sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πίτσα, μπίρα… Super Bowl!

Το sport-fm.gr ετοιμάζεται να παρακολουθήσει το 47ο Super Bowl, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του φετινού Χειμώνα!

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει στο τρίπτυχο… πίτσα, μπίρα, Champions League. Για απόψε και μόνο όμως γίνεται μία εξαίρεση. Τη θέση του Champions League παίρνει το Super Bowl και το sport-fm.gr προσπαθεί να καταλάβει την τρέλα των Αμερικανών και να σας εξηγήσει τι ακριβώς… θα παίξει.

Τα… βασικά

Το 47ο Super Bowl (με απλά λόγια ο τελικός του αμερικανικού ποδοσφαίρου, αυτού με την... πεπονάτη μπάλα) θα βρει αντιπάλους τους San Francisco 49ers με τους Baltimore Ravens στο «Mercedes-Benz Superdome» της Νέας Ορλεάνης. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στη 01:30 ώρα Ελλάδας τα ξημερώματα της Δευτέρας (04/02).

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού οι προπονητές των δύο φιναλίστ είναι αδέλφια. Ο τεχνικός των Ravens, John Harbaugh, είναι αδελφός με τον κόουτς των 49ers, Jim Harbaugh, με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί διάφορα… παρατσούκλια από το επώνυμό τους στο φετινό Super Bowl, όπως HarBowl, Harbaugh Bowl, Super Baugh και Brother Bowl.

Οι Ravens ολοκλήρωσαν τη σεζόν με σερί 10-6 ενώ αυτό είναι το δεύτερο Super Bowl που συμμετάσχουν μετά το 35ο το οποίο και κατέκτησανι. Από την άλλη, οι 49ers είχαν στη σεζόν 11 νίκες 4 ήττες και μία ισοπαλία ενώ έχουν κατακτήσει το Super Bowl άλλες πέντε φορές, όσες έχουν βρεθεί στον τελικό.

Οι δύο αντίπαλοι δηλαδή δεν έχουν ηττηθεί ποτέ σε Super Bowl. Αυτό απόψε όμως θα αλλάξει…


Τι φοράμε σήμερα;

Με κόκκινες εμφανίσεις θα μπουν στο γήπεδο οι 49ers, όπως φορούσαν και στο 19o, το 23ο και το 29ο Super Bowl. Τα λευκά επέλεξαν οι Ravens όπως και την προηγούμενη φορά που κατέκτησαν τον τίτλο, με τη μόνη διαφορά ότι το σορτσάκι τους θα είναι μαύρο αντί για άσπρο.


Έχω μια πελώρια λαχτάρα… για διαφημίσεις

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS το κόστος 30 δευτερολέπτων διαφημιστικού χρόνου είναι υψηλότερο από κάθε άλλη φορά, περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια! Μάλιστα η General Motors με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως δεν θα διαφημιστεί στη διάρκεια του αγώνα λόγω... ακρίβειας.

Υπάρχουν πάντως άλλοι που… αψήφησαν τα χρήματα και αγόρασαν 30’’ πολύτιμου χρόνου μεταξύ αυτών η Mercedes-Benz, η Samsung, η Blackberry, η Coca-Cola, η PepsiCo, η Axe, η Audi, η Kia Motors, η Ford Motor, η Paramount Pictures, η Universal Studios και η Walt Disney.

Πάρτε μια ιδέα από τις φετινές διαφημίσεις












Θα φάνε, θα πιούνε και θα ακούσουνε!

Η Αλίσια Κιζ θα είναι εκείνη που θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ενώ το κοινό θα ψυχαγωγήσει στο ημίχρονο η Beyonce.

Όσον αφορά στην κατανάλωση φαγητού και ποτού εντός γηπέδου; Έχουν υπολογίσει πως θα καταναλωθούν 15.000 μερίδες νάτσος, 20.000 χοτ ντογκς, 40.000 ποτήρια μπίρας, 50.000 μπουκάλια μπίρας, 30.000 αναψυκτικά και 30.000 εμφιαλωμένα νερά!


Το Super Bowl θα πάει.. παντού

Πέραν της Αμερικής, άλλες 19 χώρες θα μεταδώσουν ζωντανά το παιχνίδι και συγκεκριμένα, η Αυστραλία, η Αυστρία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κίνα, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ινδία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.


10+1 αξιοπερίεργα για το Super Bowl

*Η Κυριακή του Super Bowl είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ημέρα σε κατανάλωση φαγητού στις Η.Π.Α. μετά την ημέρα των Ευχαριστιών. Έχουμε και λέμε, καταναλώνονται… περίπου 14.500 τόνοι πατατάκια, 4.000 τόνοι ποπ κορν, 3.630 τόνοι γουακαμόλε.

*Περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται στο φαγητό

* Οι 9 από τις 10 θέσεις στα προγράμματα των Η.Π.Α. με την υψηλότερη τηλεθέαση καταλαμβάνονται από… Super Bowl

* Το Super Bowl του 2012 είναι αυτό με την υψηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία των Η.Π.Α. καθώς το είδαν 111.3 εκατομμύρια τηλεθεατές

*Την Δευτέρα, την επόμενη του Super Bowl, υπολογίζεται ότι περίπου το 6% των εργαζομένων θα καλέσει τον εργοδότη του ή τον υπεύθυνό του και θα επικαλεστεί ασθένεια για να μην πάει στη δουλειά του

*Τα διαφημιστικά σποτ που προβάλλονται στη διάρκεια του Super Bowl είναι ο πιο ακριβός τηλεοπτικός χρόνος της χρονιάς. Υπολογίζεται ότι για το 2013 τα 30 δευτερόλεπτα κοστίζουν περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια! Στο πρώτο Super Bowl στις 15/01/1967 το διαφημιστικό σποτ κόστιζε 42 χιλιάδες δολάρια…

*Διοργανώνονται περισσότερα πάρτι (Super Bowl πάρτι) από ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

*1/7 Αμερικανούς θα παραγγείλει φαγητό. Η πλειοψηφία αυτών θα επιλέξει πίτσα. Το 4% θα προτιμήσει κάποιο μπαρ ή ρεστοράν.

*Περίπου το 80% των εισιτηρίων του αγώνα διατίθενται σε εταιρείες-χορηγούς της NFL και του Super Bowl. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους φιλάθλους να βρουν ένα μαγικό χαρτάκι.

*1/12 βλέπουν το Super Bowl μόνο και μόνο για να δουν τα διαφημιστικά σποτ!

*Μόλις τρεις άνθρωποι έχουν κατακτήσει το Super Bowl τόσο ως παίκτες όσο και ως προπονητές, πρόκειται για τους Mike Ditka, Tom Flores και Tony Dungy.

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x