Δελτία Τύπου

"Habibi Tsiggana" Gypsy-Flamenco-Oriental Weekend

Το «Habibi Tsiggana» διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα. Φεστιβάλ με θέμα τη δημιουργική μείξη της τσιγγάνικης κουλτούρας όπως αυτή στα Βαλκάνια, με τον αραβικό χορό.

Το «Habibi Tsiggana» διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα στις 26-28 Φεβρουαρίου 2016. Είναι φεστιβάλ χορού με θέμα τη δημιουργική μείξη της τσιγγάνικης κουλτούρας όπως αυτή εξελίχθηκε σε Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία και ευρύτερα στα Βαλκάνια, με τον αραβικό χορό.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ώρα 21:00, σας προσκαλούμε στο "Αθηνά Live'' (Ωδείο Τέχνης «Γ.Β. Φακανάς»), Λεωφόρος Ποσειδώνος 3 Μοσχάτο, σε μία μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση, που συνδυάζει ζωντανή ελληνική μουσική και χορό με 60 καλλιτέχνες, μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές από Ελλάδα και εξωτερικό. (Ο Γιώργος Αλτής ,η Λάουρα Παπά, η Χαρούλα Τσαλπάρα, ο Σπύρος Πανταζής, ο Φώτης Τσούτσιας & ο Θάνος Βρεττός συνοδεύουν μουσικά, το dance group Loulouda, τον Δημήτρη Πέκο, την Amira Balkis, την Athena Najat & τη Paola Blanton μέ στοιχεία από το … ''Ντριγκι Ντρίγκι Ώπα'', το πιο δυνατό show του χειμώνα)

Μη τη Χάσετε!

“Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε και να προάγουμε την τέχνη του χορού, μέσω εξειδικευμένης διδασκαλίας και άρτιας αισθητικής καλλιτεχνικών παραστάσεων”

Το 3ήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

• 12 ώρες σεμιναρίων διαφορετικών ειδών χορού, παραδοσιακών και σύγχρονων (flamenco, τσιγγάνικος χορός από Bαλκάνια & Τουρκία (ρομάνι), ελληνικό τσιφτετέλι, Isadora Dunkan style dance, & tribal) από καταξιωμένους δασκάλους διεθνούς φήμης από την Βραζιλία, Σερβία, Τουρκία, Αμερική, Ισπανία, Ρωσία και Ελλάδα.

•Διαγωνισμός χορού.

• Closing Πάρτυ στη μουσική σκηνή «Χίλιες & Δύο Νύχτες» με open stage.

• Μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή των δασκάλων του φεστιβάλ, αλλά και πολλών ακόμη καλλιτεχνών από την Ελλάδα το εξωτερικό καθώς και με ορχήστρα που θα συνοδεύει με αυθεντικούς βαλκανικούς & flamenco ρυθμούς.

• Διαγωνισμός χορού με πλούσια έπαθλα.

• Bazaar με κουστούμια και αξεσουάρ χορού καθώς και χειροποίητα κοσμήματα. •Fashion show, επίδειξη χορευτικών κουστουμιών.

Διοργανώτριες: Βασιλική Μουζή και Χριστίνα Ανδρεοπούλου

Δάσκαλοι: Paola Blanton, Mariela Carretero, Athena Najat, Amira Balkis & Dimitri Pekos

Πληροφορίες - Εγγραφές:

Βασιλική Μουζή, amirabelly@gmail.com +30 6945 330325

www.habibitsiggana

Facebook: "Habibi Tsiggana" Gypsy-Flamenco-Oriental Weekend
https://www.facebook.com/Athens-Ballet-Center-150330075063871/
http://www.fakanas.gr/
https://www.facebook.com/events/157830811265085/

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x