F1

Ραϊκόνεν: «Δεν φταίνε τα ελαστικά»

Την άποψη του πως η απόδοση των ελαστικών της Pirelli, επηρεάζεται από το φορτίο καυσίμων, με το οποίο τρέχουν -και την απαγόρευση των ανεφοδιασμών- εξέφρασε ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο πιλότος της Lotus τόνισε πως οποιοσδήποτε και να ήταν ο προμηθευτής ελαστικών, θα αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα, δεδομένου ότι έχει να κάνει με το βάρος του μονοθεσίου.

Την άποψη του πως η απόδοση των ελαστικών της Pirelli, επηρεάζεται από το φορτίο καυσίμων, με το οποίο τρέχουν -και την απαγόρευση των ανεφοδιασμών- εξέφρασε ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο πιλότος της Lotus τόνισε πως οποιοσδήποτε και να ήταν ο προμηθευτής ελαστικών, θα αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα, δεδομένου ότι έχει να κάνει με το βάρος του μονοθεσίου.

«Δεν νομίζω ότι το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 έχει αλλάξει, εξαιτίας των ελαστικών. Εξαρτάται από το φορτίο καυσίμων, δεν νομίζω ότι θα είχαμε πρόβλημα με αυτά ελαστικά αν τρέχαμε με 50 ή 60 κιλά.

Παλιά κάναμε πιτ στοπ κάθε 20 γύρους, συνήθως, όπου το φορτίο καυσίμων ήταν λίγο. Νομίζω ότι η κατάσταση θα ήταν ίδια αν είχαμε ελαστικά της Michelin ή της Bridgestone, αν τρέχαμε με αυτά τα καύσιμα, όπως κάνουμε τώρα. Τα ελαστικά που έχουμε είναι πολύ καλά στις κατατακτήριες δοκιμές
», ήταν τα λόγια του “Iceman”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x