Europa League

Ελθέτω η… Βασιλεία σου

Μπορεί να χρειάστηκε και τη βοήθεια του Θεού (παίζοντας με δέκα και βλέποντας την Ζενίτ να έχει δοκάρι και χαμένο πέναλτι), αλλά η Βασιλεία έχασε μόνο 1-0 και πέρασε στους «8» του Europa League.

Σπουδαία πρόκριση στους «8» του Europa League κατάφερε να πάρει η Βασίλεια, παρά το γεγονός πως έχασε από την Ζενίτ με σκορ 1-0 στη Ρωσία με σκορ.

Αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι ήταν οι γηπεδούχοι, αφού γνώριζαν πως για να έχουν ελπίδες να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έπρεπε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 του πρώτα αγώνα.

Μάλιστα, η ανατροπή άρχισε να φαντάζει πιο πιθανή για το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι όταν στο 30’ ο Βίτσελ έκανε το 1-0 και όταν οι Ελβετοί έμειναν με έναν παίκτη λιγότερο στο 45’, αφού ο Ντιάζ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο μέρος η πίεση των Ρώσων συνεχώς αυξανόταν μπροστά από τα καρέ του τερματοφύλακα της Βασιλείας, Γιάν Σόμερ, ο οποίος απόκρουσε και πέναλτι του Σιρόκοφ στο 86’, ενώ πιο νωρίς ο γκολκίπερ της Βασιλείας είχε δει την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του.

Έτσι, μετά το τέλος της αναμέτρησης και το τελικό 1-0 οι ποδοσφαιριστές της Βασιλείας ήταν εκείνοι που αποχώρησαν από το παγωμένο «Πετρόφσκι» με την πρόκριση και τους γηπεδούχους να φεύγουν με κατεβασμένα κεφάλια.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Λουτσιάνο Σπαλέτι)
: Ζέβνοβ, Μρούνο Άλβες (73’ Μπιστρόφ), Ανιούκοφ, Λομπάερτς, Χούμποτσαν, Ντάνι (83’ Φαϊζούλιν), Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Βίτσελ (90’ Μπουκχάροφ), Κερζάκοφ, Χούλκ.

Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Ντέγκεν (Στεϊνχόφερ), Πάρκ, Ντράγκοβιτς, Σχάρ, Καμπράλ, Στόκερ (18’ Φρέι), Ντίαζ, Νένι, Στρέλερ (65’ Σάουρο), Σαλάχ.

Θέμης Λιουδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x