Stoiximan Super League

Όλα για την πρόκριση

Με πίστη και πάθος για την ανατροπή του 2-0 του πρώτου αγώνα αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό την αυριανή ρεβάνς με τη Μάλαγα για τα play offs του Champions League. Πώς αντιμετωπίζει το ματς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και τα πρώτα πλάνα για το βασικό σχήμα. Πιθανότατα ξανά στόπερ ο Βύντρα και δεξιά ο Σεϊταρίδης, προβάδισμα Φορναρόλι για τη θέση του σέντερ φορ.

Με πίστη και πάθος για την ανατροπή του 2-0 του πρώτου αγώνα αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό την αυριανή ρεβάνς με τη Μάλαγα για τα play offs του Champions League. Παρότι το σκορ στο παιχνίδι της Ισπανίας δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, οι «πράσινοι» εμφανίζονται αισιόδοξοι πως με σύμμαχο τον κόσμο τους θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους ομίλους. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει η πεποίθηση πως περισσότεροι από 30.000 θεατές θα είναι το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ για να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στο «τριφύλλι».

Επίθεση, αλλά και… άμυνα

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τουλάχιστον δύο γκολ στο παιχνίδι της Τρίτης και σίγουρα 3-0 για να προκριθεί. Η ανάγκη παραγωγής παιχνιδιού και ευκαιριών είναι μεγάλη, αλλά εξίσου σημαντική είναι η ανασταλτική λειτουργία. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα γνωρίζει καλά και τονίζει στους παίκτες του πως όσο αναγκαίο είναι να σκοράρει η ομάδα του, άλλο τόσο απαραίτητο είναι να αποφύγει να δεχτεί γκολ, αφού σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί τέσσερα τέρματα για να πάρει την πρόκριση.

Με Γιούρκα και Κατσουράνη

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα για τον αγώνα. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δοκίμασε χθες να προπονηθεί, αλλά νιώθει ενοχλήσεις και τέθηκε οριστικά εκτός μάχης. Τη θέση του ως παρτενέρ του Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες αναμένεται να πάρει ο Λουκάς Βύντρα κι όχι ο θετικός στο ματς της Λιβαδειάς Αντρέ Πίντο, ενώ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης θα παραμείνει-όπως όλα δείχνουν-στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Νίκο Σπυρόπουλο στο αριστερό και φυσικά τον Ορέστη Καρνέζη στον πάγκο. Ο Κώστας Κατσουράνης δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το σφίξιμο στον προσαγωγό, αλλά πιθανότατα θα είναι στην αποστολή και στο βασικό σχήμα, σαν παρτενέρ του Βιτόλο. Ζέκα και Ιμπραΐμ Σισοκό θα παίξουν στα άκρα, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να κινείται πίσω από τον Μπρούνο Φορναρόλι, που αναμένεται να προτιμηθεί από τους Τοτσέ και Πετρόπουλο.

Όσον αφορά στον Κουίνσι, χθες δεν προπονήθηκε λόγω γαστρεντερίτιδας. Πάντως έχει αρκετές πιθανότητες να είναι στην αποστολή, δύσκολα-ωστόσο-μπορεί να προσφέρει για περισσότερα από 20 λεπτά ως αλλαγή. Σίγουρα νοκ άουτ είναι και ο Πάπε Σο, που δεν θα παίξει ούτε στο ματς της Παρασκευής με τον ΠΑΣ Γιάννινα και αναμένεται να είναι διαθέσιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, που ακολουθεί, για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Περισσότερα για τις προθέσεις του Πορτογάλου προπονητή θα φανούν σήμερα στην προπόνηση που θα γίνει στις 18:15 και με την οποία ολοκληρώνεται η προετοιμασία. Μιάμιση ώρα νωρίτερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με έναν παίκτη της ομάδας.

Η Μάλαγα, στην αποστολή της οποίας δεν συμπεριλαμβάνεται ο Έντσο Μαρέσκα, θα προπονηθεί στις 19:30 στο ΟΑΚΑ και μισή ώρα νωρίτερα είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός Τομ Χάραλντ Χάγκεν, δάσκαλος στο επάγγελμα, που πέρυσι είχε διευθύνει το ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3 για τους «32» του Europa League.

* Εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί στους ομίλους του Champions League, θα είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση που θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x