Κινηματογράφος

Βατικανό εναντίον AVATAR

Μπορεί οι περισσότεροι κριτικοί κινηματογράφου αλλά και ο κόσμος να έχουν λατρέψει το AVATAR του James Cameron, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με το Βατικανό. Τόσο η εφημερίδα αλλά και ο ραδιοφωνικός σταθμός που διατηρεί η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εκφράστηκαν με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια για το έργο χαρακτηρίζοντας το, εντυπωσιακό τεχνολογικά, αλλά επιφανειακό σε συναισθήματα.

Μπορεί οι περισσότεροι κριτικοί κινηματογράφου αλλά και ο κόσμος να έχουν λατρέψει το AVATAR του James Cameron, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με το Βατικανό.

Τόσο η εφημερίδα αλλά και ο ραδιοφωνικός σταθμός που διατηρεί η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εκφράστηκαν με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια για το έργο χαρακτηρίζοντας το, εντυπωσιακό τεχνολογικά, αλλά επιφανειακό σε συναισθήματα.

Πιο συγκεκριμένα ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βατικανού τόνισε ότι το AVATAR επικεντρώνεται στη λατρεία της φύσης ως υποκατάστατο της θρησκείας.

Παρά τις αντιρρήσεις του Βατικανού, το Avatar οδεύει ολοταχώς στο να γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών, απειλώντας σοβαρά τον Τιτανικό (που είχε σκηνοθετήσει επίσης ο James Cameron).

Βέβαια η μέχρι στιγμής οικονομική επιτυχία του, βασίζεται και στο γεγονός της αυξημένης τιμής των εισιτηρίων για τους 3D κινηματογράφους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x