sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δυνατός και μακριά από το «κάστρο»

Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις του Ολυμπιακού μακριά από την έδρα του. Τι σερί έχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΣ. Μέσα σε όλα τα άσχημα, η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη απέναντι στην Ξάνθη.

Εκπληκτικό σερί έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν έχει χάσει εδώ και έναν χρόνο μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σε έξι σερί ματς δεν έχει παραβιαστεί η εστία του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το εντός έδρας αήττητο που έχει με την Ξάνθη διατήρησε η ΑΕΚ.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 17ης αγωνιστικής

Ένα χρόνο χωρίς ήττα μακριά από την έδρα του συμπληρώνει σε λίγες μέρες ο Ολυμπιακός. Η τελευταία που έχασαν οι Πειραιώτες μακριά από το «Καραϊσκάκη» ήταν στις 22 Ιανουαρίου 2012 στο γήπεδο της Skoda Ξάνθης.

Τα 100 γκολ σε όλες τις επαγγελματικές διοργανώσεις στην Ελλάδα έφτασε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, με το τέρμα που πέτυχε στη Λιβαδειά. Συγκεκριμένα, ο Αλγερινός φορ μετράει 76 γκολ στην Α’, 11 στην Β' Εθνική, 6 στο Κύπελλο Ελλάδας και 7 στην Ευρώπη. Όσον αφορά την παρουσία του στον Ολυμπιακό, ο διεθνής φορ έχει ήδη τα 38 τέρματα.

Τις 100 συμμετοχές σε όλες τις επαγγελματικές διοργανώσεις έφτασε χθες ο Κώστας Μπανούσης. Ο 25χρονος μέσος του ΟΦΗ έγινε επαγγελματίας το 2008 με τη Λάρισα, με την οποία δεν έπαιξε σε επίσημο ματς. Ντεμπούτο έκανε ως παίκτης του Χαϊδαρίου στις 14/1/2009, στο εντός έδρας 1-1 με τη Ρόδο για τη Γ' Εθνική.

Το αρνητικό ρεκόρ ηττών στην ιστορία του απέφυγε χθες ο Πανιώνιος, αν και έχασε τη νίκη στο 90’. Τη σεζόν 1983/84 οι Νεοσμυρνιώτες μετρούσαν έξι σερί ήττες.

Τρία σερί αήττητος μετράει ο Ατρόμητος μέσα στην Τούμπα. Την περσινή σεζόν είχε επικρατήσει με σκορ 2-1 (στην παράταση) του ΠΑΟΚ και στα πλέι οφ είχε πάρει το «τρίποντο» (1-0), ενώ φέτος δεν δυσκολεύτηκε να φύγει με το 0-0 από τη συμπρωτεύουσα. Οι Περιστεριώτες έχουν άλλες δύο πρόσφατες νίκες κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» για το πρωτάθλημα, το 2010-11 και το 2006-07.

Τα 15 αυτογκόλ έχουμε φτάσει στο φετινό πρωτάθλημα, ύστερα από εκείνο του Τζάνη (όπως χρεώθηκε, τελικά, το τέρμα του Πανθρακικού).

Τις 100 συμμετοχές στα ελληνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα έφτασε ο Σερζ Ντιέ, στο ντεμπούτο του με την Ξάνθη (έχει 72 στην Α' και 28 στη Β' Εθνική). Ο Ιβοριανός μέσος είχε κάνει ντεμπούτο με γκολ στις 31/8/2008, στον αγώνα Ηρακλής - Πανσερραϊκός 1-2.

Με τον καλύτερο τρόπο έφτασε ο Λεωνίδας Καμπάνταης τις 100 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας τον γκολ του ΟΦΗ στη νίκη επί του Άρη. Ο 31χρονος κυνηγός, ο οποίος προέρχεται από τον Α.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας, είχε κάνει ντεμπούτο με τον Αρη την 1η Δεκεμβρίου 2002, στο εντός έδρας 0-0 με τον Ολυμπιακό.

Μέσα σε όλα τα στραβά που έχει η φετινή χρονιά για την ΑΕΚ, είναι σημαντικό ότι διατήρησε το εντός έδρας αήττητο με αντίπαλο την Ξάνθη στην Α' Εθνική (19 νίκες, 5 ισοπαλίες). Οι Θρακιώτες νίκησαν μόνο το 1997-98 για το Κύπελλο (2-0, όταν και πήραν την πρόκριση).

Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε, αλλά κράτησε το μηδέν στην εστία του στα Γιάννενα για έκτο σερί παιχνίδι (μαζί με ένα για το Κύπελλο). Ο τελευταίος σκόρερ του ΠΑΣ σε εντός έδρας παιχνίδι με το «τριφύλλι» παραμένει ο 47χρονος σήμερα, Ανδρέας Γιώτης, ο οποίος είχε βρει δίχτυα στο παιχνίδι που διεξήχθη στις 3/2/1991 (νικητής ο Παναθηναϊκός με 2-1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x