Δελτία Τύπου

Κατέκτησε τον κόσμο με δύο… εφτάρια!

Ο Φιλέας Φογκ –όπως μας έμαθε ο Ιούλιος Βερν- έκανε το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, ωστόσο ο… Μάρτσιν Βιντρόβσκι κατάφερε μέσω Πράγας να τον κατακτήσει, κρατώντας στα χέρια του δύο… εφτάρια!

Μέσα σε λίγες ημέρες ο Μάρτσιν Βιντρόβσκι κατάφερε όχι μόνο να βγει από την αφάνεια και να γίνει πασίγνωστος, αλλά να κατακτήσει τον κόσμο! Αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά η PartyPoker.com μας προσκάλεσε στην Πράγα και μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τον Πολωνό να κατακτά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τουρνουά πόκερ στον κόσμο, το World Poker Tour, γνωστό ως WPT! Και αυτό πως το έκανε; Κρατώντας στα χέρια του απλώς δύο… εφτάρια!

Από την πρώτη μέρα του τουρνουά βλέπαμε έναν ψιλόλιγνο άντρα, που δεν ήταν καν 30 ετών, να φορά τη κουκούλα του γκρι του φούτερ, αλλά και να μην αποχωρίζεται τα γυαλιά του ηλίου του, με αποτέλεσμα να μας ήταν δύσκολο να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Το τουρνουά προχωρούσε, αλλά το ίδιο έκανε και ο ίδιος. Οι μέρες περνούσαν και έφτασε εκείνη που βγήκαν οι παίκτες που θα διεκδικούσαν την παγκόσμια κούπα, όπου ένας εξ αυτών ήταν ο ψιλόλιγνος Πολωνός που δεν αποχωριζόταν την κουκούλα και τα γυαλιά ηλίου! Το όνομα αυτού; Μάρτσιν Βιντρόβσκι, ο οποίος είχε γράψει ήδη ιστορία, καθώς μέχρι εκείνη την ημέρα κανένας συμπατριώτης του δεν είχε καταφέρει καν να προκριθεί στο final table ενός παγκόσμιου τουρνουά πόκερ!

Όμως, ο Βιντρόβσκι, όχι μόνο εξασφάλισε τη συμμετοχή του final table του PartyPoker WPT Prague, αλλά το κατέκτησε κιόλας, έχοντας στα χέρια του δύο εφτάρια! Και για να μιλήσουμε λίγο με αριθμούς… Ο Πολωνός, λοιπόν, κατάφερε να βγει πρώτος σε ένα τουρνουά που συμμετείχαν συνολικά 567 άτομα, έναντι 3.300 ευρώ, με τους πρώτους 72 να μοιράζονται συνολικά το ποσό του 1.633.471 ευρώ. Ωστόσο, ο Βιντρόβσκι ήταν αυτός που «φούσκωσε» περισσότερο τον τραπεζικό του λογαριασμό, κατά 325.000 ευρώ, ενώ παράλληλα έκλεισε… θέση για το WPT World Championship στο «Bellagio» στο Λας Βέγκας, έχοντας στην τσέπη του 25.500 δολάρια σε μάρκες.

Παρόμοια success stories θα συναντήσει κανείς σε πολλά WPT, αφού σε αυτά εκτός από τους επαγγελματίες παίκτες, συμμετέχουν και ερασιτέχνες, οι οποίοι κερδίζουν το εισιτήριό τους σε διάφορα online προκριματικά!

Και αφού μιλάμε για success stories να ακόμα ένα, από τον κόσμο του online αυτή τη φορά. Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το πολύ-αναμενόμενο τουρνουά της PartyPoker.com, The Million”, με συνολικό έπαθλο $1.000.000 εγγυημένα! Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε ένας Έλληνας παίκτης, ο Σπύρος Κ., ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις, φεύγοντας πλουσιότερος κατά $150.000! Πρόκειται για ένα απίστευτο ποσό, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για ερασιτέχνη παίκτη!

Τελειώνοντας, θα ήθελα να αφιερώσω λίγες γραμμές στην όμορφη Kara Scott που είχα τη χαρά να συναντήσω και να γνωρίσω από κοντά στην Πράγα. Η Kara είναι τηλεπαρουσιάστρια και παράλληλα είναι μέλος της επαγγελματικής ομάδας της PartyPoker.com και το μότο της είναι, αφού το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, πως: «Και οι γυναίκες παίζουν πόκερ»! Έχει στο ενεργητικό της κέρδη αρκετών χιλιάδων δολαρίων και έχει σημειώσει μία εντυπωσιακή πορεία σε online και offline τουρνουά τα τελευταία 4 χρόνια που ασχολείται με το πόκερ. Μάλιστα πριν λίγες μέρες στα ευρωπαϊκά Βραβεία Πόκερ, τα οποία και παρουσίαζε, της απονεμήθηκε το βραβείο «Προσωπικότητα της Χρονιάς».

Στην ίδια εκδήλωση ένας ακόμα παίκτης της PartyPoker.com, ο Marvin Rettenmaier, αναδείχτηκε «Καλύτερος Παίκτης της Ευρώπης», έχοντας καταφέρει μέσα στην χρονιά να κερδίσει back-to-back δυο τίτλους WPT και να κατακτήσει τον τίτλο του EPT Prague High Roller event.

Το πόκερ αναμφισβήτητα είναι ένας μαγικός κόσμος. Είτε παίζεις online είτε offline το πόκερ σε συναρπάζει! Στρατηγική, ικανότητα, εξάσκηση… ίσως και λίγη τύχη είναι το μυστικό της επιτυχίας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x