Euroleague

«Λείπει ο Διαμαντίδης, αλλά…»

Η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη αποτελεί πρόβλημα, όχι όμως και… δικαιολογία για τον Παναθηναϊκό εν όψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με την Άλμπα στο Βερολίνο για το Top 16.

Παρά την απουσία του αρχηγού τους, οι «πράσινοι» έχουν στόχο την τρίτη τους νίκη στον όμιλο απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει κερδίσει ποτέ στη συγκεκριμένη φάση.

«Η Άλμπα είναι πολύ δυνατή και σκληρή ομάδα», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης. «Παίζει με πολλή ένταση και πολλές επαφές. Στην έδρα της όλα τα παιχνίδια ήταν κλειστά, με εξαίρεση εκείνο απέναντι στην ΤΣΣΚΛΑ Μόσχας. Έχει την ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου, να εκμεταλλεύεται τα miss-match και να πηγαίνει σε σετ παιχνίδι. Επίσης έχει πολλή ενέργεια. Εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και να είμαστε δυνατοί στο παρκέ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι μακριά από την έδρα μας και παίζοντας ξανά χωρίς τον Διαμαντίδη», πρόσθεσε ο προπονητής της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τσαρτσαρής συμφώνησε με τον προπονητή του. «Θέλουμε και πρέπει να πάρουμε τη νίκη στο Βερολίνο. Είναι μια δύσκολη έδρα και μια δυνατή ομάδα, όπως είναι όλες οι γερμανικές. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απουσία του Διαμαντίδη. Θα είναι δύσκολο για μας, γιατί ο Δημήτρης σημαίνει πολλά για μας και το παιχνίδι μας. Όλοι μας πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, γιατί παρότι έχουμε δύο νίκες, δεν έχουμε παίξει καλά και θέλουμε αυτό το συνδυασμό. Θέλουμε τη νίκη, αλλά ταυτόχρονα να παίξουμε και καλά», ανέφερε ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ.

Ο Γιόνας Ματσιούλις με τη σειρά του επισήμανε: «Το έργο μας γίνεται πιο δύσκολο από την στιγμή που δεν θα έχουμε μαζί μας τον Διαμαντίδη. Χωρίς τον Δημήτρη όλοι θα έχουμε… έξτρα δουλειά να κάνουμε πάνω στο παρκέ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε και αυτό που θέλουμε δεν είναι άλλο από το να επιστρέψουμε με την νίκη. Η Άλμπα είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα. Παλεύει πολύ στα ριμπάουντ και εμείς στον συγκεκριμένο τομέα θα πρέπει να φανούμε καλύτεροι. Θα πρέπει να σταματήσουμε τον ρυθμό της να επιβάλλουμε τον δικό μας και να κερδίσουμε μέσα στο Βερολίνο. Ότι και να γίνει. Θέλουμε την νίκη και θα κάνουμε τα πάντα. Είναι απαραίτητη για εμάς».

Τέλος, ο Βασίλης Ξανθόπουλος τόνισε πως: «Υπάρχει κούραση, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι διαφορετικό, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Είμαστε επαγγελματίες και τα ξεχνάμε όλα όταν βγούμε στο παρκέ. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά, από την άλλη, δεν υπάρχει εύκολος αγώνας στο Top16. Έχουμε δει πολύ βίντεο, αναλύσαμε την αντίπαλό μας, ξέρουμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Είναι μια ομάδα σκληρή και θα πρέπει να πάρουμε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του ρυθμού, ώστε να αντέξουμε στο δυνατό τους παιχνίδι, να φανούμε εμείς πιο δυνατοί. Η Άλμπα έχει 10-11 παίκτες πολύ ποιοτικούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x