Τα φτωχά παιδιά δεν κάνουν lobying. Δεν έχουν γνωριμίες, "φίλους", επιρροές, δεν μπορούν να επιβάλουν να περάσουν νομοσχέδια αργά τη νύχτα.
Τα φτωχά παιδιά δεν διαδηλώνουν, δεν παίρνουν μέρος σε δημοσκοπήσεις, δεν μετράει η γνώμη τους.
Τα φτωχά παιδιά τα θυμόμαστε κανα δυό φορές το χρόνο, ίσα-ίσα να κάνουμε σε κάποια παγκόσμια ημέρα μια βαρυσήμαντη δήλωση και τέλος.
Τα φτωχά παιδιά είναι παντού γύρω μας και ας κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. Πεινασμένα, τρομαγμένα, με παλιά ρούχα και τρύπια παπούτσια αλλά γεμάτα όνειρα με τις ελπίδες να χορταίνουν την πείνα τους.
Τα συναντάμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο στα Πολυιατρεία των Ιατρών του Κόσμου. Πάντα με το κεφάλι σκυμμένο. Και θυμώνουμε. Κάθε φορά και περισσότερο. Για όλα αυτά που δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε. Θέλουμε να ενώσουμε το δικό μας θυμό με τον θυμό όλων μας.
Οι Γιατροί του Κόσμου σκέφτηκαν τη νύχτα στις 14 του Δεκέμβρη, μετά το δέντρο που θα φτιάξουν από γάλα και όταν η γιορτή θα τελειώσει να μείνουν εκεί. Όσοι αντέξουν. Στο κρύο. Όλη τη νύχτα!!! Μας περιμένουν κι εμάς!
Σε μια σιωπηλή, βουβή, θυμωμένη, συμβολική διαμαρτυρία για όλα εκείνα τα «αόρατα παιδιά» που υπάρχουν γύρω μας αβοήθητα στην Ελλάδα. Πού ξέρεις κάποιος μπορεί να φιλοτιμηθεί;
Κανένα παιδί στην Ελλάδα μόνο του αβοήθητο και απροστάτευτο!!
Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.
Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.
Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.