sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο δαίμων του… ραφείου ξαναχτυπά! (pics)

Το αποτέλεσμα απέναντι στην Έβερτον δεν ήταν το μόνο που πήγε ανάποδα στην πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άντερσον, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, είδε το όνομά του να έχει γραφτεί λάθος στην εμφάνισή του, με τα γράμματα «S» και «R» να έχουν μπει αντίθετα μεταξύ τους. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο λάθος, αφού όχι μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και ομάδες έχουν πέσει θύματα τυπογραφικών αστοχιών!

Το αποτέλεσμα απέναντι στην Έβερτον δεν ήταν το μόνο που πήγε ανάποδα στην πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άντερσον, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, είδε το όνομά του να έχει γραφτεί λάθος στην εμφάνισή του, με τα γράμματα «S» και «R» να έχουν μπει αντίθετα μεταξύ τους. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο λάθος, αφού όχι μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και ομάδες έχουν κατά καιρούς πέσει θύματα τυπογραφικών αστοχιών!

Τι κι αν το όνομα του Ντέιβιντ Μπέκαμ αποτελεί ένα από τα διασημότερα αθλητικά trademarks όλων των εποχών. Το 1997, σε παιχνίδι για το «Charity Shield», είδε το όνομά του να γράφεται λάθος και αντί για «Βeckham» να εμφανίζεται ως «Beckam».
Στη Μάντσεστερ φαίνεται πως τα έχουν συνήθεια τα τυπογραφικά, καθώς και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει γραφτεί λανθασμένα «Solksjaer» αντί για «Solskjaer».

Ούτε στο «Άνφιλντ» πάνε πίσω όμως, αφού ο Μασεράνο (Mascherano) τον καιρό που έπαιζε στη Λίβερπουλ είχε φορέσει εμφάνιση… «Μascerano».

Πάντως τα πολλά μαζεμένα σύμφωνα δεν ευνοούν ώστε να κάνει και ο καημένος ο τυπογράφος σωστά τη δουλειά του. Το «Kuszczak» δεν είναι ένα όνομα που εύκολα μπορείς να γράψεις σωστά, αν και στην προκειμένη περίπτωση το μπέρδεμα έγινε στην αρχή με αποτέλεσμα ο Πολωνός τερματοφύλακας να αγωνιστεί ως… «Zuszczak».

Κι αν τα παραπάνω λάθη φαίνονται ίσως αμελητέα υπάρχουν κάποια που… βγάζουν μάτι, όπως αυτό που έγινε εις βάρος του Μπέντλεϊ (Bentley), ο οποίος γράφτηκε «Βetnley» και του Ρόκε Σάντα Κρουζ που τυπώθηκε «Satna Cruz»!

Στο αποκορύφωμα των τυπογραφικών λαθών πάντως έφτασε η Κρίσταλ Πάλας (Crystal Palas). Η λονδρέζικη ομάδα τύπωσε λάθος την ίδια της την ονομασία στις φανέλες της σεζόν 2004-2005, με το έμβλημά της να αναγράφει «Chrystal Palas»!

Επιμέλεια: Δήμητρα Κυριακίδου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x