sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παλιέ μου φίλε…

Ισπανία και Ιταλία έχουν… βαρεθεί να τίθενται αντιμέτωπες. Ο τελικός της ερχόμενης Κυριακής θα είναι η 31η αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων. Αν όμως υπάρχει σχετική ισορροπία με τους «φούριας ρόχας» να μετρούν 8 νίκες έναντι 10 των «ατζούρι», στα επίσημα ματς η Ιταλία νικά κατά κράτος. Το www.sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω…

Ισπανία και Ιταλία έχουν… βαρεθεί να τίθενται αντιμέτωπες. Ο τελικός της ερχόμενης Κυριακής θα είναι η 31η αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων. Το www.sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω…

Οι αριθμοί δείχνουν πως υπάρχει σχετική ισορροπία, με τους «φούριας ρόχας» να μετρούν 8 νίκες έναντι 10 των «ατζούρι» (30-39 τα γκολ), ωστόσο το ίδιο δεν ισχύει αν απομονώσουμε τα επίσημα ματς. Εκεί η Ιταλία έχει σαφώς το πάνω χέρι με πέντε νίκες και μόλις μία ήττα σε έντεκα αγώνες. Αυτή, μάλιστα, έχει καταγραφεί το 1920 με 2-0 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βελγίου. Η Ιταλία, παράλληλα, είναι «υπεύθυνη» για τη βαρύτερη ήττα στην ιστορία της Ισπανίας, με 7-1 στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 1928 στο Άμστερνταμ.

Για να εντοπίσουμε την παρθενική επίσημη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις 31 Μαΐου του 1934 και τα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ιταλίας. Οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 στη Φλωρεντία και έπαιξαν επαναληπτικό έξι μέρες μετά στο ίδιο γήπεδο, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 1-0 με τέρμα του Τζουζέπε Μεάτσα.



Η πρώτη συνάντηση των δύο μονομάχων σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν στις 12 Ιουνίου του 1980 στο «Σαν Σίρο», όταν για τη φάση των ομίλων είχαν μείνει στο 0-0.

στις 14 Ιουνίου του 1988 στην πρώτη φάση του Euro η Ιταλία είχε επικρατήσει της Ισπανίας στη Φρανκφούρτη με 1-0 χάρη στο γκολ του Τζιανλούκα Βιάλι.



Το δεύτερο ραντεβού Ισπανίας και Ιταλίας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν στις 9 Ιουλίου του 1994 στο Φόξμπορο. Εκεί οι «ατζούρι» είχαν πάρει τη νίκη με 2-1 με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο να σημειώνει το νικητήριο τέρμα στο 88’.



Στην πιο πρόσφατη (μέχρι τη φετινή) επίσημη συνάντηση των δύο ομάδων, στα προημιτελικά του Euro 2008, οι Ίβηρες είχαν επικρατήσει 4-2 στα πέναλτι.



Χρονικά το τελευταίο ματς των δύο ομάδων πριν το Euro 2012 ήταν το φιλικό στο Μπάρι τον Αύγουστο του 2011, όταν η Ιταλία είχε επικρατήσει με 2-1.



Ας θυμηθούμε και το ματς της πρώτης φάσης του Euro 2012…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x