sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έξι επιθετικοί που πέρσι ήταν στην απ’ έξω και τώρα κάνουν πλάκα!

Για διάφορους λόγους, πέρσι δεν τους ανέφερε κανείς. Φέτος όμως είναι θυμωμένοι και «γαζώνουν» ακόμη καλύτερα, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις στους επικριτές τους και πωρώνοντας τους θαυμαστές τους.

Είναι δύσκολη η δουλειά του επιθετικού. Όταν τα… κολλάς όλοι σε αποθεώνουν, όταν μένεις μακριά απ’ το γκολ θα καταλάβεις ποιοι πραγματικά είναι φίλοι σου γιατί δύσκολα θα βρεις άλλους να είναι δίπλα σου και να σε στηρίξουν.

Οι έξι παρακάτω επιθετικοί, που τη φετινή σεζόν σκοράρουν ασταμάτητα, έχουν ένα κοινό. Το περσινό καλοκαίρι τους βρήκε να ψάχνουν τον επόμενο εργοδότη τους την στιγμή που είχαν χάσει την εμπιστοσύνη από τις ομάδες τους.

Τσιτσαρίτο (Λεβερκούζεν 38 ματς / 25 γκολ)



Πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Στη Γιουνάιτεντ δεν έβρισκε χρόνο συμμετοχής και σταδιακά έχασε και την ταμπέλα του μεγάλου ταλέντου, που τον ακολουθούσε από το εκρηκτικό ξεκίνημα στο Μεξικό. Παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρεάλ αλλά κι εκεί ήταν αδύνατο να καθιερωθεί. Ξέροντας πως ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν τον εκτιμάει έψαχνε μανιωδώς έναν τρόπο διαφυγής. Τελευταία μέρα των μεταγραφών στη Γερμανία και η Λεβερκούζεν κάνει την κίνηση. Οι «κόκκινοι διάβολοι» άλλο που δεν ήθελαν και οι «ασπιρίνες» αν και ξηλώθηκαν λιγάκι παραπάνω τον έκαναν δικό τους με σχεδόν 9.5 εκατ. ευρώ.



Από εκεί κι έπειτα ο Τσιτσαρίτο μπήκε και πάλι δυναμικά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Σε ένα πρωτάθλημα, όπως η Bundesliga, που οι επιθετικοί αβαντάρονται σημαντικά, ο 27χρονος Μεξικανός βρήκε την υγειά του. Υπό τις οδηγίες του Ρότζερ Σμιντ αναγεννήθηκε και σε 38 παιχνίδια σε όλες διοργανώσεις έχει κουνήσει τα αντίπαλα δίχτυα 25 φορές (τα πέντε μάλιστα σε έξι ματς ομίλων Champions League). Σε καμία περίπτωση δεν λες ότι δεν βγάζει τα λεφτά του και μάλιστα με το παραπάνω.

Κλαούντιο Πιζάρο (Βέρντερ 27 ματς / 15 γκολ)



Δεύτερη εφηβεία στα 37 και δεν είναι υπερβολή. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ξεχασμένος στον πάγκο της Μπάγερν κι όλα έδειχναν πως η καριέρα του οδεύει σε μια άδοξη δύση. Μόλις αποχώρησε από τους Βαυαρούς, οι οποίοι φυσιολογικά δεν του ανανέωσαν το συμβόλαιο πήρε ξανά το τρένο για την Βρέμη. Μια διαδρομή που ο Περουβιανός την είχε κάνει στο παρελθόν άλλες δύο φορές και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Οι αριθμοί του… γέροντα από το Περού αυτή τη φορά είναι εξίσου εντυπωσιακοί με τα χρόνια της νιότης του στην Βέρντερ. Τα 15 γκολ σε 27 παιχνίδια και μάλιστα σε πρωτοκλασάτο πρωτάθλημα και με ομάδα που μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία μόνο άνθρωπο που ετοιμάζει να κρεμάσει τα παπούτσια του δεν δείχνουν.

To χατ-τρικ στην μέσα στην έδρα της Λεβερκούζεν τον έβαλε στην ιστορία ως τον γηραιότερο παίκτη που πετυχαίνει τρία γκολ στο ίδιο ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ με το τέρμα του το Σάββατο κόντρα στην Βόλφσμπουργκ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βέρντερ.




Κώστας Μήτρογλου (39 ματς / 22 γκολ)



Πήρε ξανά τα πάνω του στον Ολυμπιακό όμως πολλοί είχαν ενστάσεις για το αν μπορεί και πάλι να αποκτήσει διάρκεια και να παίξει σε υψηλό επίπεδο μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο τον Νοέμβριο του 2013. Αυτός έδωσε απαντήσεις βγάζοντας τα «πιστόλια» του στην Ιβηρική και την Πορτογαλία. Η Μπενφίκα εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη της Φούλαμ, που ήθελε να μειώσει σημαντικά το μπάτζετ λόγω της παρουσίας της στην Championship, και τον έκανε δικό της με τη μορφή δανεισμού.



Ο «Μητρογκόλ» άφησε τις δικαιολογίες περί χρόνου προσαρμογής για άλλους κι απ’ το ξεκίνημα δικαίωσε τους «αετούς» για την εμπιστοσύνη τους. Μαζί με τον Ζόνας αποτελούν με διαφορά το καλύτερο επιθετικό δίδυμο και κρατούν την ομάδα τους στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ έφτασαν μέχρι τους «8» του Champions League παλεύοντας στα ίσα απέναντι στην Μπάγερν. Οι εμφανίσεις και τα γκολ του τον έχουν βάλει στις καρδιές των οπαδών, που είναι πολύ πιθανό να τον δουν και του χρόνου στο «Ντα Λουζ» αν η διοίκηση ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που προβλέπει η συμφωνία τους με τους «κότατζερς».

Χατέμ Μπεν Αρφά (32 ματς / 17 γκολ)



Τρομερή περίπτωση. Την περασμένη άνοιξη σκεφτόταν ακόμη και να κρεμάσει τα παπούτσια του και φέτος ζει… την άνοιξη στην καριέρα του. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το γυαλί με τη Νιούκαστλ είχε «ραγίσει» και πέρσι τον Σεπτέμβριο παραχωρήθηκε δανεικός στη Χαλ. Όλες κι όλες εννιά συμμετοχές με μόλις μία ασίστ στο ενεργητικό του. Τον Δεκέμβρη οι «τίγρεις» τον στέλνουν πακέτο πίσω στις «καρακάξες», που πέντε μέρες αργότερα έλυσαν το συμβόλαιό του. Κάπου εκεί εμφανίζεται η Νις. Ο 29χρονος εξτρέμ λέει με ευκολία το «ναι», όμως και οι δύο πλευρές έχουν ξεχάσει ότι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε τρεις ομάδες την ίδια σεζόν. Όλα δείχνουν το «ναυάγιο» να έρχεται. Χωρίς ματς στα πόδια του και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ο Μπεν Αρφά παραλίγο να τα παρατήσει εντελώς.



Πρώτη μέρα του περασμένου Ιουλίου και πλέον χωρίς νομικά εμπόδια στη μέση η Νις ενεργοποιεί νέα συμφωνία μαζί του. Η επιμονή της ομάδας της Νίκαιας ήταν αυτή που «ξύπνησε» ξανά τον Μπεν Αρφά, που εδώ και χρόνια έψαχνε να βρει εμπιστοσύνη. Αυτός από την μεριά του, την ανταπέδωσε και με το παραπάνω, αφού έχει πάρει στις πλάτες του τη Νις, που κάνει όνειρα για Champions League. Στα 32 ματς με 17 γκολ, εκ των οποίων αρκετά ήταν ζωγραφιές, ο απολογισμός ενός παίκτη που το καλοκαίρι έμοιαζε τελειωμένος και τώρα φλερτάρει με την συμμετοχή στο Euro με τα χρώματα της Γαλλίας.

Ντιρκ Κάουτ (35 ματς / 22 γκολ)



Δεν θα τα χαλάσουμε στο όνομά του. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι. Για την Φενέρ, που τον άφησε ελεύθερο το καλοκαίρι, ήταν «βαρύς» τόσο ηλικιακά όσο και λόγω συμβολαίου, αφού δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός να ρίξει τις απολαβές του. Έτσι, σε ηλικία 35 ετών συνάντησε ξανά έναν παλιό έρωτα. Η Φέγενορντ έψαχνε παίκτη ηγέτη και η περίπτωση του Ντιρκ Κάουτ ήταν μονόδρομος.



Ο επαναπατρισμός έπειτα από το ευρωπαϊκό ταξίδι σε Λίβερπουλ και Τουρκία έδινε την αίσθηση πως επέστρεψε για τα τελευταία ένσημα, όμως μόνο έτσι δεν ήταν. Στην Ολλανδία κάνει πλάκα. Διεκδικεί ακόμη και την πρώτη θέση στη λίστα των σκόρερ της Eredivisie και είναι αναμφισβήτητα ο μπροστάρης της προσπάθειας της ομάδας του Ρότερνταμ να τερματίσει πίσω από Άγιαξ και Αϊντχόφεν ώστε να πάρει την 3η θέση, που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Σάμουελ Ετό (29 ματς / 19 γκολ)



Μετά από ένα εντελώς αποτυχημένο πέρασμα από την Σαμπντόρια ο Σαμουέλ Ετό ετοίμασε τις βαλίτσες για την Τουρκία. Προορισμός του η άσημη αλλά ταυτόχρονα πλούσια Αντάλιασπορ. Τα τρελά χρήματα του Γκιουλτεκίν Γκεντσέρ στον Καμερουνέζο έπιασαν τόπο και με το παραπάνω. Ήδη στα πρώτα 15 ματς είχε 13 γκολ αποδεικνύοντας περίτρανα πως η τέχνη δεν ξεχνιέται ακόμη και στα 35. Βέβαια η πορεία της ομάδας μόνο καλή δεν ήταν, όμως και εκεί ο Ετό είχε ρόλο και μάλιστα πρωταγωνιστικό. Ο πρόεδρος του συλλόγου έδιωξε τον Γιουσούφ Σίμσεκ στις 7 Δεκεμβρίου και μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του στο πρόσωπο του Χοσέ Μοράις, ο Καμερουνέζος εκτέλεσε χρέη προπονητή για περίπου ένα μήνα.



Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x