sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σουτάροντας στον… Θεό! (video)

Σχεδόν όλοι τους θεωρούνταν σπεσιαλίστες στα πέναλτι. Σχεδόν όλοι τους μπορούσαν για πλάκα να στείλουν την μπάλα στο πλεχτό από την «άσπρη βούλα». Σχεδόν όλοι τους ήταν οι πιο… ασυνήθεις ύποπτοι για να αστοχήσουν. Με αφορμή τα χαμένα πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Κακά στον ημιτελικό της Ρεάλ με την Μπάγερν to www.sport-fm.gr, θυμάται μερικά από τα πέναλτι που έχουν μείνει στην ιστορία. Και όχι επειδή μπήκαν…

Σχεδόν όλοι τους θεωρούνταν σπεσιαλίστες στα πέναλτι.

Σχεδόν όλοι τους μπορούσαν για πλάκα να στείλουν την μπάλα στο πλεχτό από την «άσπρη βούλα».

Σχεδόν όλοι τους ήταν οι πιο… ασυνήθεις ύποπτοι για να αστοχήσουν.

Κάτι η κούραση, όμως, κάτι το άγχος, κάτι το βάρος όλων των ελπίδων που βρισκόταν στις πλάτες τους, όλοι τους τελικά σημάδεψαν τα… πουλιά!

Με αφορμή τα χαμένα πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Κακά στον ημιτελικό της Ρεάλ με την Μπάγερν to www.sport-fm.gr, θυμάται μερικά από τα πέναλτι που έχουν μείνει στην ιστορία. Και όχι επειδή μπήκαν…

Iταλία-Βραζιλία 1994, Ρομπέρτο Μπάτζιο

1)Ένα από τα πιο διάσημα πέναλτι που δεν μπήκαν ποτέ ήταν εκείνο του Ρομπέρτο Μπάτζιο. Ο Ιταλός στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ και έτσι η Βραζιλία έγινε πρωταθλήτρια κόσμου.




Αγγλία-Πορτογαλία 2004, Ντέιβιντ Μπέκαμ

2)Άλλο ένα πέναλτι που έχει μείνει στις μνήμες όλων είναι εκείνο του Ντέιβιντ Μπέκαμ με αντίπαλο την Πορτογαλία. Ο Άγγλος μέσος σαν αρχηγός των «λιονταριών», πήρε την απόφαση να εκτελέσει αυτός το πρώτο πέναλτι και να στείλει την μπάλα… εκτός γηπέδου.




Αγγλία-Γερμανία 1990, Κρις Γουόντλ

3)Ένα ακόμη πέναλτι που έβγαλε «νοκ άουτ» από άλλη μία μεγάλη διοργάνωση την εθνική Αγγλίας. Αυτή την φορά ήταν ο ημιτελικός του 1990 των «λιονταριών» απέναντι στην Γερμανία, με τον Κρις Γουόντλ να είναι αυτός που έχασε το κρίσιμο πέναλτι.




Γαλλία-Βραζιλία 1986, Μισέλ Πλατινί

4)Γίνεται να χάσει πέναλτι ένας από τους μεγαλύτερους εκτελεστές; Και όμως γίνεται. Αυτό συνέβη το 1986 στον προημιτελικό της Βραζιλίας με την Γαλλία με τον Μισέλ Πλατινί να την στέλνει στα…ουράνια.




Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1995, Δημήτρης Σαραβάκος

5)Στην Ελλάδα ένα από τα πιο κακοχτυπημένα πέναλτι που έχουν μείνει στις μνήμες πολλών φιλάθλων, είναι εκείνο του Δημήτρη Σαραβάκου στον τελικό Κυπέλλου το 1995. Φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ και απέναντι στην παλιά του αγάπη, τον Παναθηναϊκό, ο μεγάλος Έλληνας επιθετικός εκτέλεσε ένα πέναλτι που δεν τον… κολακεύει καθόλου.




Επιμέλεια: Θέμης Λιουδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x