sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Bundesliga… μέρος 2ο: Τι περιμένουμε να δούμε

Η Bundesliga αναμένεται να είναι το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα επανεκκινήσει και το sportfm.gr καταγράφει τα όσα περιμένουμε ή θέλουμε να δούμε.

Ο κορωνοϊός δείχνει σταδιακά να υποχωρεί στις περισσότερες χώρες, τα κρούσματα και οι νεκροί ευτυχώς μειώνονται και κάθε κράτος σχεδιάζει τον τρόπο για τον περιορισμό των μέτρων και την έξοδο από το... lock down.

Η Ελλάδα παίρνει άριστα στη διαχείρηση της πανδημίας, όμως το ποδόσφαιρο αργεί ακόμη... Το ίδιο δεν συμβαίνει, πάντως, και στην Γερμανία, η οποία ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα που θα κάνει... restart στο πρωτάθλημά της και το τόπι θα κυλήσει ξανά στο χορτάρι των γηπέδων.

Η ημερομηνία που έχει τοποθετηθεί ως αυτή που θα επανεκκινήσει η Bundesliga είναι η 9η Μαΐου και μένει να δούμε εάν θα επιβεβαιωθεί. Για να συμβεί αυτό υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και κάποιοι «κανονισμοί» που πρέπει να τηρηθούν. Παίκτες, προπονητικά επιτελεία, εργαζόμενοι των ομάδων, σεκιούριτι, διαιτητές, μπολ μπόις, άνθρωποι στο ντόπινγκ κοντρόλ και δημοσιογράφοι θα περάσουν από τα απαραίτητα τεστ, ενώ οι μάσκες και τα γάντια θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της... ποδοσφαιρικής τους ζωής.

Χειραψίες και... εναγκαλισμοί δεν θα επιτρέπονται για να περιοριστούν οι επαφές, ούτε και οι ομαδικές φωτογραφίες και φυσικά κόσμος δεν θα υπάρχει στα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο ναι μεν θα είναι διαφορετικό, αλλά θα επανεκκινήσει ξανά και θα δώσει στον κόσμο μια ευκαιρία να ξεχαστεί, να διασκεδάσει και να ανέβει ψυχολογικά.

Το sportfm.gr καταγράφει παρακάτω μερικά ερωτήματα, σχετικά με το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι στην Bundesliga, που θα κάνει... restart από την 26η αγωνιστική.

Ντόρτμουντ, Λειψία και Γκλάντμπαχ θα αντέξουν στη μάχη του τίτλου;

Η... ισόβια πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, προπορεύεται για ακόμη ένα πρωτάθλημα έχοντας 55 βαθμούς μετά το πέρας 25 αγωνιστικών. Τέσσερις λιγότερους η Ντόρτμουντ (51), πέντε η Λειψία (50) και έξι αντίστοιχα η Γκλάντμπαχ (49), που συνθέτουν την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.



Με εννιά αγωνιστικές να απομένουν, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί παρότι η Μπάγερν Μονάχου μας έχει συνηθίσει όταν προπορεύεται να μην... χαλαρώνει και να μην χάνει τη διαφορά της. Μπάλα είναι, όμως, και... γυρίζει. Πόσω μάλλον αν τσεκάρει κανείς το πρόγραμμα από εδώ και πέρα, το οποίο έχει αρκετά ντέρμπι αλλά και ύπουλα παιχνίδια.



Ξεκινάμε από την 26η αγωνιστική, από εκεί που είχε διακοπεί η Bundesliga και θα επανεκκινήσει. Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Σάλκε ξεχωρίζει. Μπορεί η διαφορά εντός γηπέδου να είναι μεγάλη, αλλά στα ντέρμπι δεν παίζουν ρόλο πολλές φορές αυτά. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική έχουμε τα... ύπουλα Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ και Μπάγερν-Άιντραχτ και την 28η το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν.



Επκίνδυνη έξοδος για την Μπάγερν στην 30η αγωνιστική στην έδρα της Λεβνερκούζεν και δύσκολο ματς στα... καπάκια, υποδεχόμενη την Γκλάντμπαχ. Το Λειψία-Ντόρτμουντ την 33η αγωνιστική ξεχωρίζει και ίσως να κρίνει πάρα πολλά, με την Μπάγερν Μονάχου τελευταία αγωνιστική να δοκιμάζεται στην Βόλφσμπουργκ.



Μην απορείται που επιλέξαμε πολλά ματς της Μπάγερν Μονάχου. Πρωτοπόρος είναι και αυτή πρέπει να χάσει βαθμούς για να μπορέσουν και οι άλλες τρεις ομάδες ή κάποια εξ αυτών να διεκδικήσει την... σαλατιέρα!

Μπορεί ο Βέρνερ να ξεπεράσει τον Λεβαντόφσκι;

Συνεχίζουμε με ένα δεύτερο ερώτημα από τα... ψηλά στρώματα της Bundesliga! Δεν αφορά κάποιον ομαδικό τίτλο, αλλά μια προσωπική διάκριση. Ο φοβερός και τρομερός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 25 τέρματα, με τον Τίμο Βέρνερ της Λειψίας να τον καταδιώκει και να θέλει να τον φτάσει και να τον ξεπεράσει, έχοντας πετύχει 4 γκολ λιγότερα.



Αν θέλει η ομάδα του να διεκδικήσει την κούπα, όμως, ο Βέρνερ θα πρέπει να συνεχίσει να... ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Όπως το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο Λεβαντόφσκι, διατηρώντας την Μπάγερν στην κορυφή. Ναι, ο Πολωνός έχει το προβάδισμα στην μεταξύ τους «μάχη», αλλά ο Βέρνερ θέλει να αποδείξει ότι είναι «φονιάς», λίγο διάστημα πριν αποχωρήσει από την Λειψία και πάρει μεταγραφή είτε στην Λίβερπουλ, είτε στην Μπάγερν...

Ποιοι θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια;

Είπαμε πριν για την πρώτη τετράδα, αλλά αυτή ουσιαστικά δεν έχει κλειδώσει. Και αυτό γιατί παραμονεύει στην πέμπτη θέση η εντυπωσιακή στο μάτι, αλλά λίγο... αφελής Λεβερκούζεν του Πίτερ Μπος με 47 βαθμούς. Δύο λιγότερους από την Γκλάντμπαχ, τρεις από την Λειψία. Πολύ επικίνδυνη ομάδα εκτός έδρας, παίζοντας με πλάνο και σωστή τακτική την κόντρα-επίθεση, μετράει 7 νίκες σε 12 παιχνίδια.

Αρκετά πιο χαμηλά, στην 6η θέση η Σάλκε θέλει να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Στους 37 βαθμούς οι «βασιλικοί μπλε», έναν περισσότερο από τις Βόλφσμπουργκ, Φράιμπουργκ και δύο από την Χόφενχαϊμ. Υπό προϋποθέσεις θα μπορέσει και η 7η θέση να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, εφόσον κατακτήσει το Κύπελλο η Μπάγερν Μονάχου ή η Λεβερκούζεν.



Η μάχη πάντως των τεσσάρων αυτών ομάδων αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπη με εννιά αγωνιστικές να απομένουν. Η Άιντραχτ είναι αρκετά πιο πίσω, αλλά αν κερδίσει το εξ αναβολής παιχνίδι κόντρα στην Βέρντερ θα μειώσει τη διαφορά από την Σάλκε στους 6 βαθμούς και με εννιά εναπομείνασες αγωνιστικές θα μπορεί να ελπίζει σε ένα ντεμαράζ και στο... ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Θα πέσει μετά από 30 χρόνια η Βέρντερ;

Η Βέρντερ αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Γερμανίας, με τίτλους, ευρωπαϊκές συμμετοχές και συνεχή παρουσία στην Bundesliga. Φέτος, όμως, τα πράγματα πάνε τραγικά για την ομάδα από την Βρέμη και είναι προτελευταία με 18 βαθμούς, στο +2 από την ουραγό Πάντερμπορν και στο -4 από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, όπου αυτή τη στιγμή πηγαίνει στα μπαράζ με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας.



Με ένα ματς λιγότερο από όλες τις άλλες (σσ. αυτό με την Άιντραχτ), μπορεί να ελπίζει πως θα καταφέρει να καλύψει την διαφορά και να τερματίσει τουλάχιστον στην 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Ελπίζει, πως δεν θα έχει την τύχη του... Αμβούργου και πως ο Κλαούντιο Πισάρο στην τελευταία σεζόν της καριέρας του, θα βιώσει τον υποβιβασμό.

Extra tip: Το θαύμα της Σαντχάουζεν και το Κύπελλο που ψάχνει κάτοχο



Μιλώντας για την Bundesliga, δεν θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε και με το Κύπελλο. Το DFB Pokal αναζητά κάτοχο και βρίσκεται στην φάση των ημιτελικών. Στο ένα ζευγάρι, η Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχτεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στο άλλο, η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης! Η Σαντχάουζεν της 4ης κατηγορίας έχει κάνει μια εκπληκτική πορεία και έχει πετάξει όποια ομάδα μπήκε στον... διάβα της. Τελευταία πριν το μεγάλο όνειρο και τον τελικό, η Λεβερκούζεν! Μπορεί να το καταφέρει και να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της και στον θεσμό του Κυπέλλου; Eν αναμονή της επανέναρξης ώστε να μάθουμε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x