Δελτία Τύπου

Jump Ball ...αγαπής!

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που η κοινωνία αυτή αντιμετωπίζει τις ασθενείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία.

Εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις “ΠΙΣΤΗ” διοργάνωσε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου την εκδήλωση «Jump ball Αγάπης» στο Κλειστό Γυμναστήριο Βούλας «Γεώργιος Γεννηματάς».

Παρέα με τον Πύρρο Δήμα, τον Μανώλη Παπαμακάριο και την εθνική μπάσκετ κωφών και τον σύλλογο ΠΙΣΤΗ, τα παιδιά του 2ου δημοτικού σχολείου Βούλας, ευαισθητοποίησαν τον κόσμο για τα άτομα με αναπηρία. Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στο κλειστό της Βούλας οι μικροί μαθητές μαζί με τους υψηλούς προσκεκλημένους τους έστειλαν το μήνυμα ότι όλοι οφείλουν να έχουν ίσως ευκαιρίες και αντιμετώπιση όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και την ζωή.

Πύρρος Δήμας (Ολυμπιονίκης): "Είναι μία σημαντική ημέρα και χαίρομαι που το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας τη γιόρτασε με αθλητισμό. Ξέρετε στον αθλητισμό, δεν υπάρχει διαφορετικότητα κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πάντα και ως αθλητής και τώρα όταν έβλεπα τέτοια άτομα έπαιρνα δύναμη και αισθανόμουν ότι μπορούσα να κάνω τα πάντα. Κι αυτό είναι και το μήνυμα που περνά από μια τέτοια εκδήλωση, ότι με τη θέληση καταφέρνεις τα πάντα."

Μανώλης Παπαμακάριος (πρόεδρος ΠΣΑΚ): "Όταν βρισκόμαστε σε ένα χώρο με τέτοιους ανθρώπους, καταλαβαίνουμε ποιοι είναι οι δυνατοί και ποιοι όχι. Αυτά τα παιδιά είναι οι σημαντικοί άνθρωποι και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους. Όχι μόνο τη σημερινή ημέρα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η εθνική Κωφών είναι μία ομάδα που μας έχει κάνει υπερήφανους για πάρα πολλά χρόνια. Ωστόσο, με την κρίση που μαστίζει όλη τη χώρα, έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και νομίζω ότι όπως μπορεί ο καθένας πρέπει να σταθεί δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Ως ΠΣΑΚ έχουμε όλη τη θέληση, όπως μπορούμε και οικονομικά και ηθικά να βοηθήσουμε αυτή την ομάδα ώστε να καταφέρει τους στόχους της."

Κατερίνα Κουφοπούλου (διευθύντρια 2ου Δημοτικού Βούλας): "Η ιδέα ήταν των γυμναστών μας του κ. Γιώργου Τόλια και του κ. Θόδωρου Φουρτούνη. Θέλαμε να δώσουμε το μήνυμα ότι τα άτομα αυτά δεν θέλουν τη λύπη μας, θέλουν τη στήριξή μας. Πρέπει τα παιδιά μας να μάθουν στην διαφορετικότητα. Με την σημερινή μας εκδήλωση θέλουμε να αποδείξουμε ότι η θέληση νικά την αναπηρία και να δώσουμε το μήνυμα τα παιδιά να πάψουν να λένε πολύ δεν μπορώ. Αυτά βέβαια δεν είναι μόνο για μια ημέρα, είναι μία συνεχόμενη διαδικασία. Κι έτσι η παγκόσμια ημέρα πρέπει να είναι η αφορμή, αυτή αδράξαμε για να τα καταφέρουμε. Είναι τιμή μας που η ΟΠΑΠ TV κάλυψε την εκδήλωσή μας γιατί νομίζω ότι αξίζει να προβάλλονται τα σχολεία που δημιουργούν."

Σάκης Γαζής (προπονητής Εθνικής Κωφών): "Είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο για εμάς να μας καλεί ένα δημοτικό σχολείο σε τέτοιες εκδηλώσεις. Για να δείξουν τα παιδιά της εθνικής ότι έχουν τεράστιο ταλέντο και ανταγωνίζονται επάξια σε πολύ διοργανώσεις όπως Ολυμπιάδες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Είναι μια ομάδα η εθνική Κωφών που έχει χαρίσει πολλά μετάλλια στην Ελλάδα μας. Αυτό που θέλω να πω για τη σημερινή ημέρα είναι ότι δεν αρκεί. Θα πρέπει αυτά τα παιδιά και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά που στελεχώνουν την εθνική Κωφών να έχουν μεγαλύτερη αποδοχή."

Χρήστος Βλάχος (πρόεδρος συλλόγου Πίστη): "Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε εμείς μέσα από την σημερινή ημέρα είναι ότι υπάρχει ελπίδα και πίστη για να μπορούμε να πάμε καλύτερα. Αρκεί να έχουμε και την συμπαράσταση της πολιτείας ώστε να μπορούμε κάθε φορά να βελτιώνουμε το ποσοστό των παιδιών μας που γίνονται καλά."

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x