sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ε, ναι, λοιπόν είμαστε… «Μπανανία»!

Ελληνικός τελικός Κυπέλλου χωρίς επεισόδια γίνεται; Όχι! Κι όμως, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο δεν έχουμε «παρατράγουδα», αλλά οπαδοί οκτώ ομάδων… απλά συνυπάρχουν στην ίδια πόλη για 4 μέρες!

Είναι και πλέον… επίσημο, δεν φταίει η οικονομική κρίση για τα επεισόδια στα γήπεδα… Γιατί και προ κρίσης ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές… Φέτος, ήταν η έκτη συνεχόμενη χρονιά που οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούσαν το Κύπελλο Ελλάδας. Δηλαδή, από τη σεζόν 2007/08. Σε κάθε τελικό είχαμε τα… καθιερωμένα «παρατράγουδα». Ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στα «αιώνια» πέταλα, μάχες «σώμα με σώμα» στο παρκέ ή στο χώρο του κυλικείου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Ωστόσο, φέτος, η κατάσταση… ξέφυγε ακόμη περισσότερο και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο τελικός για πάνω από μία ώρα, να εκκενωθεί το γήπεδο προκειμένου να συνεχιστεί το ντέρμπι, αλλά το χειρότερο ήταν οι… παράπλευρες απώλειες που ήταν μάλιστα αθλητές, οι Χάινς και Μπράμος.

Πριν το τζάμπολ και ενώ ήταν σε εξέλιξη η προθέρμανση του Ολυμπιακού, ο Κάιλ Χάινς δέχθηκε στην πλάτη μία φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός –που έχει έρχεται από μία χώρα που το πιο… ακραίο που γίνεται σε ένα γήπεδο είναι το σύνθημα «defense-defense»- να μεταφερθεί ημιλιπόθυμος στα αποδυτήρια. Όμως, «θύμα» υπήρξε και από την πλευρά του Παναθηναϊκού, καθώς την ώρα που οι δύο ομάδες αποχωρούσαν στα αποδυτήρια ύστερα από εντολή των διαιτητών, ένα αντικείμενο προσγειώθηκε στο αριστερό χέρι του Έλληνα διεθνή, Μάικ Μπράμου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει…

ΟΜΩΣ, τι κοινό έχουν Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα; Ό,τι δεν διεξάγουν ένα μονό τελικό, αλλά το Κύπελλό τους διεξάγεται με τη μορφή Final 8! Που σημαίνει πως οπαδοί από οκτώ ομάδες συνυπάρχουν σε μία πόλη για περίπου τέσσερις μέρες και φυσικά δεν ανοίγει ρουθούνι!

Την ίδια μέρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούσαν το Κύπελλο Ελλάδας στο κλειστό του Ελληνικού, στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την κούπα εις βάρος της Βαλένθια, στην Ιταλία, η Σιένα έκανε το ίδιο με τη Βαρέζε και στην Τουρκία, η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ νίκησε στον τελικό τη Γαλατασαράι. Τι κοινό είχαν; Οι αγώνες ξεκίνησαν στην ώρα τους, τελείωσαν στην ώρα τους, οι απονομές έγιναν κανονικά και οι οπαδοί πήγαν ΣΩΟΙ στα σπίτια τους.

Στην Ελλάδα, πριν από το τζάμπολ τραυματίζεται αθλητής. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι διαιτητές αποφασίζουν τη διακοπή του τελικού λόγω επεισοδίων, όπου τραυματίζεται και δεύτερος αθλητής. Έτσι, απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει πάλι ο αγώνας είναι να εκκενωθεί το γήπεδο, με το Κύπελλο να απονέμεται μεταξύ συγγενών και φίλων (στην κυριολεξία!).

Α, και φυσικά στις προαναφερθείσες χώρες δεν μοιράζονται από 900 εισιτήρια έκαστος, αλλά τα γήπεδα είναι κατάμεστα…

Άρα, αυτό μήπως σημαίνει πως είμαστε… «Μπανανία», καθώς θεωρείται «είδηση» το να μην γίνουν επεισόδια όταν φιλοξενούνται οπαδοί και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο;

Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x