εκτός Ελλάδας αγώνες. Δεν είμαι κατά του Ολυμπιακού όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη. Γενικώς μου αρέσει το ποδόσφαιρο και θέλω να βλέπω καλή μπάλα, ανεξάρτητα με το ποιος κερδίζει η όχι».

Όσο για τα σχέδια του ηθοποιού; Εκτός από το σήριαλ του MEGA, μετά το Πάσχα θα τον δούμε στο θέατρο και πάλι στο πλευρό της Δήμητρας Παπαδοπούλου ενώ στα σκαριά βρίσκεται και ακόμα μία ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστεί. Γι΄ αυτήν όμως δεν μπόρεσε να μας πει περισσότερα αφού ούτε γνωρίζει πότε θα προβληθεί αλλά ούτε και του επιτρέπεται να αποκαλύψει περισσότερα. Το βέβαιο είναι πως τον Μάρτιο-Απρίλιο θα αρχίσουν τα γυρίσματα της και ως το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμη. Πιθανότατα να τον δείτε και στις κερκίδες του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ!





* Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη σελίδα του Κώστα Αποστολάκη στο facebook

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x