Τένις

«Διέλυσε» τον Μάρεϊ ο Σταν!

Φόβο και τρόμο προκάλεσε ο Στανίσλας Βαβρίνκα στον Άντι Μάρεϊ. Ο Ελβετός έκανε… πλάκα και με 3-0 σετ πέρασε στα ημιτελικά του US Open, αφήνοντας έξω τον κάτοχο του τροπαίου.

Πω, πω ένας Στανίσλας Βαβρίνκα! Ο Ελβετός έκανε εκπληκτική εμφάνιση και επικράτησε 3-0 σετ (6-4, 6-3, 6-2) του Άντι Μάρεϊ δείχνοντας τα… δόντια του! Ο «Σταν» έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό του US Open (ή οποιουδήποτε Grand Slam, ύστερα από συνολικά 35 παρουσίες) και δείχνει έτοιμος για ό,τι καλύτερο!

Από την άλλη, ο Βρετανός βρέθηκε σε κακό… φεγγάρι και «αναγκάστηκε» να αφήσει το στέμμα του, αφού δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο.

Το πρώτο σετ κυλούσε… ήρεμα, αλλά ο Βαβρίνκα με μια επίθεση διαρκείας στο 10ο γκέιμ κι αφού έχασε 5 σετ πόιντ, κατόρθωσε στο έκτο να κάνει τη ζημιά και να προηγηθεί. Το 2-0 έγινε ακόμα πιο εύκολα, γιατί ο Ελβετός όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά χρειάστηκε λιγότερες ευκαιρίες για μπρέικ (στην δεύτερη το έκανε) για να βάλει τα γερά θεμέλια νίκης. Ο Μάρεϊ δεν μπορούσε, ούτε αγωνιστικά, ούτε ψυχολογικά! Έτσι, δέχθηκε δύο μπρέικ στο τρίτο σετ και είπε «αντίο», με τον μεγάλο θριαμβευτή να το πανηγυρίζει έξαλλα (και μπράβο του)!

Πλέον, ο Σταν θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό του τελευταίου major της χρονιάς κόντρα στον Τζόκοβιτς, ο οποίος νίκησε με 3-1 σετ τον Γιούζνι, Το έτερο ζευγάρι είναι Ναδάλ-Γκασκέ!

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x