sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βγάλαμε την κλήρωση!

Οι πιθανότητες και οι συνδυασμοί αμέτρητοι. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι περιορισμοί που υπάρχουν στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ από την ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπουν τον οποιοδήποτε σχηματισμό γκρουπ. Ο Γιώργος Μαζιάς από το Μόντε Κάρλο λαμβάνει υπόψη του όλους τους περιορισμούς και κάνει τη... δική του κλήρωση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πιθανότητες και οι συνδυασμοί αμέτρητοι. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι περιορισμοί που υπάρχουν στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ από την ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπουν τον οποιοδήποτε σχηματισμό γκρουπ. Τι σημαίνει αυτό;

Πρώτο και γνωστό... Ομάδες από την ίδια χώρα/ομοσπονδία δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί. Από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατό χώρες με πάνω από μια ομάδα να τις έχουν στην ίδια τετράδα ομίλων (1-4 ή 5-8 που ανάλογα ονομάζονται μπλε και κόκκινοι όμιλοι).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ: Γ. ΜΑΖΙΑΣ

Αυτο σημαίνει ότι η Αγγλία και η Ισπανία που έχουν από 4 εκπροσώπους θα δουν δυο στα γκρουπ 1-4 και άλλους δυο στα 5-8.

Ομοιως για τις χώρες με 3 ομάδες (θα πάνε 2 πάνω και 1 κάτω) και με δύο ομάδες (μια στο 1-4 και μια στα 5-8).

Θα γίνει προσπάθεια, επίσης, ομάδες από την ίδια πόλη (Μάντσεστερ πχ.) να μην είναι στο ίδιο καρέ ομίλων και να μην παίζουν την ίδια μέρα, κάτι που θα συμβεί και με τις ομάδες από την ίδια χώρα και με μεγάλο τηλεοπτικό κοινό και δυναμική (π.χ. Μπενφίκα και Πόρτο).

Ολες αυτές οι προυποθέσεις αφαιρούν τη δημιουργία πολλών σχηματισμών.

Και πάλι όμως μιλάμε για κλήρωση που θα πάρει τον δρόμο της με το που θα βγει το πρώτο μπαλάκι με το όνομα ομάδας και μετά ομίλου για ξεκινήσει η διαδικασία της συγκρότησης των 8 ομίλων με τις 4 ομάδες ο καθένας (περνάνε οι δυο πρώτοι και ο τρίτος πάει στο Γιουρόπα).

Λαμβάνοντας υπόψη τις δικλείδες ασφαλείας στην κλήρωση θα σας παρουσιάσουμε μια από τις εκατοντάδες πιθανότητες για το απόγευμα στο Μονακό.

Για τον Ολυμπιακό όπως γίνεται αντιληπτό το σετ των δυο πρώτων (ένας από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας και ένας από το 2ο) θα είναι δύσκολη υπόθεση.

Μετά εξαρτάται ποιον θα τραβήξει από το 4ο (μακριά από την Ντόρτμουντ). Αυτό για να έχετε μια ιδέα. Δεν υπάρχουν... παγωμένα μπαλάκια και όλα τα σχετικά.

Ούτε μάντεις είμαστε ούτε τίποτα άλλο. Απλά, γίνεται μια παρουσίαση με το νόμο των πιθανοτήτων. Μια στις χίλιες...

1ος Όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράγκα, Λιλ, Σέλτικ

2ο Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Γαλατασαράι, Κλουζ

3ος Όμιλος: Άρσεναλ, Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ

4ος Όμιλος: Μίλαν, Σαχτάρ Ντ., Άγιαξ, Μάλαγα

5ος Όμιλος: Μπάγερν Μ, Ντιναμο Κ, Σπαρτάκ Μ, Ντιναμο Ζάγκρεμπ

6ος Όμιλος: Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Μπάτε Μπ.

7ος Όμιλος: Πόρτο, Σάλκε, Γιουβέντους, Μονπελιέ

8ος Όμιλος: Τσέλσι, Βαλένθια, Αντερλεχτ, Νορτζελαντ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x