sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η τελευταία φορά που δεν είχε σκοράρει ο Ολυμπιακός

Περίπου δύο χρόνια χρειάστηκε να περάσουν από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει σε κάποιο εντός έδρας παιχνίδι του. Μάλιστα, η Κέρκυρα κατάφερε να σπάσει την αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στους Πειραιώτες, οι οποίοι μετρούσαν επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Πολλά τα ρεκόρ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε χθες της ΑΕΚ. Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Περίπου δύο χρόνια χρειάστηκε να περάσουν από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει σε κάποιο εντός έδρας παιχνίδι του. Μάλιστα, η Κέρκυρα κατάφερε να σπάσει την αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στους Πειραιώτες, οι οποίοι μετρούσαν επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Πολλά τα ρεκόρ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε χθες της ΑΕΚ.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 28ης αγωνιστικής

Με θαύμα μοιάζει αυτό που πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη παραμένει αήττητη στους τελευταίους επτά αγώνες και θυμίζει τις ένδοξες μέρες του «Αγιαξ της Ηπείρου», της ομάδας που τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Τη σεζόν 1975/76 ο ΠΑΣ είχε μείνει αήττητος επί 8 σερί αγώνες, ρεκόρ που θα ισοφαρίσει αν δεν χάσει στο επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (πάλι εντός έδρας). Σερί 7 αγώνων χωρίς ήττα είχαν οι Ηπειρώτες και το 2000-01, οπότε υποβιβάστηκαν.

Τα τέσσερα γκολ σε βάρος της ΑΕΚ, φορώντας μάλιστα τις φανέλες τριών διαφορετικών ομάδων, έφτασε ο Τάσος Κυριάκος. Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος μέσος έχει σκοράρει ως παίκτης της Καλλιθέας σε δύο ματς (τη σεζόν 2004/05 - 1-4 εκτός, 1-2 εντός) και συνέχισε την παράδοση και με τη φανέλα του Άρη (τη σεζόν 2006/07 στο εντός έδρας 1-3).

Πέντε αποτυχημένες συμμετοχές στην Α’ Εθνική χρειάστηκε να έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κατάφερε να μείνει στα… σαλόνια μετά τη σεζόν 1985/86. Συγκεκριμένα, οι Ηπειρώτες δεν τα κατάφεραν τις σεζόν 1986/87, 1990/91, 2000/01, 2002/03 και 2009/10. Στην προτελευταία αγωνιστική περίοδο συνέβη με αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών.

Επίσης, ο ΠΑΣ κατάφερε να διατηρήσει την καλή παράδοση ως γηπεδούχος που έχει κόντρα στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μετρούν έξι νίκες, οχτώ ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες, όμως πανηγύρισε την πρώτη του νίκη από το 1986-87 (2-0)! Πιο πρόσφατη ήταν η εκτός έδρας νίκη που είχε σημειώσει το 1990-91 (1-0).

Περίπου δύο χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κάποιο παιχνίδι που έγινε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Συγκεκριμένα, αυτό είχε συμβεί τελευταία φορά στις 28 Μαρτίου 2010, όταν οι Πειραιώτες ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ με την Ξάνθη και στα πλέι οφ (πιο πρόσφατα) που ακολούθησαν ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τον ΠΑΟΚ και κόλλησε στο «μηδέν» με τον Άρη.

Την αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στον Ολυμπιακό έσπασε η Κέρκυρα, η οποία μέχρι χθες το απόγευμα μετρούσε επτά ήττες σε ισάριθμους αγώνες (τρεις εκτός και τέσσερις εντός). Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη νίκη των «Φαιάκων» στην Αθήνα στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά το περσινό 1-0 επί του Πανιωνίου και το 2-1 επί της Καλλιθέας το 2004-05.

Τις 200 συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα συμπλήρωσε ο Χάρης Μίχος στην ιστορική νίκη της Κέρκυρας επί του Ολυμπιακού. Ο 31χρονος είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Γ’ Εθνική ως ποδοσφαιριστής του Πατραϊκού (4/11/2000, Πατραϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0), οι υπόλοιπες συμμετοχές του όμως είναι για τις δύο πιο πάνω κατηγορίες. Οι 37 στην Α' και οι 162 στη Β' Εθνική.

Τα 1.300 γκολ στην Α’ Εθνική (από τη σεζόν 1979/80 και μετά) έφτασε ο ΟΦΗ με το χθεσινό γκολ που πέτυχε ο Κάλαϊτζιτς.

Την 150η νίκη του ως προπονητής σε Α' και Β' Εθνική πανηγύρισε ο Νίκος Αναστόπουλος, πέρα από την παραμονή (και μαθηματικά) του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί, μάλιστα, παρέμειναν αήττητοι από τον Παναιτωλικό και στον δέκατο αγώνα που τον φιλοξένησαν.

Δεν κατάφερε ο Κώστας Μήτρογλου να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ των οκτώ αγωνιστικών που μοιράζονται οι Γιώργος Σιδέρης (1964-65, 1968-69), Κώστας Νικολαΐδης (1967-68) και Ντέμης Νικολαΐδης (1997-98). Συγκεκριμένα, ο διεθνής επιθετικός του Ατρομήτου είχε σκοράρει σε επτά σερί αγωνιστικές, όπως είχε κάνει και ο Σεμπαστιάν Λέτο.

Το αήττητο σερί του μακριά από την Τούμπα διατήρησε ο ΠΑΟΚ για 9ο σερί αγώνα. Η τελευταία ήττα του «Δικεφάλου του Βορρά» σημειώθηκε από τον Αστέρα στην Τρίπολη στις 6 Νοεμβρίου, όμως δεν προλαβαίνει να καταρρίψει το ρεκόρ της σεζόν 1975/76. Εκείνη την εποχή οι Θεσσαλονικείς είχαν μείνει αήττητοι για δώδεκα σερί εκτός έδρας αγώνες (9 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Τις 100 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε χθες ο Εντουάρντο Μπρίτο. Ο μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από οκτώ χρόνια για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεμπούτο (στις 3/10/2004, στην εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0). Σ' αυτές τις 100 παρουσίες ο Μπρίτο έχει σημειώσει 13 γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x