sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η γιορτή της Λατινικής Αμερικής

Η μεγάλη γιορτή του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου ξεκινά. Το Κόπα Λιμπερταδόρες ανοίγει τις πύλες του και είναι έτοιμο να προσφέρει συγκινήσεις σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Κόπα Λιμπερταδόρες είναι το Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής, που από μόνο του κεντρίζει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, ακροατή ή αναγνώστη. Η φετινή διοργάνωση είναι η 46η, με την πρώτη να γίνεται το 1960, τέσσερα χρόνια αφού είχε ξεκινήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Οι 32 καλύτερες ομάδες της Λατινικής Αμερικής είναι έτοιμες να ριχτούν στην μάχη.

Σε 45 διοργανώσεις τα τακουνάκια, οι ντρίπλες και οι θεαματικές ενέργειες έκαναν τον κόσμο που γέμιζε τις καυτές έδρες να παραληρεί. Οι τελικοί της διοργάνωσης έχουν γράψει την δική τους μοναδική ιστορία στον θεσμό. Όπως σε όλες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις του κόσμου, έτσι και στο Λιμπερταδόρες δεν λείπουν τα παράξενα αλλά ούτε και οι… Έλληνες. Αντίθετα υπάρχουν άλλες, μεγάλες απουσίες. Και φυσικά κανένας δεν ξεχνάει τις… παλιοσειρές.

Όποιοι κι αν είναι, όποιοι κι αν παίξουν, όποιοι κι αν φτάσουν στον τελικό, όποιος κι αν κατακτήσει το τρόπαιο ίσους λίγους από εμάς στην Ελλάδα να τους ενδιαφέρει. Όμως όλοι ετοιμάζονται να απολαύσουν τις μεγάλες ποδοσφαιρικές κόντρες των ομάδων της Λατινικής Αμερικής, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Το 46ο Κόπα Λιμπερταδόρες είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν παραπονεμένο και το sport-fm.gr σας το προσφέρει στο… πιάτο.

Επιμέλεια: Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x