sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι μαύρες στιγμές του Ρόμπεν

O Άριεν Ρόμπεν ήταν ο μοιραίος του τελικού με την Τσέλσι το περασμένο Σάββατο με την απώλεια του πέναλτι στο πέμπτο λεπτό της παράτασης. Για τον σπουδαίο Ολλανδό ποδοσφαιριστή οι μαύρες προσωπικές στιγμές αρχίζουν να πληθαίνουν με την πάροδο των ετών και το sport-fm.gr κάνει μια μικρή αναδρομή στις φάσεις που έχουν κοστίσει σημαντικές διακρίσεις, τόσο στον ίδιο, όσο και στις ομάδες του.

O Άριεν Ρόμπεν ήταν ο μοιραίος του τελικού με την Τσέλσι το περασμένο Σάββατο με την απώλεια του πέναλτι στο πέμπτο λεπτό της παράτασης.

Για τον σπουδαίο Ολλανδό ποδοσφαιριστή οι μαύρες προσωπικές στιγμές αρχίζουν να πληθαίνουν με την πάροδο των ετών και το sport-fm.gr κάνει μια μικρή αναδρομή στις φάσεις που έχουν κοστίσει σημαντικές διακρίσεις, τόσο στον ίδιο, όσο και στις ομάδες του.

Του Κώστα Μιαούλη

Είχε χαντακώσει και την Τσέλσι

Η αρχή για τον Ρόμπεν γίνεται στον ημιτελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2006-07. Ο Ρόμπεν μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζέντεν για τους «κόκκινους» αναλαμβάνει την πρώτη εκτέλεση για τους «μπλε», με τον Ρέινα να τον νικά και την Λίβερπουλ να παίρνει προβάδισμα από την αρχή της διαδικασίας, για να επικρατήσει με 4-1.



Ανεπανάληπτα τετ-α-τετ σε τελικό Μουντιάλ

Ο Άριεν Ρόμπεν ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Ολλανδίας στην πορεία μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Έμελλε, όμως, στον τελικό να είναι και πάλι μοιραίος. Μετά από ένα καλό σουτ που του έβγαλε ο Κασίγιας στο τέλος του πρώτου μέρους, ο παίκτης της Μπάγερν θα χάσει ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ , ύστερα από πάσα του Σνάιντερ στο 62’, με τον αρχηγό των «φούριας ρόχας» να αποκρούει με το πόδι. Στο 83’, δε, θέλησε να περάσει τους πάντες για να σιγουρέψει το γκολ και ο Κασίγιας τον νίκησε ξανά. Αυτός είχε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες των «οράνιε» στον τελικό και τις σπατάλησε αμφότερες.





Μοιραίος με Ντόρτμουντ

Ο Άριεν Ρόμπεν στον «τελικό» του γερμανικού πρωταθλήματος με την Ντόρτμουντ εκτός έδρας αποτέλεσε ξανά τον μοιραίο παίκτη για την ομάδα, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Μπάγερν. Η ομάδα του μένει πίσω στο σκορ από τέρμα του Λεβαντόφσκι κι εκείνος στο τελευταίο δεκάλεπτο καταφέρνει να χάσει ένα πέναλτι και ένα σχεδόν βέβαιο γκολ -με την εστία άδεια και τον Βάιντενφελερ εξουδετερωμένο. Οι Βαυαροί είδαν τις δύο καλύτερες ευκαιρίες τους να «πετάνε» από τα πόδια του μεγάλου τους άσου.



Χαμένο πέναλτι σε παράταση

Το ρεπερτόριο του Ρόμπεν… εμπλουτίστηκε με χαμένο πέναλτι και στην παράταση ενός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ το περασμένο Σάββατο. Ο Ολλανδός ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Ριμπερί από τον Ντρογκμπά, αλλά έκανε πολύ κακή εκτέλεση. Από τον γερμανικό Τύπο έγινε έντονη κριτική πως και στην διαδικασία των πέναλτι, αρκετοί ποδοσφαιριστές φοβήθηκαν να πάρουν ευθύνη για να εκτελέσουν πέναλτι.

Ο Χάινκες το παραδέχτηκε, αν και δεν θέλησε να προχωρήσει σε αποκαλύψεις ονομάτων, αν και είναι πασιφανές πως ο Ολλανδός ήταν ανάμεσα σε αυτούς κι αυτό γίνεται αντιληπτό και από κάποια πλάνα πριν αρχίσει η σχετική διαδικασία. Άλλωστε τα κουκιά για τους εκτελεστές ήταν μετρημένα, με δεδομένο πως Μίλερ και Ριμπερί δεν μπορούσαν να εκτελέσουν, αφού είχαν περάσει εκτός παιχνιδιού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x