sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Και τα εννιά ήταν υπέροχα!

Ίσως το ένατο να είναι και το πιο γλυκό και αυτό γιατί μάλλον θα είναι και το τελευταίο για τον Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο Αλσατός οδηγός της Citroen έκανε ξανά το θαύμα του και πανηγύρισε τον ΕΝΑΤΟ Παγκόσμιο τίτλο του στο WRC για δεύτερη φορά στο ράλι της πατρίδας του, πριν η σεζόν ολοκληρωθεί. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα εννιά… θαύματα του Σεμπαστιάν Λεμπ.

Ίσως το ένατο να είναι και το πιο γλυκό και αυτό γιατί μάλλον θα είναι και το τελευταίο για τον Σεμπαστιάν Λεμπ.

Ο Αλσατός οδηγός της Citroen έκανε ξανά το θαύμα του και πανηγύρισε τον ΕΝΑΤΟ Παγκόσμιο τίτλο του στο WRC για δεύτερη φορά στο ράλι της πατρίδας του, πριν η σεζόν ολοκληρωθεί.

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα εννιά… θαύματα του Σεμπαστιάν Λεμπ.

Σεβασμός Επαγγελματίας Μοναδικός Ππολυμήχανος Αλάνθαστος Σθεναρός Ταλαντούχος Ικανός-Αεικίνητος Νικητής

Λογικός Εκρηκτικός Μαχητής Πολυπρωταθλητής



Ο Σεμπαστιάν Λεμπ έχει κάνει το ακατόρθωτο! Έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής εννιά φορές, όσες κανένας άλλος οδηγός, πιλότος, αναβάτης (ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει εννιά, αλλά εφτά στο Moto GP και από ένα στις κατηγορίες 250κ. εκ. και 125κ.εκ.) στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και μάλιστα τα έχει καταφέρει με όλους τους τρόπους.

Εντός έδρας (2010-2012), χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη (2006), ενώ παρακολουθούσε το πρωτάθλημα από το σπίτι του με σπασμένο χέρι (2006), έχοντας τις περισσότερες νίκες μέσα στη σεζόν (11 νίκες το 2011).



Λίγες είναι οι λίστες των ρεκόρ που το όνομά του δεν φιγουράρει στην πρώτη θέση και για του λόγου το αληθές:

1. Παγκόσμιοι τίτλοι: 9 (δεύτερος ο Κάνκουνεν με 4)
2. Νίκες: 75 (δεύτερος Γκρόνχολμ με 30)
3. Νίκες σε ειδικές: 886 (δεύτερος Αλέν με 801)
4. Πόντιουμ: 112 (δεύτερος ο Σάινζ με 97)
5. Βαθμοί: 1500 (δεύτερος ο Σάινζ με 1242)
6. Πολυνίκης Γάλλος οδηγός με 79 νίκες

Το όνειρο για τον Λεμπ ξεκίνησε το 2001, όταν και πήρε στα χέρια του Citroen Xsara WRC. Από τότε δεν έχει εγκαταλείψει την ομάδα, πέρα από το 2006 χρονιά που η εταιρία είχε αποχωρήσει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Από το 2004 που πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο, μοναδικός αντίπαλός του είναι ο εαυτός του, καθώς καμία ομάδα και κανένας οδηγός δεν έχουν καταφέρει να βάλουν ένα τέρμα στην αυτοκρατορία του, κάτι που προανήγγειλε ότι θα κάνει ο ίδιος.

Ο 38χρονος οδηγός πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος (2012) ανακοίνωσε πως την επόμενη σεζόν θα πάρει μέρος μόνο σε επιλεγμένους αγώνες- κυρίως στις ασφάλτινους.

Η ανακοίνωση του Αλσατού προκάλεσε τη δυσφορία των αντιπάλων του, με τους περισσότερους να δηλώνουν πως θέλουν από τον Λεμπ να συνεχίσει, καθώς για πολλούς αποτελεί κίνητρο και για άλλους ίνδαλμα.

Σε δηλώσεις του ο Σεμπαστιάν Λεμπ είχε τονίσει πως δεν είχε πρότυπα και αυτό γιατί ίσως ήξερε καλά μέσα του ότι σύντομα όλοι οι μεγάλοι οδηγοί κοντά του θα φάνταζαν μετριότητες.

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ σε αριθμούς:

Ντεμπούτο: 1999 WRC Καταλονίας
Εκκινήσεις σε WRC: 162
Ειδικές που έχει κερδίσει: 874
Πρώτη του νίκη: 2002 στο ράλι της Γερμανίας
Περισσότερες νίκες σε έναν γύρο: 11 το 2008
Περισσότερες διαδοχικές νίκες σε μία χρονιά: 5 το 2009



Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x