Stoiximan Super League

Ο… αγαπημένος παίκτης του Ζαρντίμ

Από την ημέρα που συνδέθηκε το όνομα του Ζαρντίμ με τον Ολυμπιακό έχουν γίνει αναφορές για τις προπονητικές του συνήθειες, μέχρι και προβλέψεις για το «πώς» θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το «υλικό» των ερυθρολεύκων. Το www.sport-fm.gr στη προσπάθεια να ολοκληρώσει το προφίλ του κατά 99,99% των «ερυθρολεύκων» έψαξε και βρήκε τον μοναδικό παίκτη που θέλησε να πάρει από την Μπέιρα Μαρ στην Μπράγκα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέστρεψε στην Πορτογαλία, αλλά με το… ένα πόδι είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στον Πειραιά υποστηρίζουν ότι είναι «πολύ κοντά», με τις ανακοινώσεις να αναμένονται –στην καλύτερη περίπτωση- την Πέμπτη.

Για την προπονητική του φιλοσοφία έχουν γραφεί πολλά. Για την… κλίση του στο 4-2-3-1 αλλά και για την πρόθεση να δημιουργεί ομάδες με έφεση στην επίθεση; Ακόμη περισσότερα…

Πλέον, ένα από τα ζητήματα που μπορούν να ολοκληρώσουν το προφίλ του νέου προπονητή του Ολυμπιακού είναι οι παίκτες που εμπιστεύεται.

Το www.sport-fm.gr έψαξε και ανακάλυψε ότι –όπως όλοι οι τεχνικοί- έτσι και αυτός, όταν άλλαξε πάγκο, θέλησε να «πάρει» έναν ποδοσφαιριστή από την παλιά του ομάδα. Ποιος είναι αυτός;

Το όνομά του είναι Μαχαμάτ Μπιντί και πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που πήρε από την Μπέιρα Μαρ στην Μπράγκα ο Ζαρντίμ στην πρώτη ευκαιρία.

Ο Ζαρντίμ ανέλαβε τον πάγκο της Μπράγκα τον Μάιο του 2011 όταν κλήθηκε να καλύψει το κενό από την αποχώρηση του Ντομίνγκος Πασιένσια. Η πρώτη ευκαιρία που είχε για μεταγραφές ήταν το καλοκαίρι του 2011. Τότε, εισηγήθηκε και απέκτησε από την προηγούμενη ομάδα του, την Μπέιρα Μαρ τον Μαχαμάντ Μπιντί, με ένα ποσό το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη και σήμερα.

Τι εστί… Μοχαμάντ Μπιντί!
Γεννημένος στις 26 Απριλίου του 1983 στην Τρίπολη της Λιβύης, με πλήρες όνομά, Τζαμάλ Αμπντουλαγιέ Μαχαμάντ Μπιντί και με ύψος 1.83. Έζησε για αρκετά χρόνια στη Γαλλία αγωνιζόμενος σε μικρές ερασιτεχνικές ομάδες μέχρι να μεταπηδήσει στην Εστορίλ το 2006-7. Μετά από έναν χρόνο πήρε μεταγραφή στην Μπέιρα Μαρ.

Ο Μαχαμάντ Μπιντί αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ με αποκλειστικό ρόλο στις ομάδες του Ζαρντίμ να καλύπτει χώρους και να σταματά επιθέσεις. Στην συνύπαρξή τους στη Μπέιρα Μαρ το 2010-11 είχε την καλύτερή του σεζόν με 27 παιχνίδια.

Στη Μπράγκα έπαιξε 13 παιχνίδια σκοράροντας πέντε φορές. Οι λιγότερες εμφανίσεις του στη νέα του ομάδα δικαιολογούνται από προβλήματα τραυματισμών που είχε.

Παρόλα αυτά η αξία του έχει ανέβει στα τέσσερα εκατομμύρια αποτελώντας έναν από τους παίκτες της ομάδας που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες.

Δείτε κάποια βίντεο…



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x