Δελτία Τύπου

H Κύπρος ...ξεχρέωσε!

Το N’JOY UNI-League έριξε την αυλαία του για 12η συνεχόμενη σεζόν.

Η Λευκωσία έγινε η 4η πόλη που ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά την Αθήνα, το Ηράκλειο και την Θεσσαλονίκη που το έχουν μονοπωλήσει ως τώρα.

Βεβαίως ανέκαθεν έφτανε στην πηγή αλλά νερό τώρα ήπιε για πρώτη φορά! Και απολύτως δίκαια θα συμπληρώναμε εμείς καθώς κατά γενική ομολογία οι Κατζούνοι ήταν η πιο εντυπωσιακή αλλά και ουσιαστική ομάδα της Πανελλήνιας Τελικής Φάσης. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Την Κυριακή 26 Μαΐου ο Άγιος Κοσμάς ντύθηκε ...γιορτινά και νωρίς το απόγευμα άρχισε να γεμίζει με κόσμο. Στον Τελικό του Κυπέλλου, η Passage από τη Χαλκίδα ολοκλήρωσε την έκπληξή της επικρατώντας των Αδίστακτων σε έναν αγώνα με απίστευτη διακύμανση στο σκορ: στην κανονική διάρκεια το σκορ έληξε 2-2, στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης οι Αθηναίοι ισοφάρισαν σε 3-3 και στην διαδικασία των πέναλτι ενώ οι Χαλκιδιώτες ξεκίνησαν με ένα 3-1, ο τερματοφύλακας των Αδίστακτων με 2 αποκρούσεις έφερε ξανά την ισορροπία με το τελικό σκορ να κλείνει στις 9 εκτελέσεις πέναλτι (9-8).

Ακολούθησε ο μικρός Τελικός ανάμεσα σε Dildos (Βόλος) και Κυριάκο Ιωάννου (Θεσσαλονίκη) με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο παρά τον τραυματισμό του αρχηγού τους.

Εν συνεχεία εμφανίστηκαν για το live της βραδιάς τα Κόκκινα Χαλιά τα οποία ξεσήκωσαν το κοινό και έδωσαν παλμό στην κερκίδα λίγο πριν τον Μεγάλο Τελικό του Πρωταθλήματος!

Παράλληλα happenings έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο όπως το All Star Game, διανομή άφθονου Red Bull όλων των νέων γεύσεων από κορίτσια της εταιρίας, free αγώνες 7x7, free style soccer show από τον Πρωταθλητή Ελλάδος του είδους Άλεξ Πιτσαλίδη, κληρώσεις δώρων για το κοινό κτλ. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Γιουνιλίγκας, η μασκότ της διοργάνωσης που έγινε πλέον 8 ετών!

Σε μία φαντασμαγορική τελετή παρουσίασης, οι παίχτες εμφανίστηκαν ένας-ένας σε στυλ ...NBA και καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (κρύο και δυνατός αέρας) έδωσε βροντερό παρόν. Το κλίμα ζεστάθηκε ακόμα περισσότερο με τις Amazones, μαζορέτες της Εθνικής Ελλάδος οι οποίες με τα χορευτικά τους έδωσαν ξεχωριστό τόνο τόσο στην έναρξη όσο και στα time-outs του αγώνα.

Οι Κατζούνοι παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα δυνατοί στον αγώνα αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν βρήκαν τις διόδους που θα ήθελαν. Οι Στεφίτες είχαν διαβάσει το παιχνίδι των Κύπριων και με άμυνα ζώνης δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα. Το ημίχρονο έληξε μόλις με 1-0 υπέρ των Κατζούνων αλλά στο Β ημίχρονο μετά από τα πρώτα 5 λεπτά οι Κρητικοί έχασαν τη συγκέντρωσή τους και έτσι συχνά οι Κύπριοι έβγαιναν απέναντι στην εστία του Πομώνη με παίχτη παραπάνω. Το τελικό 4-2 κρίνεται απόλυτα δίκαιο με σκόρερς τον Στυλιανού, τον Κουλουμπρή και τον Ευθυμιάδη (2) για τους νικητές και τον Τριανταφυλλάκη και τον Πάτκο για τους ηττημένους.

Τα πυροτεχνήματα έκαναν την μέρα – νύχτα και η λαμπρή τελετή έλαβε τέλος με τις απονομές στις οποίες παρευρέθηκαν ο κ. Τάκης Γκώνιας και ο κ.Γλύκας για να τιμήσουν τις ομάδες. Έσπασαν καρδιές στην ξεχωριστή απονομή του βραβείου Fair Play στην ομάδα Κυριάκος Ιωάννου από Θεσσαλονίκη η οποία στα μέσα της σεζόν μετονομάστηκε έτσι από Mini Warriors λόγω της τραγικής απώλειας του ομώνυμου παίχτη της ομάδος.

Πρώτος σκόρερ Πανελληνίως και Χρυσό Παπούτσι από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στον Καντερέ από τους Γκαλάκτικος Βόλου και MVP Πανελληνίως ο Χρήστος Ζατσάι από τους Καταπέλτες.



Η βραδιά έκλεισε με δηλώσεις των πρωταγωνιστών των 2 ομάδων. Ο Παναγιώτης Πομώνης, τερματοφύλακας και ιστορικός αρχηγός των Στεφιτών δήλωσε ανάμεσα σε άλλα πως «...είναι μεγάλη τιμή που έχουμε στην Ελλάδα μια διοργάνωση σαν το N’JOY UNI-League ώστε να διασκεδάζουμε και παράλληλα να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητά μας» ενώ ο Πανίκος Ευθυμιάδης, αρχηγός και σκόρερ 2 τερμάτων των Κατζούνων εστίασε στο πάθος για διάκριση της ομάδας του αλλά και στο γεγονός όπως είπε πως «...η αίσθηση είναι σαν να παίζεις μπροστά σε 80.000 κόσμο στο Champions League όταν αγωνίζεσαι στον Μεγάλο Τελικό του N’JOY UNI-League!».

Στα των χορηγών, το γήπεδο ήταν βαμμένο στα χρώματα τους, όπως άλλωστε πάντα γίνεται. Φυσικά το N’JOY έκλεψε την παράσταση με παρουσία πραγματικά παντού, κάτι άλλωστε που αναμενόταν μιας που μιλάμε για τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης αλλά και η Red Bull με τα κορίτσια της και τα ψυγεία στον αγωνιστικό χώρο έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της όπως και σε ολόκληρη την Τελική Φάση.

Το ekdromi.gr είναι ο νέος δωροθέτης του N’JOY Unileague σε όλα τα αθλήματα και προφανώς και ήταν δυναμικά παρόν! Τέλος, ANEK Lines, Όμιλος Ξυνή, Nikon και Όμιλος Peoplecert ήταν οι υποστηρικτές που υποστήριξαν την μεγαλύτερη και ιστορικότερη ελληνική διοργάνωση Minifootball από την έναρξή της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x