sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «άγνωστος» Σωτήρης Λεοντίου

«Ζω ένα όνειρο και όλα θα είναι ακόμη καλύτερα στη συνέχεια, αφού είμαι έτοιμος να κάνω κάθε προσπάθεια για να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό». Ο λόγος για τον Σωτήρη Λεοντίου, ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και του «τριφυλλιού». Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Σωτήρης Λεοντίου; Φήμες λένε, ότι ο αδερφός του Χρήστος, ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Σωτήρη, αλλά όχι τόσο δυνατός χαρακτήρας. Απογοητεύτηκε γρήγορα και τα παράτησε. Όμως, δε συνέβη το ίδιο και με τον Σωτήρη.

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1984 στο χωριό Κόντσικας Ιωαννίνων και άρχισε το ποδόσφαιρο στον Τιτάνα Λογγάδων. Μάλιστα, ο πατέρας του ήταν πρόεδρος σε άλλη τοπική ομάδα. Στα 15 του, ήταν κιόλας ήδη τόσο καλός παίκτης, που έγινε βασικός στην ανδρική ομάδα του Τιτάνα. Στα 17 του, το ταλέντο δεν τον χωρούσε στην τοπική κοινωνία της περιοχής. Έτσι, Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννενα και ΟΦΗ, είχαν ζητήσει τον Σωτήρη, αλλά αυτός προτίμησε την πρόταση για να γίνει μέλος των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Βέβαια τότε, στην ομάδα νέων των «πρασίνων», γινόντουσαν δεκτά παιδιά γεννημένα το 85’ και το 86’, αλλά για τον ταλαντούχο Σωτήρη έγινε μία εξαίρεση, η οποία βγήκε σε καλό.

Ως χαρακτήρας, ο Λεοντίου είναι αυτό ακριβώς που βγάζει και στο γήπεδο. Παθιασμένος, λατρεύει το ποδόσφαιρο πολύ περισσότερο ως παιχνίδι και λιγότερο ως επάγγελμα. Ψύχραιμος, ήρεμος, φιλότιμος και ευαίσθητος ως άνθρωπος, προτιμά να ακούει παρά να μιλάει. Μάλιστα, όταν πέρυσι είχε γίνει το περιστατικό με τα περιβόητα... κόκκινα παπούτσια, κυριολεκτικά δεν μιλιόταν. Βέβαια, αυτό ήταν ένα καλό μάθημα που τον βοήθησε στη συνέχεια.

@2@Όμως, το καλύτερο μάθημα το διδάχθηκε όταν δόθηκε δανεικός στη Μαρκό, όπου εκεί κυριολεκτικά ξεχώρισε με το ταλέντο τουταλέντο του για τα δύο χρόνια που αγωνίσθηκε (38 ματς, 11 γκολ). Συγκεκριμένα, σ’ ένα παιχνίδι αποβλήθηκε επειδή εξύβρισε τον διαιτητή και αυτό του στοίχισε ποινή οκτώ αγωνιστικών. Έκτοτε, είναι πολύ πιο ήρεμος μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Έπειτα από την Μαρκό, ακολούθησε «θητεία» ενός χρόνου στην Προοδευτική (26 ματς, 2 γκολ) όπου έδωσε και πήρε πολλά από την ομάδα. Η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό του Αλμπέρτο Μαλεζάνι την περσινή σεζόν, έγινε η αρχή της καταξίωσης για τον νεαρό άσο. Υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο και «έπεσε» αμέσως στα… βαθιά, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα, στο νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του (4-1) κόντρα στη Βίσλα Κρακοβίας, για τα 1προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι καλές του εμφανίσεις με το «τριφύλλι», του έδωσαν το «χρίσμα» για μια συμμετοχή στην εθνική ομάδα των ανδρών.

Λίγοι γνωρίζουν ότι έχει πάρει πτυχίο από σχολή Ηλεκτρονικών, ενώ ποδοσφαιρικό του πρότυπο είναι ο Κλοντ Μακελελέ. Ποτέ όμως δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον μεγάλο Ρεδόντο. Ας ελπίσουμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, πως θα ακολουθήσει τα «χνάρια» του.

Who is who:

Ημ. Γέννησης: 17.7.1984

Ύψος: 1.82

Βάρος: 70

Θέση: Μέσος

Αριθμός: 20

Προηγούμενες ομάδες: Τιτάνας Λογγάδων, Μαρκό, Προοδευτική

Συμμετοχές με ΠΑΟ: 25

Ημερ. Λήξης Συμβολαίου: 2010

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x