Stoiximan Super League

Του έκοψε την… ανάσα

Με πολύ καλή εμφάνιση η Ξάνθη άφησε πίσω της τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, καθώς επικράτησε 2-0 Πλατανιά στα Πηγάδια για την 20η αγωνιστική.

Η Ξάνθη ήθελε την βαθμολογική… ανάσα που θα της επέτρεπε να κοιτάξει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος και τα κατάφερε την πάρει, καθώς επικράτησε 2-0 του Πλατανιά μέσα στην έδρα της.

Οι Ακρίτες ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο και πήρε δίκαια το τρίποντο που την φέρνει στην 8η θέση και ξεπέρασαν άμεσα το σοκ από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Στον αντίποδα ο Πλατανιάς στο δικό του… τελικό δεν δήλωσε το «παρών» με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να… ανασάνει και να παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.



Δυνατό ξεκίνημα στην αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες, οι οποίες προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Όσο περνούσε η ώρα η Ξάνθη αναλάμβανε τα ηνία του αγώνα και προσπαθούσε να πιέσει, ώστε να φτάσει όσο πιο νωρίς γίνεται στο γκολ. Η μεγάλη φάση για τους «Ακρίτες» ήρθε στο 17’, όταν ο Βάλλας έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Μάνταλου, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε στο δοκάρι.

Μετά το 25ο λεπτό ο Πλατανιάς ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να βγει στην επίθεση. Στο 39’ ο Ναζλίδης έκανε την κάθετη πάσα, ο Μαραγκουδάκης έκανε την προβολή, αλλά ο Λοντίγκιν τον πρόλαβε και απέκρουσε τη μπάλα. Η μεγάλη φάση για τους Χανιώτες, όμως, έγινε στο 44’, όταν ο Αναστασάκος βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Ξάνθης, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Βάλλας και να διώξει σε πλάγιο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν φτάσουν στο γκολ στο 56ο λεπτό με τον Ράνο να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στον Κηπουρού και να κάνει το 1-0 για την Ξάνθη. Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι «Ακρίτες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και συνέχισαν να πιέζουν και για δεύτερο γκολ.

Ο Μάνταλος έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά. Πέρασε τον Τζάνη, ο οποίος τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει το πέναλτι για τους γηπεδούχους. Ο Μάνταλος ήταν και αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 την ομάδα του.

Με την Ξάνθη να έχει… κλειδώσει τη νίκη ο αγώνας έχασε τον ρυθμό του, με τους Χανιώτες να προσπαθούν να πετύχουν ένα τέρμα που θα τους ξαναέβαζε στον παιχνίδι. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κινδύνεψαν παρά το γεγονός ότι έμειναν με δέκα παίκτες στο 84ο λεπτό, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ράνου.











Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Ντιέ, Ντάνι (48’ Πρίττας), Μαρίν (86’ Σολτάνι), Μάνταλος, Ράνος, Σμιθ

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Γκλέισον, Μπαξεβανίδης, Μαρτίν, Μαρσελίνιο

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): ): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (68’ Μαρτσάκης), Τζάνης, Ποτουρίδης, Κανακούδης(74’ Στόλερ), Τετέ, Κάλαϊζιτς, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα (56’ Αγκιλέρα), Ναζλίδης, Αναστασάκος

Στον πάγκο: Ζαλούντοκ, Ντράμι, Δέντσας, Κουρτεσιώτης

Επιμέλεια: Άλκης Κακολύρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x