sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το ταξίδι στον «μαγικό κόσμο» αρχίζει...

Η αποτυχία της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ (και ειδικά η ήττα από την εθνική μας ομάδα στον ημιτελικό) στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας δεν ήταν ότι καλύτερο για το πρεστίζ του αμερικανικού μπάσκετ. Ωστόσο, για όλους τους φίλους του αθλήματος το ΝΒΑ παραμένει ο «μαγικός κόσμος» και το 61ο πρωτάθλημα που ξεκινάει σήμερα -και σας παρουσιάζει το www.sport-fm.gr- αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό. Άλλωστε, ακόμα κι αν κάποιος δεν είχε λόγο να παρακολουθεί μέχρι τώρα τα τεκταινόμενα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, τώρα σίγουρα έχει ένα κίνητρο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς θα προσπαθήσει να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και να διαφημίσει παράλληλα το ελληνικό μπάσκετ.

Στην Ατλάντικ, οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς είναι για ακόμα μία χρονιά το μεγάλο φαβορί περισσότερο λόγω έλλειψης αντιπάλου. Οι Φιλαδέλφεια 76ερς και οι Μπόστον Σέλτικς μάλλον θα κυμανθούν στα ίδια μέτρια επίπεδα. Ενώ μεγάλα ερωτηματικά είναι οι «Ευρωπαίοι» Τορόντο Ράπτορς και οι μονίμως αλλοπρόσαλλοι Νιου Γιορκ Νικς.

Η ανταγωνιστικότατη Σέντραλ φαίνεται να έχει ως φαβορί τους Ντιτρόιτ Πίστονς παρά την απώλεια του Μπεν Ουάλας. Όμως οι Κλίβελαντ Κάβαλιερς του Λεμπρόν Τζέιμς και οι πολύ ενισχυμένοι Σικάγο Μπουλς είναι έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Οι Ιντιάνα Πέισερς θα πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά για να κάνουν την υπέρβαση, ενώ οι Μιλγουόκι Μπακς δεν μπορούν να έχουν μεγάλες προσδοκίες αν και διαθέτουν ένα πολύ ικανό ρόστερ.

Οι πρωταθλητές Μαϊάμι Χιτ λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα να τερματίσουν πρώτοι στη Σάουθιστ. Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς παραμένουν δυνατοί αλλά όχι έτοιμοι για το μεγάλο «άλμα», ενώ με αρκετές φιλοδοξίες ξεκινούν τη χρονιά οι Ορλάντο Μάτζικ. Οι Σάρλοτ Μπόμπκατς και οι Ατλάντα Χοκς έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν μία καλύτερη εικόνα σε σχέση με την περασμένη σεζόν και μάλλον θα τα καταφέρουν.

Ο «λάκκος των λεόντων» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Σάουθουεστ και πως να μη γίνει κάτι τέτοιο, αφού οι ομάδες που περιλαμβάνει είναι από τις πλέον ισχυρές. Οι Ντάλας Μάβερικς θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο που έχασαν μέσα από τα χέρια τους πριν λίγους μήνες, ενώ οι Σαν Αντόνιο Σπερς θέλουν να αποδείξουν ότι παραμένουν ικανοί για πρωταθλητισμό. Οι Χιούστον Ρόκετς επανέρχονται δριμύτεροι στο προσκήνιο, ενώ ακόμα και οι Νιου Όρλεανς/Οκλαχόμα Σίτι Χόρνετς έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Καλή ομάδα έχουν και οι Μέμφις Γκρίζλις, αλλά η απουσία του Γκασόλ θα τους κοστίσει στο ξεκίνημα.

Οι Ντένβερ Νάγκετς θα είναι και φέτος το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Νόρθουεστ. Την έκπληξη ωστόσο δεν αποκλείεται να κάνουν και οι Γιούτα Τζαζ, ενώ μάλλον στη μετριότητα θα κυμανθεί η σεζόν για τους Σίατλ Σόνικς και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Όσο για τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς ο στόχος είναι να μην δείξουν ξανά το τραγικό πρόσωπο της προηγούμενης χρονιάς.

Οι Φίνιξ Σανς μοιάζουν να έχουν το προβάδισμα στην Πασίφικ ειδικά αν έχουν σε καλή κατάσταση τον Αμάρι Στούντεμαϊρ. Οι Λος Άντζελες Κλίπερς θέλουν να επαναλάβουν τα κατορθώματα της σεζόν 2005/06 και γιατί όχι να φτάσουν και ψηλότερα. Οι Λος Άντζελες Λέικερς αν και έχουν τον Κόμπι Μπράιαντ στο δυναμικό τους, μάλλον δεν μπορούν να φτάσουν ψηλά, ενώ η είσοδος στα πλέι-οφ είναι ο προφανής στόχος για τους Σακραμέντο Κινγκς και για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης, Αποστόλης Κοτρότσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x