Πρωί, χωρίς πρωινό, δεν γίνεται. Κι όταν το πρωινό, είναι πλούσιο και ειδικά γευστικό, με ντόπια προϊόντα, ακόμα καλύτερα. Το ελληνικό πρωινό έχει τέτοια χαρακτηριστικά, τα οποία το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας προσπαθεί να τα αναδείξει μέσω του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», που έχει ως στόχο να αναδείξει τα κατά τόπους προϊόντα που παράγονται, τα οποία θα καταναλώνονται από τις ξενοδοχειακές μονάδες της κάθε περιοχής.
Χθες, στη 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2012, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, έγιναν και τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ξ.Ε.Ε. με το «Ελληνικό Πρωινό», παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Οι δυο υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη εμπλουτισμού του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας και μέσα από τη γαστρονομία που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι του ανταγωνισμού, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. Όπως ανέφεραν, μέσα από το «Ελληνικό Πρωινό» προσδιορίζεται η μοναδικότητα και ο χαρακτήρας ενός προορισμού.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Γιώργος Τσακίρης τόνισε ότι ήδη 54 ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα (Μακεδονία 8, Νησιά Βορείου Αιγαίου 4, Θεσσαλία 3, Σποράδες 1, Αττική 4, Κυκλάδες 8, Δωδεκάνησα 7, Κρήτη 6) πληρούν τις προϋποθέσεις και συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού», παρόλο που οι εντάξεις ξενοδοχείων ξεκίνησαν προ δύο μηνών. Ακολούθως ο Γιώργος Τσακίρης ανέφερε ότι εξετάζεται η ένταξη ακόμη 109 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, αναμένοντας σημαντική αύξηση της ανταπόκρισης των μελών του Ξ.Ε.Ε από όλη την Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον.
Το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» αποσκοπεί στον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, με προϊόντα του κάθε τόπου και προορισμού, έτσι ώστε η πρωινή γευστική εμπειρία του οποιουδήποτε ξένου και εγχώριου επισκέπτη να έχει σχέση με την Ελλάδα και ειδικότερα με τη συγκεκριμένη περιοχή που επισκέπτεται. Συγχρόνως επιτυγχάνεται η διασύνδεση του τουριστικού τομέα με τον πρωτογενή, ώστε η ωφέλεια από τη δραστηριότητα να διαχέεται σε όλη την κοινωνία.
Απώτερος στόχος του Ξ.Ε.Ε., μέσω της πρωτοβουλίας του «Ελληνικού Πρωινού», είναι η ανάδειξη του άφθονου γαστρονομικού πλούτου όλων των περιοχών της χώρας και η αύξηση της ικανοποίησης των ξενοδοχειακών πελατών μέσω της δημιουργίας μοναδικών γευστικών εμπειριών.
Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.