sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπορεί και χωρίς Διαμαντίδη…

Ασφαλώς είναι ο ηγέτης του. Αλλά κι όταν λείπει, δεν έρχεται η καταστροφή… Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει 4 σημαντικά ματς στα οποία δεν φάνηκε ή δεν στοίχισε η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα χάσει το ματς με την Αναντολού Εφές την ερχόμενη Πέμπτη για το Top 16 λόγω θλάσης. Τεράστια απώλεια, αν αναλογιστεί κανείς ότι προσφέρει 8,7 πόντους, 5,7 ασίστ, 2,9 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο στη φετινή διοργάνωση. Όμως το παρελθόν δείχνει πως το «τριφύλλι» δεν… μαραίνεται χωρίς τον κορυφαίο του παίκτη. Και μάλιστα όχι σε παιχνίδια της σειράς, αλλά σε κρίσιμα ματς τα καταφέρνει περίφημα.

Για θυμηθείτε…

Χρειάστηκε να περάσουν 205 συνεχείς συμμετοχές για να χάσει αγώνα του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ήταν στις 6 Νοεμβρίου του 2007, όταν λόγω μίας ίωσης δεν είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Πάντως οι συμπαίκτες του έπαιξαν και για τον ίδιο κερδίζοντας με 83-64, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κορυφαίο (19π., 3 ασίστ).

Στις 24 Μαρτίου του 2009 ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε τη Σιένα στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας. Ο Καστοριανός γκαρντ ήταν εκτός πλάνων λόγω θλάσης, αλλά αυτό δεν πτόησε τους συμπαίκτες του που επικράτησαν 90-85 και πήραν το προβάδισμα. Ο Βασίλης Σπανούλης με 14 πόντους και 6 ασίστ είχε καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό. Το παράδοξο είναι πως με τον «Μήτσο» διαθέσιμο οι «πράσινοι» έχασαν το δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ, αλλά κέρδισαν τα δύο επόμενα στην Ιταλία.

Στις 5 Ιουνίου του 2011 ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών έχοντας… match-ball τίτλου. Μετά από μόλις 70 δευτερόλεπτα αγώνα, ο αρχηγός του παθαίνει διάστρεμμα και τίθεται νοκ άουτ. Ο Νικ Καλάθης ντύνεται… Διαμαντίδης, αγωνίζεται για 41:43 και με 16 πόντους, 11 ασίστ και 5 ριμπάουντ βοηθά τους «πράσινους» να επικρατήσουν 101-94 και να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το προχθεσινό. Ο προερχόμενος από πρόβλημα στον προσαγωγό Διαμαντίδης δεν αντέχει παραπάνω από πέντε λεπτά στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, αλλά ο Παναθηναϊκός επικρατεί 67-66.

Ναι μεν, αλλά...

Ασφαλώς δεν λείπουν από το πρόγραμμα και οι ήττες. Πιο χαρακτηριστική αυτή στις 17 Δεκεμβρίου του 2009 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ με 76-67, όταν με τραυματία τον Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός εμφάνισε κακό πρόσωπο και γνώρισε την ήττα που ουσιαστικά του στέρησε την πρώτη θέση στην πρώτη φάση.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x