sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Μπάρτσα»: Ο μαγικός αριθμός «300»

Η Μπαρτσελόνα δεν θεωρείται τυχαία η πλέον θεαματική και επιθετική ομάδα στον κόσμο ιστορικά. Τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» έχουν φορέσει τεράστιες μορφές του ποδοσφαίρου που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην δημιουργία του μύθου, ωστόσο και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν το γεγονός. Ανέκαθεν η «Μπάρτσα» ήταν από τις πιο παραγωγικές ομάδες και το ίδιο συμβαίνει και με την τωρινή ομάδα. Από τη στιγμή που ο Φρανκ Ράικαρντ ανέλαβε το «καμάρι της Καταλονίας», η ομάδα χρειάστηκε τρεις σεζόν και δύο παιχνίδια μέχρι να φτάσει τα 300 γκολ σε επίσημα ματς…

Ετό + «Ρόνι» = 124

Η ευκολία με την οποία η Μπαρτσελόνα σκοράρει την τελευταία τριετία έχει οδηγήσει στην κατάκτηση πέντε τροπαίων σε αυτή την περίοδο, με τον Ράικαρντ στον πάγκο. Ο παίκτης που έσπασε το φράγμα των 300 γκολ για την ομάδα ήταν ο Ντέκο, στον επαναληπτικό τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, το βράδυ της Κυριακής και μάλιστα με τρόπο άκρως εντυπωσιακό. Ωστόσο, στην κορυφή των σκόρερ για την «Μπάρτσα» δεν βρίσκεται ο πολιτογραφημένος Πορτογάλος. Τα ονόματα που ξεχωρίζουν στην συγκεκριμένη λίστα είναι δύο: Ετό, Ροναλντίνιο. Ο Καμερουνέζος σέντερ φορ έχει πετύχει 63 γκολ σε δύο σεζόν στην ομάδα, 51 στο πρωτάθλημα, 10 στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο στο Σούπερ Καπ. Όχι πολύ πίσω από τον Ετό, βρίσκεται ο φυσικός ηγέτης της ομάδας. Ο «Ρόνι» έχει σκοράρει 61 φορές (αλλά σε μια σεζόν περισσότερη από τον Ετό) από το καλοκαίρι του 2003 που μετακόμισε στην Καταλονία. Ο Βραζιλιάνος σούπερσταρ έχει σημειώσει 41 γκολ στην Primera Division, 11 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 4 στο Κύπελλο UEFA, 4 στο Κύπελλο Ισπανίας και 2 στο ισπανικό Σούπερ Καπ.

Πλουραλισμός

Ένα από τα στοιχεία που προκαλεί εντύπωση είναι το πόσοι διαφορετικοί παίκτες έχουν συμβάλει στο συγκεκριμένο επίτευγμα για την Μπαρτσελόνα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 28 διαφορετικοί παίκτες έχουν βρει δίχτυα τα τελευταία 3 χρόνια. Αυτοί είναι οι εξής: Ετό, Ροναλντίνιο, Ζιουλί, Ντέκο, Τσάβι, Πουγιόλ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ινιέστα, Μάρκεζ, Μότα, Σαβιόλα, Μέσι, Ολεγκέρ, Φαν Μπόμελ, Εσκέρο, Σιλβίνιο, Μπελέτι, Κλάιφερτ, Λουίς Γκαρσία, Κοκού, Λουίς Ενρίκε, Λάρσον, Χεράρδ, Όβερμαρς, Μάξι Λόπεζ, Γκάμπρι, Κουαρέσμα και Ντάβιντς.

Οι… άλλοι

Ροναλντίνιο και Ετό τραβούν σίγουρα τα φώτα της δημοσιότητας περισσότερο από τους άλλους, όμως τεράστια συμβολή στο να φτάσει η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Φρανκ Ράικαρντ στα 300 γκολ σε τρεις σεζόν, έχουν φυσικά αρκετοί παίκτες. Πίσω από τους δυο τους ακολουθούν οι: Ζιουλι (22), Λάρσον, Σαβιόλα (19), Ντέκο (17), Κλάιφερτ (10), Μέσι, Τσάβι (9), Λουίς Γκαρσία (8).

Πηγή: www.fcbarcelona.com

Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x