Δελτία Τύπου

Το miniEURO για 1η φορά στη σέντρα!

Μετά την επιτυχία του EURO 2012 αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η αθλητική χρονιά συνεχίζεται την ερχόμενη βδομάδα με την διεξαγωγή για πρώτη φορά μία νεάς μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτή τη φορά στο άθλημα του minifootball.

Μετά την επιτυχία του EURO 2012 αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η αθλητική χρονιά συνεχίζεται την ερχόμενη βδομάδα με την διεξαγωγή για πρώτη φορά μία νεάς μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτή τη φορά στο άθλημα του minifootball.

To Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας είναι η πόλη που φιλοξενεί το miniEURO 2012, που θα διαρκέσει από 20 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου και θα αναδείξει τις προσπάθειες 16 εθνικών ομάδων με στόχο την κορυφή: Ελλάδα, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, Τσεχία, Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία, Ισραήλ, Σλοβενία, Κροατία, Σλοβακία, Μολδαβία, Βουλγαρία, Καζακστάν και Μαυροβούνιο.

Η νέα αυτή μεγάλη διοργάνωση αποτελεί το 1ο δημιούργημα της European Minifootball Federation (EMF) η οποία ιδρύθηκε τον περσμένο Μάρτιο με σκοπό να παρέχει σκέπη στο δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, αυτό το οποίο ασκούν τα περισσότερα εκατομμύρια ανθρώπων ανά την υφήλιο – απλοί ερασιτέχνες όλων των ηλικιών, αλλά και την δυνατότητα να ενώσουν τις δυνάμεις τους τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα minifootball.

Η χώρα μας είναι έτοιμη για αυτή τη μεγάλη πρόκληση και επάξια εκπροσωπείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο φυσικά μέσα από το εθνικό πρωτάθλημα του N’JOY UNI-League, το μακροβιότερο και μεγαλύτερο σε συμμετοχές και γεωγραφική εξάπλωση πρωτάθλημα minifootball στην Ελλάδα.

Ο κ. Razvan Burleanu, Πρόεδρος της EMF δεν έκρυψε σε πρόσφατες δηλώσεις του τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή του για την πορεία της Ομοσπονδίας αλλά και για το miniEURO μετά τους πρώτους 6 μήνες σκληρής δουλειάς όλων των Επιτροπών της EMF: «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε προ των πυλών του miniEURO Moldova 2012 αποτελεί εκπλήρωση ενός ονείρου όλων μας. Το να δίνεται η δυνατότητα σε 16 Εθνικές Ομάδες να εκπροσωπούν τις χώρες τους και να μετατρέπουν το minifootball σε μία γιορτή του αθλητισμού είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό για όλον τον κόσμο και πολύ περισσότερο για τους 600.000 παίχτες που αγωνίζονται στα Εθνικά πρωταθλήματα των χωρών που συμμετέχουν».

Πολλά παιχνίδια θα μεταδοθούν από μεγάλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα των χωρών που συμμετέχουν ενώ ολόκληρη η διοργάνωση θα μεταδίδεται και ιντερνετικά livestream. Βεβαίως σ’αυτόν τον τομέα, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων η EMF ακόμα βρίσκεται στο ξεκίνημά της και οι μεταδόσεις σ’αυτό το miniEURO θα είναι πιλοτικές με σκοπό να συναφθούν μετέπειτα συμφωνίες με μεγάλα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα

Ένας από τους αντικειμενικούς σκοπούς της EMF είναι η προώθηση του Minifootball στην Ευρώπη αλλά και η ανάδειξη του fair play που ούτως ή άλλως είναι εγγενής όρος με αυτό το άθλημα. Οι καλύτεροι άλλωστε ποδοσφαιριστές και προπονητές της Ευρώπης ετοιμάζονται για αυτη τη μεγάλη πρόκληση.

Η κλήρωση των Ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Κισινάου. Οι 16 ομάδες χωρίζονται σε 4 γκρουπ δυναμικότητας από τα οποία θα προκύψουν τελικά και οι 4 όμιλοι. Οι 2 πρώτοι περνούν στα προημιτελικά ενώ τα ημιτελικά και οι τελικοί ακολουθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Τέλος, η European Minifootball Federation, ως ευρωπαϊκό αθλητικό μόρφωμα, όπως ειπώθηκε, έχει σκοπό την ανάπτυξη του minifootball, την εποπτεία του αλλά και την διοίκησή του ως μέσο για να συμβάλει στη θετική εξέλιξη της κοινωνίας. Μέσα από τη σωστή οργάνωση του αθλήματος, φυσικό επακόλουθο είναι και η βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης, η ανάπτυξη της προσωπικότητας, οι ίσες ευκαιρίες για αθλητισμό και εκπαίδευση, η προσπάθεια, η κοινωνική ένταξη και η ενσωμάτωση μέσω του αθλητισμού και η καταπολέμηση του ρατσισμού και άλλων μορφών διακρίσεων στον αθλητισμό. Όλες αυτές οι αξίες είναι συνυφασμένες με την καταστατική ίδρυση της EMF και αυτές οι αξίες θα προβάλλονται μέσα από όλες τις διοργανώσεις της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x