Η επίσκεψη του Ότο Ρεχάγκελ στην Αθήνα ως… πρεσβευτής για να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας αποτελεί μείζον ζήτημα στον Τύπο της πρώτης οικονομικής δύναμης της Ευρώπης.
Πολλές ιστοσελίδες έχουν δημοσιεύσει θέματα με την άφιξη του Γερμανού προπονητή στη χώρα μας, στις οποίες -μάλιστα- του εύχονται «καλή επιτυχία» στην προσπάθειά του αυτή.
«Η οικονομική κρίση προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στην εικόνα των Γερμανών στην Ελλάδα. Τώρα ο Ότο Ρεχάγκελ πιάνει… δουλειά», αναφέρει ένα από τα δημοσιεύματα, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είναι και η πρώτη φορά που η Γερμανία στρέφεται σε έναν άνθρωπο του... ποδοσφαίρου για να ζητήσει τη βοήθεια του με στόχο την βελτίωση των σχέσεων της με άλλη χώρα!
«Πριν από έναν χρόνο έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο γηραιότερος προπονητής ο οποίος ανέλαβε ομάδα της Μπουντεσλίγκας, την Χέρτα Βερολίνου με στόχο να τη σώσει από τον υποβιβασμό. Δεν τα κατάφερε. Για την αποστολή που αναλαμβάνει τώρα, του ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Αυτό αναλύει την αγάπη των Ελλήνων στον Ότο Ρεχάγκελ μετά από τη μεγάλη του επιτυχία στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της χώρας το 2004 και –φυσικά- κάνει λόγο στη συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Το παράδειγμα της εθνικής Γερμανίας!
Κι όμως η απόφαση της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ δεν ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και στο παρελθόν με τους Γερμανούς να στρέφονται στον χώρο του ποδοσφαίρου για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με άλλες χώρες.
Την αρχή την έκανε η εθνική ομάδα της Γερμανίας. «Ό,τι δεν τολμούσαν να το κάνουν οι πολιτικοί της χώρας το 1955 το έκαναν οι ποδοσφαιριστές», σχολιάζει.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας προτείνει στην πολιτική ηγεσία να μην γίνει επίσκεψη πολιτικών στη Ρωσία αλλά να διοργανωθεί ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων με στόχο να γίνει ένα βήμα προς τη βελτίωση των σχέσεων των δύο λαών μετά από τα δεινά που του Παγκοσμίου Πολέμου!
«Στις 21 Αυγούστου 1955 έντεκα ‘’πολιτικοί’’ με σορτσάκι πηγαίνουν στην Μόσχα πετούν λουλούδια στο πλήθος και γνωρίζουν την ήττα 3-2. Όλοι τότε έκαναν λόγο για θερμή υποδοχή που έτυχαν οι ποδοσφαιριστές από τους Ρώσους επισημαίνοντας πως αυτοί κατάφεραν σίγουρα περισσότερα από τους πολιτικούς», αναφέρει το δημοσίευμα.
Μάλιστα, το φιλικό αυτό άνοιξε το δρόμο να τολμήσουν οι πολιτικοί να πατήσουν το πόδι τους στη ρωσική πρωτεύουσα, με τον Κόνραντ Αντενάουερ να ταξιδεύει εκπροσωπώντας την Γερμανία.
Η σειρά του… Κάιζερ
Μετά την εθνική ομάδα της Γερμανίας, ήρθε η σειρά του Φρανς Μπεκενμπάουερ!
Ο μεγάλος άσος του γερμανικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν αυτός στον οποίο στράφηκαν οι πολιτικοί για να… κερδίσει τους πάντες στο Ισραήλ στην πρώτη επίσκεψη της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στη χώρα.
Το 1987 οι διεθνείς της Γερμανίας προσγειώνονται στο Ισραήλ με τον Φρανς Μπεκενμπέουερ, ως προπονητής της ομάδας να σηκώνει στους ώμους του… αμαρτίες του παρελθόντος.
Κατά την άφιξη της αποστολής βγάζει έναν λόγο με τον οποίο... κερδίζει τους πάντες. Κατακρίνει όσα έγιναν στον Παγκόσμιο Πόλεμο και ξεκαθαρίζει ότι αυτά τα καταδικάζουν όλοι στη Γερμανία και εμμέσως πλην σαφώς ζητά την συγχώρεση από τους κατοίκους της χώρας.
Ο Κλάους Άλοφς παίρνει σειρά και λίγο αργότερα δίνοντας το «παρών» σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας δηλώνει... «είναι σαν να στέκομαι στους τάφους των συγγενών μου», με αφορμή αναφορά του για τις φρικιαστικές εικόνες που φέρνουν στο μυαλό τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.