sport-fm.gr ΘΕΜΑ

(Σ)ΠΑΣ όλα τα ρεκόρ και συνεχίζεις

Βίοι αντίθετοι για ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό. Οι Ηπειρώτες βλέπουν Ευρώπη και οι «πράσινοι» παλεύουν για να μην σπάσουν άλλο αρνητικό ρεκόρ.

Κόσμο συνεχίζει να τρελαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Χριστόπουλο.

Οι Ηπειρώτες θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν το επίτευγμα των σεζόν 1975/76 και 1977/78, όταν είχαν καταλάβει την πέμπτη στο πρωτάθλημα και πλέον απέχουν μόλις έναν βαθμό για να πετύχουν την καλύτερη εκτός έδρας βαθμολογική συγκομιδή της ιστορίας τους.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα τελειώσει τη σεζόν με τους λιγότερους βαθμούς μέσα στην έδρα τους.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 21ης αγωνιστικής

Την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος έχει κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες ξεκίνησαν τη χρονιά χωρίς να έχουν δικαίωμα απεριόριστων μεταγραφών και με έναν άπειρο προπονητή, τον Γιάννη Χριστόπουλο, όμως τώρα βάζουν υποψηφιότητα για έξοδο στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

Η ομάδα του Χριστόπουλου καταφέρνει να σπάει τη μία παράδοση μετά την άλλη. Μετά την πρώτη νίκη στην έδρα του Άρη στις 17 Νοεμβρίου, ακολούθησε η πρώτη εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου, αφού στη Νέα Σμύρνη μετρούσε 13 ήττες και 6 ισοπαλίες στις 19 προηγούμενες επισκέψεις του!

Την ίδια ώρα, ο «Άγιαξ» της Ηπείρου έβαλε τέλος στο σερί που τον ήθελε να μην έχει νίκη κόντρα στους «κυανέρυθρους» που κρατούσε πάνω από είκοσι χρόνια! Η τελευταία νίκη του ΠΑΣ ήταν στα Γιάννενα την 1η Νοεμβρίου 1992 για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι Νεοσμυρνιώτες μπόρεσαν να φύγουν αήττητοι στα μεταξύ τους παιχνίδια (8 νίκες, 4 ισοπαλίες)!

Ειδικά στην Α’ Εθνική το σερί του ΠΑΣ είχε φτάσει τους 17 αγώνες (7 ισοπαλίες, 10 ήττες), ανάμεσα στους οποίους ήταν και το περίφημο μπαράζ παραμονής του '84. Η αμέσως προηγούμενη νίκη του ΠΑΣ επί του Πανιωνίου στη μεγάλη κατηγορία, είχε σημειωθεί στις 22 Μαΐου 1983. Πάλι με 1-0, με σκόρερ τον Φώτη Μαντζούκη.

Έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ εκτός έδρας βαθμολογικής συγκομιδής σε μία χρονιά στην Α’ Εθνική, μετρώντας σε 15 ματς 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες. Φέτος και μετά τη χθεσινή νίκη του ισοφάρισε την περσινή του επίπεδο και χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να την σπάσει.

Δύο φορές στην ιστορία του ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καταλάβει την πέμπτη θέση στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Η πρώτη ήταν την αγωνιστική περίοδο 1975/76, με την περιβόητου «Αγιαξ της Ηπείρου», με τους σπουδαίους Αργεντίνους άσους, και η δεύτερη ήταν την σεζόν 1977/78, και τότε το πρωτάθλημα ήταν με δεκαοχτώ ομάδες. Κάτι ανάλογο θα επιχειρήσει και φέτος η ομάδα του Χριστόπουλου.

Αν και μόλις 22 ετών ο Στέλιος Βασιλείου συμπλήρωσε χθες εκατό συμμετοχές ε όλες τις διοργανώσεις. Ο νεαρός επιθετικός έγινε επαγγελματίας στον Λεβαδειακό το καλοκαίρι του 2007 και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 31 Αυγούστου 2008, στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη.

Το αήττητο σερί του μακριά από το «Καραϊσκάκη» διεύρυνε ο Ολυμπιακός με τη νίκη που σημείωσε στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης. Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες μετρούν 17 αγώνες χωρίς να έχουν χάσει και θα προσπαθήσουν να πετύχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας του, μετά από εκείνο της διετίας 1972-74 (28 αγώνες χωρίς ήττα εκτός).

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1989/90 η Βέροια κατάφερε να πάρει βαθμό στην έδρα του Ατρομήτου. Τότε εκείνο το ματς είχε λήξει 0-0.

Αήττητος με τον Παναθηναϊκό είναι ο Σερζ Ντιέ! ΜΕ το γκολ που πέτυχε χθες ο Ιβοριανός χαφ συνέχισε την απίστευτη προσωπική παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εχει αντιμετωπίσει τους «πράσινους» σε πέντε αγώνες και δεν έχασε ποτέ! Ως παίκτης του Ηρακλή πήρε δύο ισοπαλίες το 2008-09 (2-2 εκτός, 0-0 εντός), ενώ το 2009-10 είχε πανηγυρίσει νίκη στο ΟΑΚΑ με την Καβάλα (2-0)! Την επόμενη σεζόν, ο πολύπειρος μέσος έπαιξε μόνο στο εντός έδρας ματς της Καβάλας, το οποίο έληξε 2-2!

Τις 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο, έφτασε ο Σάκης Παπάζογλου. Ο επιθετικός του ΟΦΗ είχε κάνει ντεμπούτο στις 11/10/2007, στον αγώνα Αγιος Δημήτριος - Αρης 0-1 για το Κύπελλο. Συνολικά έχει 85 αγώνες στην Α' Εθνική, 7 στο Κύπελλο και 8 στην Ευρώπη, με 17 γκολ.

Έγινε και αυτό στον φετινό Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θα κλείσουν τη χρονιά με τις λιγότερες εντός έδρας νίκες που είχε ποτέ σε πρωτάθλημα, λιγότερες και από τις οκτώ της 2006/07! Εν τω μεταξύ, απειλείται σοβαρά και το ρεκόρ χαμένων βαθμών που αντέχει από εκείνη την περίοδο. Τότε είχε χάσει 19 βαθμούς και τώρα έχει φτάσει ήδη τους 17.

Η προηγούμενη χρονιά που ο Παναθηναϊκός είχε χάσει εντός έδρας από την Ξάνθη, ήταν το 1996-97 (1-2 στο ΟΑΚΑ, διαμορφωμένο στην εκπνοή με πέναλτι του Νίκου Καραγεωργίου). Οι πιο παλιοί θα θυμάστε ότι τότε είχε μείνει για τελευταία φορά εκτός Ευρώπης. Και η χθεσινή ήττα, είναι φυσικά κακό σημάδι.

«Στέριωσε» στη χώρα μας ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Χωρίς να το καταλάβουμε κλείνει φέτος δεκαετία στην Ελλάδα και προχθές συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στην Α' Εθνική. Ο Πολωνός αμυντικός της Βέροιας είχε κάνει ντεμπούτο στις 13/9/2003 με τη φανέλα του Ηρακλή, στην εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 κόντρα στην ΑΕΚ. Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμα δεν έχει σκοράρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x