Δελτία Τύπου

All… about sports media

Παρουσία πολλών γνωστών δημοσιογράφων, αλλά και σπουδαίων ονομάτων στο χώρο από το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τα αθλητικά Media το διήμερο 11 και 12 Απριλίου.

Την ευκαιρία να μάθουν πολλά και να γνωρίσουν σπουδαία ονόματα από το χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας είχαν την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Εισηγητής-συντονιστής και εμπνευστής του 1ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για τα αθλητικά Media ήταν ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Καταξιωμένοι δημοσιογράφοι ανέλυσαν τα δεδομένα στα αθλητικά media, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, πλέον, από την ευρεία χρήση του διαδικτύου.

Από του σημαντικότερους ομιλητές ήταν ο Βρετανός συγγραφέας και πολυβραβευμένος αρθρογράφος Πάτρικ Μπάρκλεϊ ο οποίος έδωσε συμβουλή στους νέους δημοσιογράφους… «Να είστε διαφορετικοί και να είστε ο εαυτός σας», ενώ προέβλεψε πώς «το μέλλον θα είναι καλύτερο σε μερικά χρόνια στη δημοσιογραφία».

Ο Διευθυντής της εφημερίδας Sport στη Βαρκελώνη, Άλμπερτ Μανσού στάθηκε στην αλληλεπίδραση των ιντερνετικών media με τις εφημερίδες:

«Στην Ελλάδα και την Ισπανία η εντύπωση που έχουμε είναι ότι η δημοσιογραφία έχει… πεθάνει. Δεν είναι όμως έτσι. Ο δημοσιογράφος για να επιβιώσει πρέπει να μαθαίνει στο καινούργιο. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Η εφημερίδα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το Ίντερνετ δεν είναι εχθρός της εφημερίδας. Το Ίντερνετ βοηθάει την εφημερίδα να επιβιώσει διότι φέρνει χρήματα από χορηγίες που βοηθούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας».

Στο βήμα έκατσαν δυο μεγάλοι «σπίκερ», Αλέξης Σπυρόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης.

Αμφότεροι μίλησαν για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, ενώ ο δεύτερος έκανε αναφορά και στο στήσιμο μιας εκπομπής.

«Η μετάδοση ενός αγώνα είναι καθαρά ατομική προετοιμασία. Είναι 1% κλίση και 99% δουλειά. Δεν πρέπει να υποτιμάς το κοινό που σε ακούει γιατί “πιάνει” το λάθος σου κατευθείαν. Εσύ από την πλευρά σου πρέπει με το που το καταλάβεις να το διορθώσεις. Επίσης δεν πρέπει να μιμείσθε άτομα της σημερινής τηλεόρασης, πρέπει να είστε ο εαυτός σας», συνέστησε ο Αλέξης Σπυρόπουλος, ενώ ο Γιώργος Θαναηλάκης είπε: «Για το στήσιμο μια εκπομπής χρειάζεται αρχικά μια σύσκεψη για το ποιους θα καλέσεις, πού θα δώσεις περισσότερη βάση και τι θα δείξεις πιο πολύ. Η προετοιμασία είναι το καλύτερο “φάρμακο” για το άγχος».

Ειδική αναφορά στις τεχνικές της συνέντευξης και στους τρόπους που πρέπει να προσεγγίζεται ο συνεντευξιαζόμενος έκανε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Live Sport, Βασίλης Βέργης, καταλήγοντας: «Κάθε συνέντευξη που κάνετε είναι διαβατήριο για την επόμενη».

Από την εμπειρία του στο ραδιόφωνο, κάνοντας εκπομπές επικοινωνίας ο Γιάννης Καραλής είπε: «Στο ραδιόφωνο έχεις την εντύπωση ότι γνωρίζεις τον άλλο, αν έχετε μιλήσει 20-30 φορές στην εκπομπή. Αυτό σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις μία “φιλία”».

Στα θετικά του διαδικτύου στάθηκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας SportDay, Τόλης Κοτζιάς: «Τα τελευταία 25 χρόνια έχει αλλάξει σε τεράστιο βαθμό η δημοσιογραφία. Η ταχύτητα με την οποία "βγαίνουν” οι ειδήσεις είναι πολύ μεγαλύτερη, το διαδίκτυο είναι ο βασικός λόγος. Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει πολύ στην καλύτερη μεταφορά πληροφοριών, παράλληλα έχει και τους κινδύνους του οποίους πρέπει ο δημοσιογράφος να έχει στο νου του. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα, επειδή μπορεί να δει όλα τα παιχνίδια ανά τον κόσμο».

Εκτός από τους παραπάνω στο 1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο All about sports media μίλησαν και οι Γιάννης Θειακός, Όλγα Νικολαϊδου, Αγγελική Αρκάδη, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Μιχάλης Αναγνώστου, Γιώργος Μαζιάς, Κώστας Γαλάνης, Κατερίνα Συμεωνίδου, Δημήτρης Γαργαλιάνος, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, Κώστας Γιαννακίδης, Ανδρέας Δημάτος, Μιχάλης Τσόχος, Βασίλης Σαμπράκος, Τόλης Χριστοφοράκης, Δήμος Μπουλούκος και Γιάννης Καρατζαφέρης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x