sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Live fast, die young…

Όταν έμαθα πως η ελληνική κοινότητα wrestling αποφάσισε να τιμήσει τον αδικοχαμένο Eddie Guerrero, ένιωσα κάπως περίεργα. Αν και φανατικός wrestling fan, ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να κάνω ένα αφιέρωμα στην μνήμη του μεγάλου πρωταθλητή….Του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Εddie Guerrero, που μας είπε ψέματα, μας εξαπάτησε και στο τέλος κατάφερε να κλέψει τις καρδιές μας.

Έχει περάσει ένα χρόνος και 4 μήνες από τότε που ο Eddie δεν είναι μαζί μας. Έφυγε στις 13 Νοεμβρίου του 2005, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο του wrestling και όχι μόνο. Την ημέρα που έμαθα την είδηση για τον θάνατο του, τα πράγματα ήταν πολύ περίεργα για μένα.

Το πρωί της 14ης Νοεμβρίου ο καλός φίλος και συνάδελφος, Θοδωρής μου τηλεφώνησε να μου ανακοινώσει τα άσχημα νέα. «Σίγουρα ή πρόκειται για κανένα καινούριο σενάριο» του είπα, αλλά η απάντηση ήταν αυτή που δεν ήθελα να ακούσω… «Όχι ρε φίλε. Πέθανε σε ηλικία 38 ετών. Τον βρήκαν στο ξενοδοχείο του. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστό τα αίτια θανάτου του»….

Η αρχή

Ο Eddie γεννήθηκε το 1967 στο Μεξικό και το μέλλον ήταν λίγο πολύ γνωστό. Γιος του μεγάλου παλαιστή Gory Guerrero, είχε όλα τα προσόντα ώστε να αφήσει εποχή στην επαγγελματική πάλη, με τον πατέρα του να έχει αναλάβει την προπόνηση του. Την προπόνηση του την είχε αναλάβει ο πατέρας του και τα πάντα έγιναν εξαιρετικά γρήγορα.

Το 1994 έκανε το ντεμπούτο στο Μεξικό και συγκεκριμένα στο pay per view «When World Collide». Μαζί με τον Art Barr έχασαν τον αγώνα και τα μαλλιά τους ταυτόχρονα, αλλά η αρχή είχε γίνει. Ο ευλύγιστος και εντυπωσιακός μέσα στο ρινγκ Eddie δεν χώραγε στα στενά σύνορα της πατρίδας του και το 1995 έκανε το ντεμπούτο του ECW, οπού στέφθηκε 2 φορές Television Champion επικρατώντας ισάριθμες φορές του Dean Μalenko.

Image Hosting

Η άνοδος

Στο ECW και στα διάφορα μικρά promotion που έπαιρνε μέρος άρχιζε να χτίζει το όνομα του, με τις μεγάλες εταιρίες να αρχίζουν να τον έχουν μέσα στις λίστες τους. To 1995 μαζί με τους Benoit και Malenko μεταπήδησε στο «φιρμάτο» WCW, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και ο πρώτος του τίτλος στη νέα βιομηχανία, αυτός του United States Champion. O Latino Heat πριν αποχωρήσει από το WCW κατέκτησε 2 φορές το Cruiserweight Championship και πλέον οι πόρτες της δόξας ήταν ορθάνοιχτες.

Το 2000 ο Eddie υπογράφει συμβόλαιο με τον «κολοσσό» WWF και γίνεται παγκοσμίως γνωστός. Παρά τους τραυματισμούς, κέρδισε την συμπάθεια του κόσμου και 2 φορές το European Championship, ενώ στέφθηκε και Intercontinental Champion.

H πτώση

Τα πάντα πηγαίνουν καλά για τον Guerrero. Έχει έναν ευτυχισμένο γάμο με την Vickie, με την οποία έχουν αποκτήσει και 3 κόρες, ενώ στην πατρίδα του λατρεύεται σαν θεός. Οι εσωτερικοί του δαίμονες δεν τον άφηναν να ησυχάσει και να βρει γαλήνη. Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είχαν αρχίσει να «τρώνε» τον «Αζτέκο» παλαιστή.

Στις 9 Νοεμβρίου του 2001 συλλαμβάνεται καθώς οδηγούσε μεθυσμένος, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και ηρεμιστικά χάπια. Τρεις ημέρες αργότερα το WWF τον απολύει και τα αίτια ήταν γνωστά σε όλους. Εθισμένος στις ναρκωτικές ουσίες και το ποτό, έχει χάσει την προσαρμοστικότητα, όπως και την διαύγεια της σκέψης του. Επίσης εκείνο τον καιρό φουντώνουν και οι φήμες για χρήση ισχυρών αναβολικών από τον Eddie και ο Vince MacMahon σε μία προσπάθεια να σώσει την εικόνα της βιομηχανίας τους, τον απομακρύνει από τα ρινγκ και τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτός ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον θρύλο του Μεξικού. Νιώθει πως χάνει την γη κάτω από τα πόδια του και σε συνδυασμό με την βοήθεια της γυναίκας του, αλλά και των συγγενών του προσπαθεί να επιστρέψει στα ρινγκ. Το καταφέρνει, αλλά οι «δαίμονες» δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη…

Στην σφαίρα του θρύλου

Ο Εddie Guerrero «καθαρός» πλέον αρχίζει να δίνει και πάλι αγώνες για μικρότερα promos, κάνοντας πάντα την διαφορά. World Wrestling All-Stars, IWA Mid-South, IWA Puerto Rico, και Ring of Honor τον φιλοξενούν στα σόου τους και οι πόρτες του WWE, πλέον, άνοιξαν και πάλι.

Τον Μάρτιο του 2002 επιστρέφει στην βιομηχανία και την Πρωταπριλιά του ίδιου έτους κάνει την εμφάνιση του στο RAW. Οι πάντες κινούνται στον ρυθμό του και δεν είναι ψέμα. Ο Eddie γύρισε με στόχο να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο με τους θρύλους του wrestling. 21 ημέρες μετά και συγκεκριμένα στο Backlash κατακτά για 2η δεύτερη φορά το Intercontinental Championship, αυτή την φορά από τον Rob Van Dam.

Image Hosting

Η συνέχεια ήταν λαμπρή. Μαζί με τον ανιψιό του Chavo, σχηματίζουν τους Los Guerreros και κατακτούν δύο φορές το WWE Tag Team Championship, ενώ η ζώνη του US title ήρθε για άλλη μία φορά στην μέση του.

Οι μεγαλύτερος αγώνας που έδωσε ποτέ στο WWE, είναι αναμφίβολα αυτός κόντρα στον Brock Lesnar για την ζώνη του WWE Champion. Στις 15 Φλεβάρη του 2004 και συγκεκριμένα στο «No Way Out», ο Eddie μπήκε στην σφαίρα του θρύλου. Εκτέλεσε όλα του τα κόλπα και με το αγαπημένο του «Frog Splash» αποτελείωσε τον πρωταθλητή κατακτώντας για πρώτη και μοναδική φορά τον τίτλο μέσα σε αποθέωση. (Το βίντεο του αγώνα μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ)

O Eddie στην Wrestlemania 20 επικράτησε του Kurt Angle και διατηρήσε τον τίτλο του. Ο τελευταίος τίτλος που πήρε ήταν τo WWE Τag Τeam Championship. Τον κέρδισε μαζί με το Mysterio στο «No Way Out 2005» κόντρα στους «Basham Brothers». Οι φήμες έλεγαν πως ήταν έτοιμος να ανεβεί και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.



Στις 13 Νοέμβριου του 2005 ο Guerrero βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Η επίσημη ιατρική γνωμάτευση κάνει λόγο για καρδιακή προσβολή, αν και όλοι γνωρίζουν από τι προήλθε αυτή. Ναρκωτικά, αλκοόλ και φήμες για στεροειδή κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους, Τίποτα δεν μπορεί να μαλακώσει τον πόνο των δικών τους ανθρώπων.

Είναι γνωστό πως ο Latino Heat ήθελε πάντα να κλέβει την παράσταση. Αυτό έκανε και αυτό πρέπει να θυμούνται όλοι όσοι τον λάτρεψαν να τον βλέπουν να αγωνίζεται. Στις 11 Νοεμβρίου του 2005 έδωσε τον τελευταίο του αγώνα κόντρα στον Mr Kennedy. Το βίντεο μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ

O Guerrero έκανε αυτό έκανε πάντα. Είπε ψέματα στον διαιτητή και εξαπάτησε το αντίπαλο του κατακτώντας τη νίκη. Μαζί με αυτό κατάφερε να κλέψει για πάντα τις καρδίες μας και να ξορκίσει για πάντα τους προσωπικούς του δαίμονες...

Eddie Guerrero
1967-2005
Rest In Peace

Αχιλλέας Κώτσογλου
*Απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο achilleas_kots@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x