sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το αντίο στον μεγάλο Ζέεντορφ.. (video)

Ένα μεγάλο "κεφάλαιο" στην ιστορία της Μίλαν έκλεισε και επίσημα από σήμερα. Ο Κλάρενς Ζέεντορφ αποχαιρέτησε, μέσω συνέντευξης Τύπου, την ομάδα που τίμησε για 10 χρόνια. «Αφήνω την οικογένειά μου», δήλωσε. Σίγουρα και από την οικογένεια της Μίλαν θα λείψει ένας μεγάλος παίκτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Ένα μεγάλο "κεφάλαιο" στην ιστορία της Μίλαν έκλεισε και επίσημα από σήμερα. Ο Κλάρενς Ζέεντορφ αποχαιρέτησε, μέσω συνέντευξης Τύπου, την ομάδα που τίμησε για 10 χρόνια. «Αφήνω την οικογένειά μου», δήλωσε. Σίγουρα και από την οικογένεια της Μίλαν θα λείψει ένας μεγάλος παίκτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ ήρθε το 2002 από τη μισητή Ίντερ. Το «νερατζούρο» παρελθόν του δεν ικανοποιούσε τους οπαδούς της Μίλαν, οι οποίοι υποδέχτηκαν με πολλές αμφιβολίες τη συγκεκριμένη μετακίνηση.

Ένα χρόνο μετά, οι «ροσονέρι» σήκωναν το έκτο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολλανδός ήταν από τους πρωταγωνιστές της. Ο Ζέεντορφ είχε ήδη μπει στις καρδιές των οπαδών της ομάδας. Ο ίδιος, όταν σήκωνε το τρόπαιο στο «Ολντ Τράφορντ», γινόταν ο μόνος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που το καταφέρνει με τρεις διαφορετικές ομάδες.



Εφόσον, κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία την δύσκολη αρχή, η συνέχεια επιφύλασσε ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Ένα χρόνο μετά, η Μίλαν επιστρέφει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο Ζέεντορφ, σε 29 εμφανίσεις εκείνη την χρονιά, έδωσε τα μέγιστα για να πανηγυρίσει η ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 17ο πρωτάθλημά της. Μεγάλη στιγμή για τον ίδιο, το γκολ στο ντέρμπι με την Ίντερ, το οποίο ολοκλήρωσε μία επική "ανατροπή" της ομάδας του.



Νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε συμβάλλει στην κατάκτηση και του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, κόντρα στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πόρτο.

Το 2005, θα είναι σίγουρα μία χρονιά που ο Ζέεντορφ θα ήθελε να ξεχάσει. Κι αυτό διότι βίωσε ως «θύμα» τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Το 3-0 του ημιχρόνου δεν έφτασε στην Μίλαν κόντρα στη Λίβερπουλ, η οποία επέστρεψε στην Ιταλία με το μετάλλιο του ηττημένου. Όμως, ούτε κι εγχώρια "γεύτηκε" τη χαρά κάποιου τίτλου, με τους «ροσονέρι» να τερματίζουν δεύτεροι, σ’ ένα πρωτάθλημα που δεν έχει νικητή, λόγω του γνωστού σκανδάλου «Calciopolis».

Η αδυναμία κατάκτησης τίτλου και το 2006, κλείνει μία διετία «ξηρασίας» για τον Ζέεντορφ. Όπως φάνηκε… και πολλά ήταν. Ο 31χρονος, τότε, μέσος, παρέα με τον Κακά, οδηγούν τη Μίλαν σε ένα ακόμα Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, ο τελικός ήταν μία επανάληψη του 2005, με την παρέα του Ολλανδού να παίρνει εκδίκηση από την Λίβερπουλ στον τελικό της Αθήνας.

Όμως, με το Τσάμπιονς Λιγκ να του έχει γίνει συνήθεια, ο Ζέεντορφ είχε ξεχάσει τη χαρά του πρωταθλήματος. Σε ηλικία 35 ετών είναι για άλλη μία φορά βασικός στην κατάκτηση του "σκουντέτο", με διαφορά έξι πόντων από την «αιώνια αντίπαλο», Ίντερ.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος τίτλος του στο Μιλάνο. Την φετινή σεζόν ο ρόλος του ήταν περιορισμένος και δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο, για να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο τρόπο. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι ο Κλάρενς Ζέεντορφ αποχαιρέτησε τους φίλους της ομάδας με ψηλά το κεφάλι, καθώς τους έχει χαρίσει ουκ ολίγες στιγμές χαράς και μαγείας.



Οι τίτλοι του με τη φανέλα της Μίλαν:

2 πρωταθλήματα Ιταλίας: 2003/2004, 2010/2011
1 Κόπα Ιτάλια: 2002/2003
2 ιταλικά Σούπερ Καπ: 2004, 2011
2 Τσάμπιονς Λιγκ: 2002/2003, 2006/2007
2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ: 2003, 2007
1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: 2007


Επιμέλεια: Χρήστος Φιλόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x