sport-fm.gr ΘΕΜΑ

NBA All-Star Weekend: Το πρόγευμα πριν την μεγαλύτερη γιορτή του NBA

Η δράση έχει μεταφερθεί στο Κλίβελαντ για το All-Star Weekend και ο μπασκετικός κόσμος ανυπομονεί για την έναρξη της καθιερωμένης γιορτής.

Το NBA χορεύει σε ρυθμούς All-Star Weekend από χθες στο Κλίβελαντ, καθώς ο αγώνας μεταξύ διασημοτήτων και των ανερχόμενων αστέρων του NBA πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Παρόλα αυτά, το κυρίως... μενού θα διεξαχθεί σε λίγες ώρες. Οι διαγωνισμοί καρφωμάτων, δεξιοτεχνίας και τριπόντων μας έχουν χαρίσει στο παρελθόν αξιομνημόνευτες στιγμές, και κάπως έτσι, τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/02) η «αφρόκρεμα» των... σημερινών super star θα παραταχθεί στο παρκέ του «Rocket Mortgage FieldHouse».

Όμως, ας τα πιάσουμε ένα-ένα:

Ποδαρικό στο All-Star Weekend κάνει ο διαγωνισμός δεξιοτεχνίας στις 03:00 τα ξημερώματα, με τους διαγωνιζόμενους πλέον να εντάσσονται σε ομάδες, μια μεγάλη καινοτομία που έβαλε από φέτος το ΝΒΑ!

Ο διαγωνισμός συνολικά έχει τέσσερις γύρους, στους πρώτους τρεις οι ομάδες θα διαγωνιστούν στο σουτ, στην πάσα και στον χειρισμό της μπάλας με τις δύο κορυφαίες να πηγαίνουν στον τελευταίο γύρο όπου θα δοκιμάσουν την ικανότητα τους σε σουτ μισού γηπέδου.

Οι τρεις ομάδες που λάβουν μέρος:

«Team Antetokounmpo»: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Άλεξ Αντετοκούνμπο

«Team Rooks»: Σκότι Μπαρνς, Κέιντ Κάνιγχαμ και Τζος Γκίντι

«Team Cavs»: Τζάρετ Άλεν, Ντάριους Γκάρλαντ και Έβαν Μόμπλεϊ

Στην συνέχεια της βραδιάς, την σκυτάλη παίρνει ο διαγωνισμός τριπόντων! Την οχτάδα απαρτίζουν οι Πάτι Μιλς, Λουκ Κενάρντ, Φρεντ Βανβλίτ, Τρέι Γιανγκ, Ζακ ΛαΒίν, Ντέσμοντ Μπέιν, Σι Τζέι ΜαΚόλουμ και Καρλ-Άντονι Τάουνς.

NBA: Όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το All-Star

Αξίζει να σημειωθεί πως ουδείς έχει κατακτήσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό από τους φετινούς διεκδικητές στο παρελθόν, ενώ στην λίστα με τις περισσότερες νίκες ισοβαθμούν οι Γκρεγκ Χότζες (1990,1991,1992) και Λάρι Μπερντ (1986.1987,1988) με τρεις, οι οποίες ήταν διαδοχικές για τον καθένα!

Η βραδιά ολοκληρώνεται με τον διαγωνισμό καρφωμάτων, όπου οι Κόουλ Άντονι, Τοσκάνο Άντερσον, Όμπι Τόπιν και Τζέιλεν Γκριν ενδέχεται να ξεσηκώσουν το κοινό με τις… «πτήσεις» τους προς το καλάθι!

Σε θεωρητικό επίπεδο φαβορί λογίζεται ο Άντονι, που με την φανέλα του Ορλάντο κατέγραψε εξωπραγματικά καρφώματα σαν να έχει πραγματικά ελατήρια στα πόδια.

Μάλιστα, ο πρώτος διαγωνισμός καρφωμάτων διεξήχθη υπό την αιγίδα του ABA το 1976 στο Ντένβερ (πριν συγχωνευθεί με το NBA), όπου ο Τζούλιους Έρβινγκ πήρε σπίτι του το βραβείο έναντι του αέρινου Ντέιβιντ Τόμπσον (είδωλο του Μάικλ Τζόρνταν), του μαχητικού Άρτις Γκίλμορ, του Τζορτζ Γκέρβιν και του Λάρι Κένον.

NBA: Όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το All-Star

Φυσικά, το γεγονός που θα κεντρίσει πάνω του όλα τα φώτα είναι το All-Star Game τα ξημερώματα Δευτέρας (03:00), με τις δύο ομάδες να υπόσχονται πλούσιο θέαμα, με εντυπωσιακά καρφώματα και απίθανες μάχες!

Στην ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς αγωνίζονται οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Στεφ Κάρι, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Νίκολα Γιόκιτς, Λούκα Ντόνσιτς, Ντάριους Γκάρλαντ, Κρις Πολ, Τζίμι Μπάτλερ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Φρεντ ΒανΒλιτ και Τζέιμς Χάρντεν.

Από την μεριά του, ο Κέβιν Ντουράντ επέλεξε τους Τζοέλ Εμπίντ, Τζα Μοράντ, Τζέισον Τέιτουμ, Τρέι Γιανγκ, Άντριου Γουίγκινς, Ντέβιν Μπούκερ, Καρλ-Άντονι Τάουνς, Ζακ ΛαΒίν, Ντεζάντε Μάρεϊ, Κρις Μίντλετον, ΛαΜέλο Μπολ και Ρούντι Γκομπέρτ.

Ιστορικής σημασίας η παρουσία του «Βασιλιά», αφού έφτασε τον αείμνηστο Κόμπε Μπράιαντ στην λίστα με τις περισσότερες εμφανίσεις σε All-Star game με 18 και χρειάζεται μόλις δύο για να ξεπεράσει τον κορυφαίο Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x