sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Eurovision 2016: Χωρίς την Ελλάδα, αλλά με εκπλήξεις ο τελικός! (vids)

Για πρώτη φορά μετά το 2000 η Ελλάδα δεν διαγωνίζεται στον τελικό της Eurovision, με το ενδιαφέρον των τηλεθεατών να είναι μηδαμινό. Το sportfm.gr παρουσιάζει τις λεπτομέρειες της αποψινής βραδιάς.

Για του… χρόνου αναβλήθηκε το καθιερωμένο ραντεβού στα μέσα Μαΐου, όπου συγγενείς και φίλοι μαζευόμαστε σε φιλικά σπίτια και παρακολουθούμε τον τελικό της Eurovision, να κάνουμε τις συζητήσεις επιπέδου Δάφνης Μπόκοτα και περιμέναμε με αγωνία τα αποτελέσματα για να διασταυρώσουμε εκ νέου τις απόψεις μας.

Αυτά μέχρι φέτος, αφού η επιλογή της ΕΡΤ με τους «Argo» και το «Utopian Land» τέλειωσε το βράδυ της Τρίτης τα όνειρα των Ελλήνων τηλεθεατών, όταν και αποκλείστηκε η χώρα μας στον πρώτο ημιτελικό του 61ου Διαγωνισμού Τραγουδιού που φέτος διεξάγεται στη Σουηδία.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2000, όταν και απείχε με επίσημη δικαιολογία την έλλειψη χρημάτων για την αποστολή συμμετοχής στη Σουηδία, δεν βρίσκεται στον τελικό της διοργάνωσης, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media, με τους χρήστες του διαδικτύου να κατακεραυνώνουν την δημόσια τηλεόραση αλλά και τον (μνημονιακό) Αλέξη Τσίπρα!

Κι όμως, υπάρχει ελληνική παρουσία!

Οι Argo μπορεί να μην κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της 61ης Eurovision, όμως το μεγάλο φαβορί της βραδιάς είναι με ελληνική σφραγίδα! Ο Σεργκέι Λαζάρεφ από τη Ρωσία με το τραγούδι «You Are the Only One» έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των eurofans αλλά και στις προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε η συμμετοχή του.



Τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ τη σκηνική παρουσία του Σεργκέι Λαζάρεφ επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός που για άλλη μία φορά απέδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά πώς να στήνει μία συμμετοχή με στόχο την διάκριση στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Η ροκ συμμετοχή της Κύπρου

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Κύπρος κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision, με τραγούδι το «Alter Ego» που ερμηνεύουν οι Minus One. Το ποπ / ροκ συγκρότημα συνεργάστηκε με τον Σουηδό μουσικοσυνθέτη Thomas G:son (Τόμας Γκουσταφσον), ο οποίος υπέγραψε το τραγούδι «Euphoria» που κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό του 2012.



Τι θα γίνει όμως αν κερδίσει η… Αυστραλία

Κι όμως, η Αυστραλία συμμετέχει για δεύτερη φορά στη Eurovision, αυτή φορά κανονικά στο διαγωνιστικό κομμάτι και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περίπτωση που κάνει την έκπληξη και κερδίσει τη διοργάνωση, ο διαγωνισμός την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.



Αξίζει να σημειωθεί πως η Γερμανία έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τρεις φορές: το 2011 έπειτα την νίκη της Lena στο Όσλο της Νορβηγίας, το 1983 μετά την νική της Nicole και το τραγούδι Ein bi?chen Frieden αλλά και το 1957, που εκείνη την εποχή δεν ίσχυε ο κανόνας όπου η προηγούμενη νικήτρια χώρα θα φιλοξενούσε τον διαγωνισμό.

Η έκπληξη με τον Τζάστιν Τιμπερλέικ

Στη σκηνή του τελικού της Eurovision θα ανέβει για πρώτη φορά ένας διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Ο λόγος για τον Αμερικανό σούπερ σταρ, Τζάστιν Τιμπερλέικ, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του single από την κινηματογραφική ταινία όπου συμπρωταγωνιστεί, Trolls.



Τη βραδιά στην Globe Arena της Στοκχόλμης θα παρουσιάσουν ξανά η Πέτρα Μέντε και ο νικητής του περσινού διαγωνισμού, Μανς Ζεμερλόου, που κέρδισε με το τραγούδι «Heroes».



Η έδρα της φετινής Eurovision

Το στάδιο Γκλόμπεν (γνωστό ως Ericsson Globe) θα φιλοξενήσει την Eurovision του 2016. Μάλιστα, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που διεξάγεται ο διαγωνισμός τραγουδιού στο συγκεκριμένο στάδιο.

Globen_Stockholm_February_2007 (800x565).jpg

Το Ericsson Globe είναι το μεγαλύτερο ημισφαιρικό κτίριο στον κόσμο και χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια για να κατασκευαστεί.

globen-jpg.jpg

Διαμορφωμένο σαν μια τεράστια λευκή μπάλα, έχει διάμετρο 110 μέτρα και εσωτερικό ύψος 85 μέτρα, ενώ έμπνευση για την κατασκευή του αποτέλεσε ο ήλιος στη Σουηδία.



Οι 26 του τελικού

Εκτός από τις «big five» (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία) και την περσινή νικήτρια Σουηδία 20 είναι οι χώρες που πήραν την πρόκριση από τους δύο ημιτελικούς στον τελικό της 61ης Eurovision.

Θέση Εμφάνισης – Χώρα – Γλώσσα τραγουδιού – Καλλιτέχνης – Τραγούδι

inner

Πάρτε μία μικρή γεύση των τραγουδιών που θα ακούσουμε σήμερα



Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x