Δραστηριότητες

Η ελληνική γαστρονομία πάει... Βρυξέλλες

Το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια του "Έτους Brusselicious" για τη γαστρονομία, με στόχο να ενισχύσει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.

Ο πρόεδρος της γαλλόφωνης κυβέρνησης στις Βρυξέλλες (COCOF), Χρήστος Δουλκερίδης, υποστηρίζει την ιδέα της εκδήλωσης για την ελληνική γαστρονομία, που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Μαΐου 2013 (κάθε Τρίτη και Παρασκευή) σε μοντέρνα και γνωστά εστιατόρια των Βρυξελλών.

Η πρωτοβουλία "gαΣtronoμία @ Bruxelles" βασίζεται στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας ελληνικής μαγειρικής και μαγειρικής Βρυξελλών. Ένας Έλληνας σεφ θα φιλοξενηθεί σε διάφορα εστιατόρια στις Βρυξέλλες, για τρεις ημέρες, ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες του και προωθώντας την ελληνική γαστρονομία.

Η γαστρονομία αποτελεί στρατηγικό τομέα στην επικοινωνιακή εκστρατεία του ελληνικού τουρισμού. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Βέλγιο και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν εστιατόρια των Βρυξελλών να υποδεχθούν τους σεφ από 10 πολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδας και να προτείνουν ένα ελληνο-βελγικό μενού, που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία σεφ και των δύο πλευρών.

Εμπνευσμένο από ελληνικά υλικά που μπορούν όμως να βρεθούν στις Βρυξέλλες διαχειρός Ελλήνων σεφ, το ελληνικό μενού θα παρουσιάζει κάθε φορά ένα διαφορετικό γαστρονομικό προορισμό: Ηράκλειο, Πελοπόννησος, Χανιά, Αθήνα, Ρόδος, Κέρκυρα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθος.

Η πρωτοβουλία παρουσιάζει μια άγνωστη πτυχή της Ελλάδας, έξω από τα στερεότυπα, σε γαστρονομία υψηλού επιπέδου. Οι πελάτες που θα επιλέξουν το ελληνικό μενού στα εστιατόρια που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν διακοπές 5 διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα.


Πηγή: TravelDailyNews


Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x