sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπορεί ο Πεπ ή δεν μπορεί;

Ο Γκουαρντιόλα αναλαμβάνει την Μπάγερν και θα μας… λύσει την απορία. Οι παίκτες και οι ομάδες «φτιάχνουν» τους προπονητές ή το αντίθετο;

Οι διαφωνίες για το ποδόσφαιρο, από τα καφενεία μέχρι τις αίθουσες Τύπου, δίνουν και παίρνουν… Για κάθε λογής θέμα. Μία «πάγια» διαφορά, είναι και η συζήτηση για τους προπονητές. Δηλαδή, ένας προπονητής «φτιάχνεται» από τους παίκτες και την ομάδα ή το αντίστροφο; Και η ομάδα που σήκωσε τις μεγαλύτερες αμφιβολίες για αυτό, είναι η Μπαρτσελόνα.

«Έλα μωρέ, ποιος Γκουαρντιόλα τώρα… Κι εγώ άμα είχα τον Μέσι, τον Τσάβι, τον Ινιέστα και όλους αυτούς τους παιχταράδες πρώτος και καλύτερος θα ήμουν» είναι μια άποψη που ακούγεται σε κάθε ποδοσφαιρική γωνιά του πλανήτη. «Ένας προπονητής είναι και ψυχολόγος, δουλεύει πράγματα, κρατάει ισορροπίες, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα να πεις παίζουν αυτοί και να κερδίσεις», απαντούν οι αντιφρονούντες κ.ο.κ.

«Δηλαδή, θες να μας πεις πως ο Βιλανόβα που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του πριν του τραβήξει το μάγουλο ο Μουρίνιο, ξαφνικά έγινε ο καλύτερος προπονητής του κόσμου επειδή πάει να πάρει πρωτάθλημα αήττητος και τα πάει καλύτερα κι από τον Γκουαρντιόλα; Και μόλις παραιτηθεί θα σφάζονται οι ευρωπαϊκές ομάδες για πάρτη του; Άσε ρε, απλά ο Γκουαρντιόλα είναι συμπαθητική φυσιογνωμία και έγινε ο ντόρος. Θα δεις πως θα αποτύχει όπου κι αν πάει» η απάντηση και κουβέντα τραβάει και τραβάει…

Συνήθως, σε τόσο μεγάλες διαφωνίες η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Και με τον Γκουαρντιόλα να επιλέγει την Μπάγερν, ήρθε η ώρα να… φωτιστεί τι από τα δύο ισχύει. Με τον Ισπανό, η αλήθεια είναι να κάνει μία σοφή επιλογή και να μειώνει το ρίσκο.

Ο Πεπ, καταρχάς τίμησε την επιλογή του να ξεκουραστεί για ένα χρόνο. Και πήγε σε μία ομάδα, που δύσκολα χάνει πρωταθλήματα στην Γερμανία, έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στη χώρα και μπορεί από τώρα να μελετήσει την επιλογή του για να δουλέψει όπως θέλει τον Ιούλιο. Διότι εάν πήγαινε Αγγλία η Ιταλία, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα. Οι απαιτήσεις των Βαυαρών, εκτός των εγχώριων τίτλων που είναι σε ετήσια σχεδόν βάση, θα είναι το ελκυστικό ποδόσφαιρο και κάποιος ευρωπαϊκός τίτλος. Εκεί, που μπορεί να συναντήσει την παλιά του ομάδα. Εκεί, που θα κριθεί εν τέλει εάν οι προπονητές «φτιάχνουν» την ομάδα ή οι ομάδες τους προπονητές.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x