Επικαιρότητα

Το Ίδρυμα Ωνάση έχει τη δική του… Hytra!

Όταν ακούμε τη λέξη «Hytra» (Χύτρα), το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο φαγητό ή μάλλον στην προετοιμασία ενός γεύματος. Αυτό σκέφτηκαν και οι δημιουργοί του εστιατορίου Hytra, που στεγάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, του ιδρύματος Ωνάση.

Όταν ακούμε τη λέξη «Hytra» (Χύτρα), το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο φαγητό ή μάλλον στην προετοιμασία ενός γεύματος. Αυτό σκέφτηκαν και οι δημιουργοί του εστιατορίου Hytra, που στεγάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, του ιδρύματος Ωνάση.

«Έκανε» πρεμιέρα περίπου 2 μήνες πριν, στις 15 Μαρτίου και παρόλα αυτά έχει γίνει αγαπημένο στέκι πολλών συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας. Η κουζίνα του κατατάσσεται στην κατηγορία της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας και μάλιστα έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Michelin και ένα Xρυσό Σκούφο το 2010. Το εστιατόριο «Hytra» δεν είναι όμως κάτι καινούριο, αφού λειτουργεί από το 2004, απλά άλλαξε «έδρα» και πλέον μας υποδέχεται στον 6ο όροφο του Ιδρύματος Στέγης, Γραμμάτων & Τεχνών.

Είναι σήμα κατατεθέν της υψηλής γαστρονομίας, προτείνοντας αυθεντικά Ελληνικά πιάτα, συνδυάζοντας ποιότητα και προσιτές τιμές. Για όποιον λόγο κι αν επισκεφτεί κανείς στο Ίδρυμα Ωνάση, αξίζει μία επίσκεψη στη Hytra, είτε για να γευτείτε την κουζίνα της είτε απλά για να δοκιμάσετε το κρασί και το ποτό σας. Τις γεύσεις «επιμελείται» ο σεφ, Νίκος Καραθάνος, ο οποίος στα 29 του χρόνια βραβεύτηκε με αστέρι Michelin. Μετράει 10ετή εμπειρία στον χώρο και το βιογραφικό του είναι γεμάτο από αρκετές πετυχημένες συνεργασίες, όπως αυτή με την ομάδα Σπονδής, στο εστιατόριο Βαρούλκο αλλά και στο Pil Poul. Στην Hytra βρίσκεται τα τελευταία 3 χρόνια και παράλληλα είναι σεφ και στο Galazia hytra στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το σημαντικό είναι ότι ο σεφ Καραθάνος σκέφτεται δημιουργικούς τρόπους για να σερβίρει στους πελάτες του εστιατορίου την Ελληνική κουζίνα, καθώς και ο ίδιος δηλώνει λάτρης της Μεσογειακών γεύσεων. Το μενού ιδιαίτερα δημιουργικό, εμπνευσμένο από προϊόντα εποχής και κυρίως με Ονομασία προέλευσης, αλλά και ο κατάλογος με τα κρασιά πλούσιος και μάλιστα μόνο από Έλληνες παραγωγούς, με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα γούστα. Οι τιμές ανά άτομο μπορούν να φτάσουν κοντά στα 55€ (χωρίς κρασί), όμως η γεύση είναι σίγουρο πως θα σας αποζημιώσει.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, το «ζεστό» περιβάλλον και την πανοραμική θέα της Αθήνας απ’ τον 6ο όροφο του κτιρίου της Στέγης, φτιάχνουν έναν εστιατόριο που σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά και θα το συστήνετε ανεπιφύλακτα στους δικούς σας ανθρώπους.

Εκτός από τον χώρο του εστιατορίου όμως, η Hytra μπορεί να σας φιλοξενήσει και στον χώρο του μπιστρό και ανάλογα με τη διάθεσή σας, να δοκιμάσετε εκεί κάτι από το μενού που προσφέρεται, με τις τιμές να φτάνουν στα 25-30€ ανά άτομο. Όπως συμβαίνει σε πολλά εστιατόρια τα τελευταία χρόνια, διατίθεται στους πελάτες “menu degustation”, όπου φτάνει τα 65€ ανά άτομο και με 2 ποτήρια κρασί τα 75€/άτομο.

Βέβαια για το καλοκαίρι το εστιατόριο αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού θα λειτουργεί στην ταράτσα της Στέγης, κάτι που σημαίνει πως γευματίζεις με όλη την πόλη στα «πόδια σου».

Το σύνθημα που δίνει το ίδιο το εστιατόριο είναι "Hytra για όλους"

Διεύθυνση: Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος (τηλ. 2177071118, 210 3316767) και μπορείτε επίσης να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του για να ενημερωθείτε περεταίρω: www.hytra.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Ρεντζή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x