sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έλληνας «εκατόνταρχος»

To ντεμπούτο του Παναγιώτη Ταχτσίδη με τα χρώματα της Εθνικής ήταν άκρως ελπιδοφόρο. Ο νεαρός που έχει γίνει βασικότατο στέλεχος στην φετινή Ρόμα, παίρνοντας τη θέση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, προκάλεσε αίσθηση με την άνεση και το ποδοσφαιρικό θράσος που έδειξε στην πρώτη του παρουσία με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το www.sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του νεαρού άσου των «τζιαλορόσι».

To ντεμπούτο του Παναγιώτη Ταχτσίδη με τα χρώματα της Εθνικής ήταν άκρως ελπιδοφόρο.

Ο νεαρός που έχει γίνει βασικότατο στέλεχος στην φετινή Ρόμα, παίρνοντας τη θέση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, προκάλεσε αίσθηση με την άνεση και το ποδοσφαιρικό θράσος που έδειξε στην πρώτη του παρουσία με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το www.sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του νεαρού άσου των «τζιαλορόσι».

Του Κώστα Μιαούλη

Ο Ταχτσίδης με εισήγηση του Λορένθο Σέρα Φερέρ θα κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο στην ΑΕΚ, την πρώτη μέρα του Νοέμβρη του 2007 και μάλιστα θα ντεμπουτάρει άμεσα στον αγώνα Κυπέλλου της «Ένωσης» με τον Φωστήρα την ίδια μέρα. Θα μπει αλλαγή στο 75ο λεπτό, στη θέση του Ντάνιελ Τόζερ και θα προλάβει να βγάλει δύο υπέροχες ασίστ στον Παντελή Καπετάνο, για να μεταφράσει ο τελευταίος την μία απ’ αυτές (την πρώτη) σε γκολ για να κλείσει το 2-0 υπέρ της «Ένωσης». Η πρώτη σεζόν του Ταχτσίδη ως επαγγελματία, δεν έδινε και πολλά περιθώρια για να πάρει ευκαιρίες, καθώς η ΑΕΚ διεκδικούσε τον τίτλο ως το τέλος.

Ωστόσο ο Ταχτσίδης, θα ντεμπουτάρει και στην Σούπερ Λίγκα εκείνη τη σεζόν. Θα περάσει σαν αλλαγή στη θέση του Ενσαλίβα, στο νικηφόρο 3-0 της ΑΕΚ επί του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ στις 27 Ιανουαρίου 2008, για να γίνει ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με την ΑΕΚ σε αγώνα πρωταθλήματος, σε ηλικία 16 ετών και 348 ημερών. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, στις 15 Φεβρουαρίου του 2009, θα σημειώσει και το πρώτο του γκολ και μάλιστα νικητήριο, στο 1-0 της ΑΕΚ απέναντι στον Θρασύβουλο, το οποίο είχε ψηφιστεί και καλύτερο της 22ης αγωνιστικής την σεζόν 2008-09. Εκείνη τη σεζόν θα παίξει 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.



Την επόμενη σεζόν, θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες. Κάνει ένα πολύ καλό ματς με τον Λεβαδειακό (3-2), όπου θα σημειώσει ένα καταπληκτικό γκολ και θα βγάλει και μια ασίστ. Θα παίξει συνολικά 11 φορές την περίοδο 2009-10, ωστόσο οι περιορισμένες προοπτικές στην ΑΕΚ, αλλά και διάφορα τραγελαφικά γεγονότα τον οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση να συνεχίσει στο Καμπιονάτο. Μάλιστα μεσούσης της τελευταίας σεζόν του στην «Ένωση», παραλίγο να βρεθεί στον δρόμο, με την διοίκηση της ΠΑΕ, να πληρώνει τελευταία στιγμή το ενοίκιο για το σπίτι του παίκτη. Η Τζένοα θα τον αποκτήσει ως ελεύθερο και η ΑΕΚ θα πάρει απλώς 200.000 για τα τροφεία του παίκτη.



Δύσκολη αρχή

Ο Ταχτσίδης δεν είχε εύκολο ξεκίνημα στο Καμπιονάτο. Πήγε δανεικός στην Τσεζένα όπου δεν αγωνίστηκε καθόλου και στη συνέχεια δόθηκε στην Γκροσέτο, όπου έπαιξε μόλις 8 παιχνίδια. Η σεζόν που θα καθιερωθεί είναι η περσινή, όπου αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια με την φανέλα της Ελλάς Βερόνα, όπου σημείωσε 2 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη διεκδίκηση της ανόδου.

Ο κόουτς που τον είχε στη Βερόνα θα πλέξει το εγκώμιο του Ταχτσίδη με τα εξής λόγια: «Λυπάμαι που δεν θα τον έχω στην ομάδα τη νέα περίοδο. Είναι ένα παιδί με προσωπικότητα, αν και γεννήθηκε το 1991. Είναι ένας αμυντικός μέσος που μπορεί να παίξει και ως επιτελικός, γιατί μπορεί να "διαβάζει" το παιχνίδι. Έχει φυσικά προσόντα, γιατί έχει ύψος 1,90 μ. Με τον Ζέμαν σίγουρα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Θα πρέπει να δουλέψει στην ταχύτητα, γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά στους ρυθμούς της 1ης από τη 2η κατηγορία».



Το άλμα στη Ρόμα

Ο Ζντένεκ Ζέμαν είχε απόλυτη γνώση για τον Έλληνα άσο, αφού τον ξεχώρισε από τις υπόλοιπες ομάδες της Serie B. O 65χρονος Τσέχος, αφού οδήγησε την Πεσκάρα στην επιστροφή της στο Καμπιονάτο θα αναλάβει τη Ρόμα για 2η φορά μετά την περίοδο 1997-98. Μαζί του θα πάρει και τον Ταχτσίδη για τον οποίο οι «τζιαλορόσι» θα δώσουν 2.5εκ ευρώ .

Μάλιστα ο αθλητικός διευθυντής των «τζιαλορόσι» θα πει για την απόκτηση του: «Μπορώ να σας πω πως αυτός ο παίκτης είναι ακριβώς αυτό που ήθελε ο προπονητής, χαρακτηριστικά μου είπε, "αγόρασε αυτόν τον παίκτη και θα τον μετατρέψω σε ένα αστέρι". Με παίκτες σαν τον Λάμελα, τον Οσβάλνο, τον Πιάνιτς, τον Ντε Ρόσι θα δουλέψει και θα βελτιωθεί κι άλλο». Ο Ταχτσίδης δεν άργησε από τα φιλικά να δώσει δείγματα γραφής στο κοινό της Ρόμα και συστήθηκε με ένα εκπληκτικό γκολ στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την Ζαγκλέμπιε, όπου σημείωσε ένα υπέροχο γκολ.



Ο 21χρονος άσος έχει καταφέρει να κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στην ενδεκάδα της Ρόμα, έχοντας ήδη 9 παρουσίες, με 6 90λεπτα μάλιστα στα πόδια του και μια ασίστ στο ματς με την Παλέρμο μετά τις πρώτες 12 αγωνιστικές του φετινού Καμπιονάτο. Η εικόνα που παρουσίασε στην πρεμιέρα του με το εθνόσημο, δικαίωσε τον Σάντος και αφήνει προσδοκίες, για ακόμα μεγαλύτερα κατορθώματα από τον Ναυλιώτη μέσο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x