Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Στον δρόμο της υπέρβασης ο Ατρόμητος

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για την ομάδα του Αναστόπουλου που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις αυτό που μέχρι πέρυσι έμοιαζε με όνειρο.

Tα καλά νέα για τον Ατρόμητο είναι ότι πήρε τους τρεις βαθμούς χθες στο Περιστέρι και η -σχεδιασμένη διά χειρός Νίκου Αναστόπουλου- άμυνά του για τρίτο στη σειρά παιχνίδι (όσα και τα ματς του «Αllenatore» στον «κυανόλευκο» πάγκο) κράτησε ανέπαφα τα δίχτυα.

Τα κακά νέα, όχι... προς θάνατον, βέβαια, καθώς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το βασικό πρόταγμα είναι το αποτέλεσμα, είναι η ανύπαρκτη σαγήνη της μπάλας που παίζει ο Ατρόμητος. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χώρισε με την ομάδα της Δυτικής όχθης επειδή σ' ένα περιβάλλον ποδοσφαιρικής υγείας (καλή και συνεπής στα οικονομικά διοίκηση, εγκαταστάσεις και πιστό κοινό) και με προίκα τους δύο τελικούς Κυπέλλου της θητείας Γιώργου Δώνη, ο Ατρόμητος δεν είχε την απόδοση που του έπρεπε. Χθες, με άλλον προπονητή στον πάγκο επαναπαύθηκε στο γκολ του Εντουάρντο Μπρίτο και στο β' ημίχρονο συμπτύχθηκε πίσω από την μπάλα και περίμενε το... μεγαθήριο από τα Χανιά. Οπως και να το κάνουμε, δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλουν οι οπαδοί του.

Εν πάση περιπτώσει, οι Περιστεριώτες είναι... μια παρέα με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Και κάπως έτσι θα πάνε έως τα πλέι οφ. Εκεί και με δεδομένη την ανημποριά που δείχνει ο Παναθηναϊκός, η ομάδα του Αναστόπουλου μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις αυτό που μέχρι και πέρυσι έμοιαζε με άπιαστο όνειρο: την πρωτιά στη διαδικασία και τη συνακόλουθη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εάν κρατήσει την αξιοπιστία στα μετόπισθεν και βελτιωθεί στο δημιουργικό κομμάτι, γιατί όχι να μην πετύχει ο Ατρόμητος την υπέρβαση; Δεν έχει, άλλωστε, κάτι άλλο φέτος να του αποσπά την προσοχή, αφού στο Κύπελλο έχει αποκλειστεί.

Όσον αφορά στον Πλατανιά, ασφαλώς ο χθεσινός αγώνας δεν ήταν στον κύριο προϋπολογισμό για βαθμούς. Ασχέτως εάν ο Ατρόμητος τού έδειξε με το δάχτυλο τον δρόμο της ισοφάρισης κι αυτός το δάγκωσε. Όμως, είναι μία ομάδα που ο Άγγελος Αναστασιάδης τη στήνει καλά και έχει παιχνίδια μπροστά της με πιο βατούς αντιπάλους, προκειμένου να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς και να φτάσει στον στόχο της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x