sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η δημιουργία τα γκολ και η προοπτική για τον Παναθηναϊκό

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε με το «καλημέρα» στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Το -2 από την περσινή τιμωρία και η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 2η αγωνιστική έφερε το -4 από την κορυφή και δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Σημασία δεν έχει πλέον τι συνέβη ως τώρα, αλλά τι θα ακολουθήσει… .

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε με το «καλημέρα» στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Το -2 από την περσινή τιμωρία και η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 2η αγωνιστική έφερε το -4 από την κορυφή και δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Σημασία δεν έχει πλέον τι συνέβη ως τώρα, αλλά τι θα ακολουθήσει…

Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς

Πρόβλημα στην δημιουργία

Μετά από δύο παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα και τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Αυτό έχει μία βάση καθώς πέρσι το τριφύλλι στηρίχθηκε κατά πολύ σε αυτόν το τομέα στο «τρίγωνο» Λέτο-Κουίνσι-Κλέιτον, με τον Αργεντινό να τελειώνει στις περισσότερες περιπτώσεις τις φάσεις. Από τους τρεις συγκεκριμένους παίκτες, ο Λέτο είναι νοκ άουτ, ο Κλέϊτον αποχαιρέτησε και ο Κουίνσι ετοιμάζεται να ενσωματωθεί τις επόμενες μέρες. Αυτό που ήδη σκέφτεται ο Φερέιρα και είναι το πιο εφικτό, αφορά την μετακίνηση του ταλαντούχου Σισοκό στον άξονα, ώστε με την συμπαράσταση του Κουίνσι, αλλά και του Φορναρόλι που είναι ικανός με τη μπάλα στα πόδια, να γίνει η ομάδα πιο απειλητική προς τον αντίπαλο και να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο.

Λείπει το εύκολο γκολ

Τρία σέντερ φορ έχει στη διάθεση του ο Παναθηναϊκός, αλλά στην παρούσα φάση κανείς δεν δείχνει ικανός να λύσει το πρόβλημα του γκολ. Ο Τοτσέ είναι παίκτης συγκεκριμένων δυνατοτήτων με μέτρια τεχνική κατάρτιση που δεν μπορεί να λογίζεται ως βασικός. Ο Πετρόπουλος δείχνει να κουβαλάει ψυχολογικό βάρος. Ο Έλληνας επιθετικός βιάζεται να αποδείξει ότι αξίζει και να πείσει τον Φερέιρα. Αυτό τον οδηγεί σε άσχημα τελειώματα των φάσεων και τεράστιες χαμένες ευκαιρίες. Όσο για τον Φορναρόλι, μπορεί να είναι νωρίς, αλλά φαίνεται ότι του ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος του δεύτερου-περιφερειακού επιθετικού. Με τα δίχτυα δεν έχει την καλύτερη των σχέσεων και αυτό φαίνεται και στο βιογραφικό του. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πράσινοι θα πρέπει να λειτουργήσουν ομαδικά και να πάρουν γκολ από όλους τους μεσοεπιθετικούς τους.

Μπορεί καλύτερα, θα μπορούσε και πολύ χειρότερα

Με την περιπέτεια που πέρασε τους τελευταίους μήνες ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Ωστόσο, αφού η Παναθηναϊκή Συμμαχία έλυσε τα βασικά προβλήματα για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ, η ομάδα διατήρησε έναν βασικό κορμό, έφερε κάποιους ξένους παίκτες με μικρό κόστος και προοπτική και δίνει σιγά σιγά ευκαιρίες στα παιδιά της Παιανίας. Οι Μαυρίας, Καπίνο, Λαγός, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά αποτελούν το μέλλον του συλλόγου. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι το καλύτερο, αλλά ούτε το χειρότερο και όσο ο χρόνος θα κυλά, υπάρχει η εκτίμηση ότι η ομάδα θα εμφανίζεται και καλύτερη και πιο δεμένη

Οι παίκτες την δουλειά τους…

Η κουβέντα της διαιτησίας έχει ανοίξει για τα καλά από την Παναθηναϊκή Συμμαχία και την ΠΑΕ. Ωστόσο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αρνήθηκε μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μπει σε αυτή διαδικασία. «Δεν μπορεί στο 1ο ημίχρονο με 11 παίκτες να μην κάνουμε φάσεις και στο 2ο με 10 παίκτες να έχουμε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες», ανέφερε ο Πορτογάλος. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να αφήσουν στην άκρη αυτά τα θέματα και να ασχοληθούν αποκλειστικά με το δική τους δουλειά, που είναι οι πειστικές εμφανίσεις και οι νίκες. Τα υπόλοιπα είναι θέματα της διοίκησης, η οποία σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν, φέτος είναι στο πλευρό της ομάδας σε όλους τους τομείς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x