Επικαιρότητα

Άρωμα Μάνης … κάτω απ’ την Ακρόπολη!

Ένας όμορφος και χαλαρωτικός περίπατος στα στενά σοκάκια της Πλάκας και με την Ακρόπολη να σας «κρατάει» συντροφιά σε κάθε σας βήμα, δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο.

Ένας όμορφος και χαλαρωτικός περίπατος στα στενά σοκάκια της Πλάκας και με την Ακρόπολη να σας «κρατάει» συντροφιά σε κάθε σας βήμα, δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο.

Το εστιατόριο «ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ» στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διώροφο νεοκλασικό κτίριο, κοντά στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και υπόσχεται ένα γαστριμαργικό ταξίδι στις παραδοσιακές Μανιάτικες συνταγές. Η κουζίνα του βασίζεται σε αγνά, παραδοσιακά προϊόντα και από την πρώτη μέρα λειτουργίας του είχε σκοπό του να φέρει κοντά στο κοινό γεύσεις που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά και να κάνει κάθε Μανιάτη να αναπολεί την Λακωνική πόλη. Ιδρυτής και εμπνευστής της ιδέας ήταν και είναι ο κ. Γιάννης Μπουτσικάρης.

Μετράει περίπου 8 χρόνια ζωής και έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις τόσο των Ελλήνων επισκεπτών όσο και των ξένων, που λόγω της τοποθεσίας του έλκει πλήθος τουριστών. Το «ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ» έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας, καθώς o chef Αλέξανδρος Φουρούλης, ανανεώνει και εμπλουτίζει συνέχεια το μενού του συνδυάζοντας φαντασία, πρωτοτυπία και ποιότητα. Η επιλογή του φαγητού, καλό θα είναι να γίνει αυθόρμητα και γρήγορα, καθώς και μόνο στην ανάγνωση των γεύσεων θα θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα. Πρόκειται για ένα μενού όπου η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εναρμονίζεται απόλυτα με τη σύγχρονη, ενώ οι συνεχείς γαστρονομικοί πειρασμοί συνθέτουν ένα σκηνικό γευστικής απόλαυσης, που «κρύβει» άσους στο μανίκι της.

Πάρτε μια γεύση από όσα… σας περιμένουν: Λουκάνικο χωριάτικο µε πορτοκάλι και πέστο ρόκας. Γλυκιά πράσινη σαλάτα με κατίκι Δομοκού, μανιάτικα ξερά σύκα και βινεγκρέτ με μέλι, σε βάση από φρέσκα φύλλα μαρουλιού. Σαλάτα με φακές, φρέσκια ρίγανη και σύγκλινο σε σάλτσα εσπεριδοειδών. Σπιτικές Ραβιόλες µε φέτα σε σάλτσα από μπριάμ λαχανικών. Ριζότο με 3 είδη μανιταριών και μπισκότο παρμεζάνας. Γιουβετσάκι µε γαρίδες, καλαμάρι και μύδια σε σάλτσα οστρακοειδών.

Η κορυφαία επιλογή, για την οποία φημίζεται το μανιάτικο εστιατόριο είναι ο «Μπαρδουνιώτικος κόκορας» σε κόκκινη σάλτσα με χωριάτικες χυλοπίτες ή τραχανά και μυζήθρα. Μάλιστα για τον μήνα Μάιο το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ κάνει μια ειδική προσφορά για φαγητό με 17€ το άτομο από επιλεγμένο μενού.

Εννοείται πως δεν θα φύγετε από το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ χωρίς να δοκιμάσετε κάτι από τις ξεχωριστές γλυκές απολαύσεις που προτείνει ο κατάλογος των «πειρασμών». Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό αλλά και σχόλια-εκτιμήσεις ανθρώπων που έχουν επισκεφτεί την γωνιά της… Μάνης, μπείτε στην επίσημη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, www.facebook.com/MANHMANH ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ στο www.manimani.com.gr

Διεύθυνση:Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη – Ακρόπολη, τηλ. 210 9218180

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή από τις 15:00-00:00, Σάββατο: 13:00-00:00, Κυριακή: 13:00-17:30 και την Δευτέρα το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ έχει ρεπό!

Επιμέλεια: Δήμητρα Ρεντζή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x